Pont erre a lágy dalra van szükségünk így nyár elején - Noira új EP-vel jelentkezik

2022. június 6.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Rajcsányi Nóra – R&B/Soul dalszerző, énekesnő 2020 októberében debütált a magyar zenei színtéren You című dalával, melyet a jelenleg Londonban élő, szintén R&B/Neo-soul művész, Babé Sila mentorált. Most új EP-vel örvendezteti meg rajongóit.

„Warm is warm, like you just said...and we’ll never get cold!” – így kezdődik NOIRA, vagyis Rajcsányi Nóri legújabb szerzeménye, a Warm is warm, mely 2022. június 3-án megjelenő első EP-jének címadó dala, és tökéletesen meghatározza az egész EP személyes hangvételét, hiszen ez a sor is egy szoros ölelés közben hangzott el, mielőtt dalszöveggé formálódott volna.

Ezzel a dallal a NOIRA-tól eddig megszokott érzelmes, lágy vokálokkal teli, chill-es R&B/soul repertoárba bekerült egy tempósabb, élő hangszeres layerekkel teli track is. Az új hangzásban fontos szerepe volt az olyan feltörekvő brit R&B alkotók által nyújtott inspirációnak, mint Joy Crookes, Olivia Dean, Cleo Sol és Eloise.

A Warm is warm, mint ahogy egy dal kivételével az EP összes további szerzeménye is Gyarmati Fanny egyedülálló hangszerelésének és produceri munkájának az eredménye - mindegyik általa producerelt dalban ő játssza a gitár és basszusgitár szólamokat, a Warm is warmba pedig élő dob és trombita is került Ferencz László és Macskin Dávid közreműködésével. A NOIRA-hangzáson, vagyis a dalok keverésén és masterelésén a kezdetektől Stámusz Feri dolgozik.

„A Warm is warm c. dal és az egész EP a nagyon szoros, életre szóló szerelmi, családi és baráti kötelékekről szól. Amikor egy kapcsolat annyira szoros és mély, hogy a másik minden rezdülését ismered és ez minden szépségével és nehézségével együtt okoz benned valami elképesztő melegséget. Amikor olyan szinten vagy tisztában a másik személyével és minden apró dolgával, mintha a kedvenc könyvedből olvasnád a kedvenc karaktered több ezer oldalon át bemutatott jellemzését nap, mint nap. Az I welcome you a hosszabb távollétek utáni találkozások pillanati mámorát írja le izgalmas hasonlatokkal, a Weak girl a gyengébb pillanatokban érzett feltétlen bizalmat, a You a tökéletlenségekben rejlő tökéletességet, a Meant to fall pedig a kapcsolatok és az őszinte érzelmek erejébe vetett hitet mutatja be.” – jellemzi a dalokat Nóri.

Az EP vizuális megjelenítésén is fantasztikus csapat dolgozott: Vadas Géza akusztikus live session videót forgatott két dalhoz Buda egyik legszebb, eldugott részén:

Bár Nóri gyerekkorától énekesnek készült, a zenei életben való megjelenése sokáig váratott magára: közgazdász diplomájának megszerzése után számos cégnél dolgozott marketing és PR kommunikációs szakemberként, végül szabadúszóként találta meg leginkább a helyét ezen a területen és így lehetősége nyílt egy cukrásziskola elvégzésére és egy saját cukrászműhely megnyitására is. A pandémia miatti lecsendesedésnek és az influencer-fókuszú marketing világától való elhidegülésnek köszönhetően 2022 év elejétől úgy döntött, hogy egy időre elköszön a kommunikációs munkáitól, hogy minden kreatív, alkotó energiáját elsősorban a zenélésbe, illetve a cukrászműhelyében folytatott munkájába fektethesse – ez a két területet nagyon jól össze tudja hangolni és mindkettőben maximálisan önazonos is tud maradni. A felnőttfejjel elkezdett zenélés azzal az óriási előnnyel járt számára, hogy sokkal határozottabb elképzelései vannak arról, hogy mit szeretne megvalósítani a zenében.

A Warm is Warm EP dalai élőben először 2022. június 30-án mutatkoznak be a nagyközönség előtt a Millenáris Parkban található Zsiráf Buda teraszán – a live felállásban ezúttal Gyarmati Fanny (gitár) és Ferencz László (dob) mellett Macskin Dávid (trombita) is játszik majd, illetve különleges vendégként Szczuka Panka, a Flanger Kids énekese is erősíti a vokál szekciót gyönyörű hangjával.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

glamour plusz ikon Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)