Kiállnak a női egyenjogúság mellett a Margaret Island férfi zenészei is

Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Már nem kell sokat várni, hogy te is ott legyél az év egyik legkülönlegesebb eseményén. A Flower Power minifesztivál a női energiákat hirdeti. Megkérdeztük a Margaret Island férfitagjait, számukra miért fontos ez az esemény!

A Flower Power minifesztivál a feminin energiákat ünnepli
A Flower Power minifesztivál a feminin energiákat ünnepli
Fotó: Földi Ádám

A Margaret Island zenekar két frontemberre, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf is az első perctől támogatta, hogy megvalósuljon ez a Flower Power minifesztivál.

Az elfogadás, az összekapcsolódás és a békében együttélés a Flower Power minifesztivál fő üzenetei. Nektek mit jelent ez a három szó?

Füstös Bálint: Számomra azt jelenti, hogy értékek mentén igyekszem bárkiről véleményt kialakítani. Az alapján, mit tesz, hogyan gondolkodik, hogyan próbál tanulni a hibáiból.

Törőcsik Kristóf: Én sajnos azt tapasztalom, hogy a mai napig a társadalmunk által kondicionált keretek között élünk, előítéletekkel szemlélünk másokat, és emiatt nem feltétlenül látjuk meg az emberek igazi értékeit. Számomra ez az este egyfajta emlékeztető arra, hogy próbáljak meg mindig tiszta szívvel fordulni mindenki felé.

Milyen érzés férfiként egy olyan eseményen részt venni, ahol a feminin energiák erősödése az egyik fő mozgatórugó?

Füstös Bálint: Büszke vagyok rá, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, ami a zenélés és szórakoztatás mellett fontos ügyek mellett is kiáll. A menedzserünk, Szilvi és a Budapest Parkos szervezők szuper programot raktak össze együtt, remélem, sokaknak lesz kedve korábban, akár már kapunyitásra megérkezni, hogy megismerkedhessenek az alapítványokkal és a vendégzenekarokkal: Brenkával, a Pandóra Projekttel és Solére-rel.

Törőcsik Kristóf: Örülök, hogy ez a minifesztivál megvalósulhat ebben a formában. Az az érzésem, hogy talán valamivel jobb világban élhetnénk egy kevésbé patriarchális társadalomban. Ha legalább egy este erejéig kiemelt figyelmet kaphatnak a nők, azzal csakis nyerhetünk.

Fotó: Generál Kristóf

Ti hogyan támogatjátok ezt az érzést Vikiben?

Füstös Bálint: Próbálunk nyitottak lenni és folyamatosan tanulni egymástól.

Törőcsik Kristóf: Nagyon erős nőnek tartom Vikit, de még neki is szüksége van arra, hogy biztonságban érezhesse magát a koncerteken. Mi, a zenésztársai (és az egész csapat mögöttünk) azon dolgozunk, hogy minél komfortosabban tudja átadni az energiáit.

A zeneiparban sajnos elenyésző a nők aránya, ti hogy látjátok ezt a kérdést?

Füstös Bálint: Az élet minden területén, így a zenében is egyaránt szükség van női és férfi energiákra. Szerintem nagyon kell a girlpower a színpadokra és a háttérbe is: egészen más kreativitást, érzékenységet, kitartást, mélységet hoznak a női zeneszerzők, zenészek, menedzserek, fotósok, stb. Ettől sokszínűbb, izgalmasabb az egész szakma.

Fotó: Generál Kristóf

Így látják Vikit a csapat fiútagjai! Nézd meg, milyen további extra kérdéseket kaptak a csapat zenészei.

Mi az első három szó, ami eszedbe jut Vikiről?

Sárkány Bertalan (perka): Határozott, őszinte, energikus.

Füstös Bálint (gitár): Energia, kitartás, lélek.

Bejan Norbert (billentyű): Az a végtelen nagy energia és szeretet, ami minden egyes koncerten, és a buszban is sugárzik belőle.

Kaszás Péter (dob): Dög, energia, vibrálás

Törőcsik Kristóf (basszusgitár): Lazaság, akaraterő, autentikusság

Verók Tamás (gitár): Hiperaktív, „Gyémánttorok”, Egyéniség

Még mindig sokkal több a férfi frontember, férfi zenész a hazai színtéren, mint a női. Így, hogy nálatok női énekes van a zenekarban, mit tapasztalsz, miben más a közös munka: a turnézások, próbák stb.? Mit ad hozzá Viki női karaktere a zenekar életéhez?

Sárkány Bertalan (perka): Ellenpontozza a sok kedves, aranyos férfi zenekartagot a határozott egyéniségével.

Füstös Bálint (gitár): Szerintem a női és férfi energiák jól kiegyensúlyozzák egymást a zenekarban. Vikinek más szempontok jutnak eszébe akár egy dallista összeállításakor vagy dalszerzés közben. Eltérő dolgokat veszünk észre, hangsúlyozunk ki, és így sokkal színesebb lesz a végeredmény.

Bejan Norbert (billentyű): Tulajdonképpen semmilyen különbséget nem tapasztalok szakmailag a női és a férfi zenészek között. Van egy „dívánk”, és a lehető legnagyobb zenei biztonsággal próbálunk mögötte állni minden koncert alatt.

Kaszás Péter (dob): Mivel ő a frontember, próbálunk mindent úgy csinálni, hogy neki a lehető legjobb legyen. Sok esetben, amikor valamit fejtünk, Viki mond egy olyan szempontot, ami nekünk eszünkbe se jutott volna.

Törőcsik Kristóf (basszusgitár): Mindig jó, ha vannak női energiák, illetve szerencsére a női energiák mellett épp annyira „fiús” is, szinte bármiről lehet poénkodni előtte.

Verók Tamás (gitár): Annyiban, hogy ő a női mosdóba megy be! (nevet) Színesebb lesz a banda tőle, és jobb is így. Nem tudnám elképzelni, hogy bármelyikünk frontember legyen!

Mi az, ami biztosan hiányozna neked akkor, ha kizárólag férfiak dolgoznának a csapatotokban?

Sárkány Bertalan (perka): Az az energia, amit ő képvisel, amitől ő a Viki.

Füstös Bálint (gitár): A vizualitásra, látványra, ruhákra kisebb hangsúlyt fektetnénk, valószínűleg sokkal rosszabbul néznénk ki a színpadon.

Bejan Norbert (billentyű): Van egy teljesen más szemléletmódja és személyisége, amivel ez a produkció egésszé tud válni. Nagyon jók az energiái a színpadon, és a buszban egyaránt.

Kaszás Péter (dob): Jót tesz egy nő egy ilyen csapat dinamikájának. Mit hiányolnék, ha nem lenne Viki? A taslikat, amiket Kristóf kap tőle!

Törőcsik Kristóf (basszusgitár): Hiányozna a parfüm-felhő a buszból.

Verók Tamás (gitár): Viki, Lili, a fotósunk, Liza, a social media menedzserünk és Szilvi, a menedzserünk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Csillagjegyed elárulja, milyen ember voltál valójában előző életedben

Csillagjegyed elárulja, milyen ember voltál valójában előző életedben

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)

A tengervíztől töredezett lett a hajad? Ez a hajápoló olaj segít, hogy újra egészségtől ragyogóak legyenek fürtjeid! (x)