Vannak benne csúsztatások, de a Jeffrey Dahmer-sztori legszörnyűbb részletei valóban megtörténtek

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Jeffrey Dahmer történetét bemutató Netflix-sorozatra a legenyhébb kifejezés az, hogy felkavaró. Dahmer 17 fiút ölt meg különös kegyetlenséggel, miközben a történet a rendszerszintű rasszizmusra és homofóbiára is felhívja a figyelmet. De vajon mennyi belőle az igazság?

Dahmer sztori
A Jeffrey Dahmer-sztoriban valóban vannak csúsztatások, de a legbrutálisabb részletek sajnos hitelesek
Fotó: netflix

A sorozat több szempontból is kap kritikákat, és a főszereplő Evan Peters - aki a való életben egy édes srác -, szintén arról beszélt, hogy hatalmas kihívás volt számára megformálnia Jeffrey Dahmer kegyetlen és brutális karakterét. A sorozatban néhány részlet annyira brutális, hogy jogosan merül fel a kérdés, ebből vajon mennyi az igazság, és mennyi az írók túlzása.

Van benne pontatlanság, de nem az, amire számítanál

A szomorú hír az, hogy bár vannak benne olyan részletek, amelyek valóban nem úgy történtek, de ezek sajnos pont nem a legbrutálisabb részletek. Azok valósághűségéhez a Netflix és Ryan Murphy nagyon ragaszkodott. Igen, még az egyik leggyomorforgatóbb jelenet, amit minden spoiler nélkül csak elintéznénk annyival, hogy “a szendvicses”, a szomszédok beszámolói szerint szintén megtörtént.

Glenda Cleveland sosem beszélt Dahmerrel

Glenda Cleveland karaktere fontos szerepet játszik a sorozatban Dahmer elfogásában, a Netflix feldolgozásában szomszédok, és többször is beszéltek egymással. A valóságban azonban Cleveland egy másik épületben lakott, és sosem beszélt a gyilkossal. Ugyanakkor többször is próbálta felhívni a rendőrök figyelmét. Például, mikor azt látták lányával, hogy egy zavarodott fiú, Konerak Sinthasomphone fut egy közeli sikátorban. A rendőrök valóban kivonultak, hogy aztán a fiút visszavigyék Dahmerhez, aki azt hazudta, hogy a fiú nagykorú, és az ő barátja.

Nem viselkedett úgy, mint egy vámpír

A sorozatban Dahmer Milwaukee-ban egy vérplazma központban dolgozott, az egyik jelenetben pedig hazavitt néhány zsák vért, hogy megigya. Itt sem a vérivás ténye az, ami nem valódi, de Dahmer azt nyilatkozta a rendőröknek, hogy végül nagy részét kiköpte.

A rendőrök nem kaptak kitüntetést

A sorozat egyik megrázó momentuma, hogy azok a rendőrök, akik a sorozatos hanyagságuk miatt hagyták, hogy egy ilyen kegyetlen sorozatgyilkos ennyi ideig szabadon szedje áldozatait, kitüntetést kaptak, és ők lettek az év rendőrei. Ennek éppen az ellenkezője igaz, mindkettőjüket felfüggesztették a szolgálat alól, bár később visszahelyezték őket.

Az elhíresült szemüveg

Dahmer nem viselt szemüveget a tárgyalása alatt. Sőt, arról beszélt, hogy nem akart mások szemébe nézni, vagy az arcukat látni, és azzal, hogy nem viselt szemüveget, úgy érzi, hogy kicsit ki tudta magát zárni a tárgyalás alatt a külvilágból.

A legszörnyűbb dolgok valósak

Valóban jelezték a lakók, hogy az épületben a bűz és furcsa zajok terjengenek. Az is valóban megtörtént, hogy Dahmer az áldozatai családját zaklatta, hogy ne keressék tovább a szeretteiket. Valóban megállította a rendőrség, amikor emberi maradványok voltak az autójában egy szemeteszsákban, és Tracy Edwards vallomása szerint tényleg elhangzott az a mondat, hogy szeretné hallani a szívét, mielőtt megeszi. Edwardsnak sikerült elszöknie, így a rendőrségnek részletes vallomást tett, és az is igaz, hogy az áldozataival megnézette az Ördögűző 3-at.

Még több sorozat:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője