Nem hagyhatod ki a filmnézős maratont, 3 film, amit mi tuti megnézünk pénteken

2017.május.9.

Ha te is a művészfilmek szerelmese vagy, most rögtön karikázd be a május 12-ei pénteket a naptáradban, ugyanis fantasztikus programot ajánlunk! Három napon belül ismét startol az Artmozik éjszakája, és öt fővárosi moziban korlátlanul nézhetünk filmeket, csupán egy karszalag kiváltásával! A programban a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Café vesz részt, ahol egyaránt vetítenek premier előtti vetítéseket, régi klasszikusokat, és számtalan különleges filmalkotást is.

Ráadásul az eddigi évektől eltérően idén különleges tematika szerint csoportosították a mozik programjait, a Toldi egyik termében például kifejezetten felnőtteknek szóló animációs filmeket vetítenek majd, míg a másikban skandináv krimikat. A Tabánban az elmúlt egy év legnépszerűbb alkotásait nézhetjük meg, a Kino Cafe pedig csakis a hazai sikerfilmek közül válogat. Ha pedig az idei év egyik legnagyobb sztárjára lennél kíváncsi, egymás után megnézheted a Trainspotting mindkét részét a Művészben.

És egy kis ízelítő a programból, a három kedvencünk, amit te sem hagyhatsz ki!

(Tabán Artmozi, 19.45, Művész 22.00, Puskin 03.15)
A rendező, Paolo Genovese szerint minden ember három életet él egyszerre; egy nyilvánost, egy privátot és egy titkost. A modern kor technológiáinak köszönhetően már a titkos sincs teljes biztonságban, hiszen a SIM-kártyánkon tároljuk, adatok formájában. Azonban mi történne, ha ez a SIM-kártya életre kelne, és elárulná a legféltettebb titkainkat? Erről mesél négy baráti pár történetén keresztül a komédia.

A vörös teknős nem csak azért egyedülálló alkotás, mert animációs film, hanem azért is, mert a karakterek egy szót sem szólnak 80 percen keresztül, azonban mégis megdöbbentő intenzitással adják át a történéseket és az érzelmeiket. Egy hajótörött férfi viszontagságait követhetjük végig, aki egy elhagyatott szigeten él állatok között, és különös kapcsolatot alakít ki egy óriási teknőssel. A mese lenyűgöző látványvilága és fontos üzenete elsősorban a felnőtt generációt célozza meg, de mindenkinek jó szívvel ajánljuk.

Aki ismeri Xavier Dolen stílusát, az pontosan tudja, milyen óvatos, érzékeny lelkivilágokkal dolgozik szívesen a rendező. Nincs ez másként az Ez csak a világ végében sem, ahol egy fiatal író hazatérését követhetjük végig. Louis 12 év után ellátogat szülővárosába, hogy megossza a családjával, hogy haldoklik. Azonban rövid idő alatt a felszínre törnek az elmúlt évek elfojtott érzelmei, és Louis-nak rengeteg viharos konfliktussal kell szembenéznie.

Ez is érdekelhet

Kate Winslet Hollywood királynőjeként harcol a női test sokszínűségének elfogadásáért, a 2021-es Emmy gálán is

Kate Winslet Hollywood királynőjeként harcol a női test sokszínűségének elfogadásáért, a 2021-es Emmy gálán is

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján