Mindig hinni kell - KJ Apa-val, a Riverdale-sztárjával találkoztunk

2020.április.10.

"Szerelemfüggő vagyok."- árulta el K.J. Apa a Még mindig hiszek Los Angeles-i premierjén a Glamournak.

KJ Apa
Fotó: Rexfeatures

A zavarba ejtően jóképű Riverdale-sztár, és a varázslatos tekintetű Britt Robertson legújabb szerelmes filmje, a Még mindig hiszek (I Still Belive) végül nem jutott el a hazai mozikba, de reméljük hogy hamarosan láthatjuk. Az amerikai zenész, Jeremy Camp igaz történetén alapuló romantikus filmdráma bemutatóján történelmi pillanatoknak lehettünk élőben szemtanúi, Jeremy és az őt alakító K.J. megindító találkozásakor. Jeremy Campet, K.J. Apát és Britt Robertsont kérdeztem a vörös szőnyegen hitről és szerelemről az amerikai vészhelyzet kihirdetése előtti egyik utolsó, még megtartott hollywoodi premieren március elején.

Félelmetes időket élünk, a világ körülöttünk kifordult a sarkából és ilyenkor mindenki érzékenyebb lesz, átértékeli, hogy mi a fontos számára az életében. Egy bizonyos, amíg emberiség létezik, addig létezik hit és létezik szeretet is. Sőt létezik a szerelembe vetett hit is. A testvérpár rendezők - Andy Erwin és a Jon Erwin – filmje éppen erről szól: megmutatják, hogy amikor már minden reményünket elveszítettük és úgy érezzük nincs tovább, a hitünk képes átsegíteni bennünket a legmélyebb pillanatokon is. A téma és az érzés nem újkeletű, a film alkotói akár szlogennek is választhatták volna Ady Endre Az Úr érkezése című versben, több mint száz éve, 1908-ban papírra vetett sorait: "Amikor elhagytak, amikor a lelkem roskadozva vittem, hirtelen és váratlanul átölelt az Isten."

Az alkotók nem láthatták előre, hogy amikor a Még mindig hiszek a mozikba kerül, a világnak akkor lesz a legnagyobb szüksége a filmvászonról érkező megerősítésre, hogy nincsenek fontosabb emberi értékek a hitnél és a szeretetnél. A film – ami kétségtelenül 2020 tavaszának legromantikusabb randifilmjének ígérkezett - Jeremy és Melissa mindent elsöprő szerelmének könnyfakasztóan felemelő epizódjait mutatja be és felülírja a "míg a halál el nem választ" szállóigéjét is. Bravúros a szereposztás, a két fiatal főhős mellett Jeremy édesapjának szerepében a Forest Gumpért Oscart kapott, később NCIS New York McTaylor detektívjeként ismertté vált, Gary Sinise-t üdvözölhetjük, mellette partnerként a világhírű énekesnő, Shania Twain tűnik fel.
Bár a járvány terjedésére való tekintettel a szervezők utasításba adták nekünk a premier napján, hogy nem kerülhetünk fizikai kontaktusba a sztárokkal, legtöbbjük nagyon közvetlenül viselkedett velünk.

K.J. Apa sem volt kivétel ez alól, aki a hangzavar miatt az egyik kérdésemnél annyira közel hajolt hozzám, hogy még egy hajtincsét is éreztem az arcomon... "Hogy mi volt vonzó számomra ebben a forgatókönyvben...? Ez egy igaz történet és én szerelmes vagyok a szerelembe... Szerelemfüggő vagyok. Tudtam, hogy nagy kihívás lesz a munka, ezért is akartam belevágni!" – emlékszik vissza K.J. Amikor arra vagyok kíváncsi, hogy – a kiváló zenei kvalitásokkal (is) bíró színész - írt-e már szerelmes dalt valakinek, bevallja, hogy "Igen, már írtam..." "És meg is mutattad, annak akinek szántad?" - kérdezek vissza gyorsan és talán kissé zavarba is hozom. "Nem, nem... arra nem került sor... talán majd egyszer..." – és hozzá egy olyan szemvillantást rögtönöz, ami azonnal viral videóként menne nagyot a közösségi médiában. Bár K.J. nem annyira a szavak embere, sokkal inkább élénk mimikájával és gesztikulációjával kommunikál, azért később elárulja, hogy bár a kritikusok méltatják zenei adottságait, nem tervezi, hogy a színészi pályát hátrahagyva a zenei világ felé vegye az irányt. Szavaiban és a tekintetében tényleg semmilyen PR fogást nem vélek felfedezni, bármennyire is keresem. "És hiszel...?" – kérdezem kicsit bizonytalanul. "Igen. Hiszek... Még mindig hiszek." – válaszolja.

A Még mindig hiszek című film legfontosabb szereplői a vörös szőnyegen:

A Még mindig hiszek főbb szereplői
A Még mindig hiszek főbb szereplői
Fotó: Rexfeatures

Britt K.J.-től hallott először a Még mindig hiszek film tervéről. K.J. mesélt nekem a szövegkönyvről, aztán láttuk benne a lehetőséget, hogy újra együtt dolgozhassunk. K.J. és én barátok vagyunk és már korábban is volt közös projektünk. – meséli a Melissát alakító színésznő. A szerep szerint Melissa komoly fizikai megrázkódtatáson megy keresztül, amely talán rányomta bélyegét a forgatásokra is. Erről kérdezem elsőként. Igen, érzelmileg nehéz volt és komoly kihívást jelentett a forgatás. – ismeri be. Óvatosan érdeklődök, hogy mennyire tart a rettegett kórtól, a ráktól, ám a színésznő magabiztos választ ad. Háromból egy ember retteg tőle, fél, hogy rákos lesz. Én úgy vagyok vele, hogy nem élhetem az életemet félelemben. - majd hozzáteszi - Persze minden második másodpercben van mitől aggódnunk, most itt van a koronavírus és mindenki meg van ijedve, de az én véleményem az, hogy csak próbáljuk meg értékelni az életünket és örülni a pillanatoknak, amiket megélhetünk.

A tehetséges színészeket is elhalványította a vörös szőnyegen az est valódi főszereplője, az amerikai keresztény énekes, Jeremy Camp érkezése. A film az ő életét dolgozza fel. A Még mindig hiszek Jeremy azonos című önéletrajzi regénye alapján készült, és a világhírű zenész engem sem felejt el kedvesen emlékeztetni arra az interjú során, hogy a könyv magyar nyelven is megjelent. Jeremy a vörös szőnyegre második feleségével – a film végén is megjelenő Adrienne-nel - és három gyermekével érkezik. K. J. Apa és Jeremy Camp, hosszas baráti ölelkezése után még percekig kattognak a fényképezőgépek, hogy megörökítsék a filmbéli és a valódi Jeremy történelmi találkozását. Sajnos, most sokáig ilyen felemelő, megható örömünnepet nem lát Hollywood vörös szőnyegen. K.J. Apa, Jeremy Camp és Britt Robertson együtt üzenik nekünk, hogy ne adjuk fel a reményt soha, szeressünk és higgyünk, élvezzük az élet mindennapi örömeit és legyünk hálásak minden napért.

Jeremy Camp és KJ Apa a premieren:

Mindig hinni kell - KJ Apa-val, a Riverdale-sztárjával találkoztunk
Fotó: Rexfeatures

A filmet a tervek szerint április 9-től vetítették volna a magyar mozikban, de a bemutatót későbbi időpontra kellett tolnia a forgalmazónak a COVID-19 és az országban érvényes általános vészhelyzet miatt. Amint lesz pontos információnk a bemutató új időpontjáról, frissítünk!

Forgalmazó: Freeman Film

Vida Virág

Ez is érdekelhet

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Sztárhírek

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt