Mi igaz az Inventing Anna sorozatból? 7 kérdés, ami mindenkit foglalkoztat!

2022.február.24.

Shonda Rhimes várva várt Netflix-sorozata, az "Inventing Anna" fantasztikus színészgárdával meséli el Anna Sorokin/Delvey hihetetlen, igaz történetét. Sorokin (álnevén Anna Delvey) dúsgazdag német örökösnőnek adta ki magát és közel 300 000 dollárt csalt ki bankoktól, szállodáktól, éttermektől, sőt még a barátaitól is.

Mi igaz az Inventing Anna sorozatból? 7 kérdés, ami mindenkit foglalkoztat!
Fotó: Profimedia

Rhimes erős szereplőgárdával dolgozott. Sorokint Julia Garner alakítja, a mellékszereplők között pedig feltűnik Anna Chlumsky, Katie Lowes és Laverne Cox is, hogy csak néhány nevet említsünk. Az Inventing Anna igaz történeten alapul, de vajon a sorozat összes szereplője létezik a valóságban is, vagy néhányat csak az írók fantáziájának köszönhetünk? Járjunk utána!

Anna Delvey

Fotó: Profimedia

A Julia Garner által alakított karakter, Anna Delvey (más néven Anna Sorokin) természetesen a való életben is létezik. Egy orosz származású csaló, aki 2013-tól New Yorkban élt. Sorokin felvette Anna Delvey hamis személyazonosságát és négy éven keresztül mászott felfelé a New York-i elit társadalmi ranglétráján, megtévesztve mindenkit, aki az útjába került. A gazdag műkereskedőktől az üzletemberekig. Mindenkivel elhitette, hogy 67 millió dolláros örökség várományosa. Ügyesen meggyőzte a bankárokat, hogy adjanak neki hatalmas kölcsönöket, a barátait pedig, hogy állják a számlát a drága nyaralásokon, puccos éttermekben. Sorokin csaló élete azonban csak 2017-ig tartott, ekkor tartóztatták le, miután a The Beekman Hotel vádat emelt ellene, és a New York-i kerületi ügyész hivatala nyomozást indított.

Miután 2019-ben bűnösnek találták, Sorokin csaknem két évet töltött börtönben. 2021 februárjában szabadult. A csalásai alapján készült dokumentumfilmről Sorokin az Insidernek írt nyílt levélben kifejtette, hogy nem nagyon érdekli őt az "Inventing Anna", és nem fogja megnézni, mert nem izgatja, hogy bűnözőként lássa magát viszont egy sorozatban. 2022-től Sorokin újra börtönben van lejárt vízuma miatt. Jelenleg a New York-i Orange County börtönében tartják fogva.

Vivian Kent

Fotó: Profimedia

Vivian Kent a valóságban nem létezik. Viszont a New York Magazine oknyomozó újságírója, aki megírta a történéseket beindító cikket, nagyon is valóságos. A neve Jessica Pressler. Tehát mondhatni Vivian Kend Jessica Pressler filmbeli változata. Jessica Pressler nagyon aktív a közösségi médiában és azt sem titkolta, mennyire várta a Netflix dokumentumsorozatának megjelenését.

Rachel

Fotó: Profimedia

Katie Lowes játssza Rachelt, aki a való életben is létezik és tényleg a Vanity Fair munkatársa volt abban az időben, amikor Annaval barátkozott. A teljes neve Rachel Deloache Williams.

Barátságuk során Sorokin és Williams pazar vacsorákra, szórakozóhelyekre és bevásárlókörutakra mentek, mígnem Sorokin 62 000 dolláros adósságba hajszolta Rachelt marokkói utazásuk során. Sorokin bukása részben Rachelnek köszönhető. Átverését követően a New York-i kerületi ügyészség, Catherine McCaw és Michael McCaffrey segítettek megtalálni és letartóztatni Sorokint. Rachel felvette a kapcsolatot Annaval, hogy meg tudják határozni a pontos tartózkodási helyét, és továbbította az információkat a hatóságoknak. Sorokin tettei Rachel mentális egészségére is negatív hatással voltak. „A barátom Anna: Egy hamis örökösnő igaz története” című könyvében ezt írta: „Amikor kiábrándultam a barátomból, elvesztettem a veleszületett jóságba vetett hitemet is."

Kacy

Fotó: Profimedia

A sorozatban Laverne Cox által alakított Kacy karaktere a fitneszedző Kacy Duke-on alapul. Kacy személyi edzőként lett Sorokin életének része. Noha kapcsolatuk munkaviszonyként indult, Anna gyorsan bekebelezte a jóhiszemű Kacy-t, aki végül még a calabasasi Four Seasons-ben felhalmozott adósságát is kifizette.

Amikor egyre csak halmozódtak Anna kétes ügyei, Kacy elhatárolódott tőle és próbált edzőként pártatlan maradni. 2022-ben Kacy továbbra is motivációs edzőként/trénerként dolgozik. Nem tagadta, mennyire várta az Inventing Anna megjelenését.

Neff

Fotó: Profimedia

Alexis Floyd karaktere, Neff is egy létező személy, a valóságban. Neffatari Davisen a neve és ahogy azt a sorozatban is láthattuk tényleg portásként dolgozott a 11 Howard szállodában, ahol Sorokin hónapokig tartózkodott. Sorokin szállodai tartózkodása alatt barátság alakult ki közöttük. Neff hitt Annának és szerinte valóban egy dúsgazdag örökösnő. 2022-ben Davis látszólag még mindig közeli barátja Sorokinnak, annak ellenére is, hogy Anna hivatalosan egy elítélt csaló. Neff jelenleg Los Angelesben él, és feltörekvő filmrendező.

Todd Spodek

Fotó: Profimedia

Arian Moayed játssza Sorokin ügyvédjét, Todd Spodeket, aki a valóságban is képviselte őt. Az NBC szerint Spodek Sorokin képviseletében azzal érvelt, hogy csupán egy ambíciókkal rendelkező vállalkozó volt, aki elvesztette az irányítást, de soha nem volt bűnös szándéka. Sorokint Frank Sinatrával hasonlította össze és állította, hogy üzleti kockázatai nem szokványosak, de nem bűncselekmények. Annat végül többrendbeli lopásért ítélte el a bíróság.

Jack Mercer

Fotó: Profimedia

Vivian Kent oldalán láthatjuk támogató férjét, Jack Mercert (Anders Holm). Mercer azonban nem valós személy. Jessica Pressler a való életben is házas, de magánéletéről sosem beszélt nyilvánosan, férje személyéről sem árult el információkat.

Ez is érdekelhet

Ez a boldog párkapcsolat titka, ha Bika, Szűz vagy Bak a partnered

Ez a boldog párkapcsolat titka, ha Bika, Szűz vagy Bak a partnered

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)