Női őserő és elképesztő színpadi jelenlét: minden, amit eddig nem tudtál az Irie Maffia énekesnőjéről

2018.május.2.

Olvashattatok már nálunk korábban Sena Dagadu ról, az Irie Maffia énekesnőjéről, aki nem csak fantasztikus tehetségű zenész, de egy igazi stílusikon és a női őserő megtestesítője is egyben. Kétségkívül egyedülálló az, amit ő és zenekara képviselnek hazánkban, most pedig egy exkluzív beszélgetés keretein belül még többet megtudhattunk az életéről.

Sena kislányként

A zene mindig is kiemelt helyen szerepelt Sena életében: egy muzikális országban, Ghánában nőtt fel, és az egész családja rajongott a különböző műfajokért. Sena a legfiatalabb testvér, és mivel minden családtagja más stílust kedvel, belőle egy valóságos "zenei mindenevő" lett. Egész gyermekkorában kreatív emberek vették körül, így már egészen fiatalon több művészeti ággal is megismerkedhetett.

"A bátyám reggae-t hallgatott, a nővérem hip-hopot, anyám világzenét és klasszikust, apám soult és r`n b, Ghánától pedig a tradicionális zenét kaptam. Nem ragaszkodom egy adott stílushoz, eklektikusan szeretek mozogni a zenében"

Igaz, a család többi tagjánál csak hobbi maradt a zene - habár nagypapája kórusban is énekelt - a közös utazások alatt folyamatosan együtt énekeltek testvéreivel és szüleivel. Azt is megtudhattuk, hogy kedvenc gyermekkori dala a Pál, Kata, Péter, amit magyar édesanyja tanított meg neki.

Sena

Sena 2002-ben csatlakozott egy DJ-kből és MC-kből álló csapathoz, akikből később megalakult az Irie Maffia. Ekkor már a bandában játszott Busa Pista, Kemon és Columbo is. Eredetileg a reggae vonalán indultak el, de a hip-hopperek beleszűrték a saját stílusukat, majd további tagok megjelenésével egyre színesedett az Irie Maffia zenei világa.

Az énekesnő egyébként több zenekarban is közreműködött, sokféle műfajba belekóstolt egészen a drum`n basstől a jazzig.

Fejdísz és színes ruhák

"Nincs kedvenc márkám, a spontaneitásban hiszek. Ha sétálok, és egy ruhadarab kiszúrja a szemem, általában megállok. De ugyanolyan elánnal vásárlok márkás boltokban, mint turkálóban, nem a tervező határozza meg a világom. Most például egy egyszerű, szakadt farmer van rajtam, bokacsizma, és egy turkált fekete ing. Impulzusvásárló vagyok!"

Sena azt is elárulta, hogy imádja a színes, mintás darabokat, és még a legegyszerűbb szetteket is fel tudja dobni pár jól kiválasztott ékszerrel.

Sena és kedvenc fejdísze

Az énekesnő édesanyja ékszerkészítő, ennek köszönhetően már kiskorától kezdve rengeteg időt töltött a gyöngyműhelyében. A különböző fémek, a réz, az ezüst, mind-mind közel állnak a szívéhez. Édesanyja nagy gyöngytudós és csodálatos ékszereket állít össze, Sena pedig mindig beszerez valami különlegességet a boltjában.

"A jelenlegi egyszerű fekete ing-farmer összeállításhoz hat karkötőt és öt gyűrűt vettem fel, és iszonyúan feldobták ezt a szettet. Az ékszer csodálatos módja annak, hogy színesítse még a legalapabb ruhadarabokat is!"

Olykor Sena is készít kiegészítőket, de saját bevallása szerint hamar elfogy a türelme, így legszívesebben fülbevalókat kreál magának.

Sena Dagadu

A gyöngyfűzés mellett a varrás is érdekli, és már tinédzserként rengeteg ruháját alakította át, a batikolástól kezdve mindenféle díszítési módszert kipróbálva rajtuk. A ruhák és ékszerek mellett fejdíszeket tervez, de mindezt egyelőre csak hobbi szinten űzi.

A ruhatervezés továbbra is közel áll a szívéhez; korábban egy barátnőjével textil- és ruhaboltot üzemeltetett, ahol különleges ghánai textíliákból varrattak ruhákat, illetve édesanyja ékszereit forgalmazták.

Igaz, a saját boltra már nincs ideje, továbbra is szívesen kísérletezik: nemrégiben egy saját dalszövegét printelték pólóra, aminek a hátoldalán sellőpikkelyszerű díszítés látható, és ezt viselte a színpadon is.

Sena fejdíszben

Ha bárkit választhatnál, melyik zenésszel dolgoznál együtt legszívesebben? Bob Marley, Tina Turner és Beyoncé.

Ha egy napra egy híres ember bőrébe bújhatnál, ki lenne az? Senki! Teljesen jól vagyok a saját bőrömben, senkivel sem cserélnék! A saját problémáimat legalább már ismerem. Szerencsés ember vagyok, izgalmas életem van.

Hova utaznál el legszívesebben? Busa Balin volt nászúton, igencsak kedvet kaptam hozzá a fotók láttán!

Itt láthatod legközelebb az Irie Maffiát: május 10., Budapest Park

Ez is érdekelhet

Ezért élnek olyan sokáig a japánok - Szokások, melyeket te is könnyen elsajátíthatsz

Ezért élnek olyan sokáig a japánok - Szokások, melyeket te is könnyen elsajátíthatsz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói