A való életben kötögető édes srác Evan Peters, Jeffrey Dahmer-sztori színésze

2022.október.4.

Evan Peters nevét leginkább az Amerikai Horror Storyban ismerte meg a világ, most pedig Jeffrey Dahmer sorozatgyilkost alakítja a Netflix sorozatában, a sajtó pedig arról beszél, hogy tökéletesen visszaadja azt, milyen is volt Dahmer: egy kegyetlen szörnyeteg, aki brutális kegyetlenséggel ölt. Bár úgy tűnik, Peters megrázó pontossággal alakítja a rá osztott, felfoghatatlanul kíméletlen karaktereket, de hogy valójában mennyire jó színész, az abból derül ki igazán, ha megismerjük, mennyire más a valódi életben.

Evan Peters rendre szörnyetegeket alakít a képernyőn, pedig a legédesebb srác Hollywoodban
Evan Peters rendre szörnyetegeket alakít a képernyőn, pedig a legédesebb srác Hollywoodban
Fotó: Getty Images /Arturo Holmes

Persze azt mindenki sejtette, hogy Evan Peters a filmvászonnal ellentétben a magánéletében nem gyilkolászik embereket, de interjúiból kiderül, hogy a szerepeiben látott karaktereinek a szöges ellentéte. Egy rendkívül tehetséges, karizmatikus és nagyon okos fiatalember, aki pontosan tudja, hogy például a Dahmer kegyetlenségeit bemutató sorozat nem csak szimplán egy kegyetlen gyilkost mutat be, hanem társadalmi és rendszerszintű problémákra világít rá.

Evan Peters 1987-ben született, két testvére van, és 2001-ben modellként kezdte bontogatni a szárnyait, miközben színjátszást is tanult. Tehetsége egyébként nagyon hamar megmutatkozott, ugyanis élete második meghallgatásán Michael Picchiottino rendező bizalmat szavazott neki, és megkapta Adam Sheppard szerepét a Clipping Adam című filmben, majd alakításáért azonnal bezsebelt egy díjat a Phoenix Filmfesztiválon.

Nem csak gonoszt játszott

Bár legismertebb szerepeiben leginkább hátborzongató félelmet érez az ember már attól is, ha csak ránéz, de szerepelt a Sony PlayStation reklámjában, biztosítás reklámban, sőt segített fellendíteni a pizzaeladásokat, és a Kellogg reklámjában is szerepet kapott, miközben olyan sorozatokban játszott mint a One Tree Hill, szerepelt a Mentalista, a House, Monk és az Office sorozatokban is, és ő volt Todd Haynes, a főhős legjobb barátja a Kick Ass, azaz Ha/ Ver című filmben. Ugyanakkor egy interjúban elismerte, hogy imádja az olyan karaktereket, akiket nem egyszerű megformálni: Minél zavarodottabb, annál jobb - foglalta össze furcsa preferenciáját. És most megmutatjuk, milyen volt az Office-ban, Michael unokaöccseként.

A kedvencei még kimaradtak

Arról is beszélt már, hogy nagy kedvence a Walking Dead sorozat, imádja Tom Hankset, és mindig is arra vágyott, hogy Wolverine szerepét játszhassa. És ha már kedvencek, akkor beszéljünk egy kicsit a lehető legfurcsább hobbijáról, ami a kötögetés. Igen, az, amit leginkább nyugdíjas kor után kezdenek felfedezni maguknak az emberek, de mint kiderült, ő úgy gondolta, hogy a kötögetés segít majd javítani a koncentrációját, Viszont hamar rájött, hogy sokkal nehezebb, mint gondolta, és annyira koncentrálni kell közben, hogy nem tud társasági életét élni, ezért hamar abba is hagyta, pedig elképesztően kíváncsiak lettünk volna az alkotásaira.

Evan Peters-ben a stáb tartotta az életet Jeffrey Dahmer-sorozat forgatása alatt

A véletlen villantás is összejött neki

Viszonylag ritka, hogy férfiak villanatanak, de neki még ez is sikerült. Nem a nagy nyilvánosság előtt, hanem Jessica Lange és Sarah Paulson volt az elszenvedője az Amerikai Horror Story: Zártosztály forgatásán, mikor kórházi köpeny volt rajta, és azt hitte, hogy mivel úgyis előlről veszi a kamera, nem lehet nagy baj. “Mikor lefektettek, akkor a másik oldalról látták, hogy ott lógnak a golyóim. Fel kellett volna vennem valamit” - összegezte az esetet.

A szerelmi élete viszont nem túl sikeres

Bár karrier fronton szárnyal, a szerelmi élete nem túl sikeres. Emma Roberts volt a partnere 2012 és 2019 között kisebb-nagyobb megszakításokkal, de nem működött kettejük között a dolog, és a feszültségekről, illetve vitájukról, ami egészen addig fajult, hogy rendőrt kellett hívni, az újságok is cikkeztek. Ekkor gondolták úgy, hogy végleg maguk mögött hagyják ezt a kapcsolatot. Később Halsey-vel randizgatott, de 2020-ban vége lett a románcnak, azóta pedig nincs hír arról, hogy rátalált volna a szerelem.

Nézz a karakterek mögé, és ismerd meg az őket alakító színészeket:

Ez is érdekelhet

Minden, amit tudnod kell, mielőtt fülpiercinget lövetsz

Minden, amit tudnod kell, mielőtt fülpiercinget lövetsz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)