November 27-én indul a Virtuózok legújabb évada, ezúttal Coco König is szuperzsűritag

2020.november.23.

Az osztrák-magyar származású színésznő, Coco König is részt vállal a Virtuózok november végén induló, világméretűvé bővült, legújabb évadában. A Jutalomjáték című film sztárja ezúttal a nemzetközi szuperzsűri tagjaként mutatkozik be, olyan további nagy nevekkel együtt, mint Plácido Domingo spanyol operaénekes, Thomas Gottschalk német televíziós személyiség, Gabriel Prokofiev brit–orosz zeneszerző, producer, DJ, Szergej Prokofjev zeneszerző unokája, valamint Makszim Vengerov orosz hegedűművész.

November 27-én indul a Virtuózok legújabb évada, ezúttal Coco König is szuperzsűritag
Fotó: Lékó Tamás

Izgalmas egybeesés, hogy a fiatal színésznő tehetségére is már gyermekkorában felfigyeltek. Cocót 14 éves korában fedezte fel a világhírű svájci színházrendező, a párizsi Odeon igazgatója, Luc Bondy.

"Hiszek abban, hogy ha egy tehetséges egyéniség lehetőséget kap, akkor képes megosztani adottságát a világgal; lehetőség nélkül a tehetségnek nehéz átragyognia. A Virtuózok olyan platformot kínál a gyerekeknek, amely elindíthatja karrierjüket; ami pedig összeköti ezeket a gyerekeket jövőbeli sikereikkel, az maga a műsor"- mondja Coco König.

A színésznőt két éve kereste meg Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája és producere a felkéréssel, Coco már akkor nagy örömmel mondott azonnal igent arra, hogy zsűritagként ő is részt vegyen a különleges tehetségkutató projektben. Coco már korábban is figyelemmel kísérte a műsort, amely - a könnyűzenei stílusokra épülő versenyek között egyedülálló módon – a klasszikus zenére fókuszál. "Akár klasszikus, akár rock, akár jazz, a zene összeköti az embereket" – vallja a színésznő, akit egyébként – ahogy ő mondja - mindig elvarázsolják a klasszikusok, a gyerekek produkciói pedig egyenesen lenyűgözik, így nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy részt vehet az elbírálásban és közvetlen közelről láthatja, hallhatja a hihetetlen tehetségeket.

A Virtuózok versenyzői ezúttal nemzetközi kiválóságoktól kapnak visszajelzéseket produkcióik kapcsán. "Tapasztalatszerzés szempontjából az egyik legkedvesebb élmény az volt számomra, hogy hallhattam, ahogy a zsűritársaim tanácsokat adtak a gyerekeknek" – meséli Coco, akinek szintén jópár nagy nevű mentora volt, köztük a Shakespeare-színészként, majd később Hannibal Lecter első számú megformálójaként ismert Brian Cox, a Jutalomjáték férfi főszereplője. Coco tehát jól tudja, milyen erőt és tapasztalatot ad a pályán egy nagy művész véleménye, valamint a támogatás és a figyelem, amelyet minden tehetség megérdemel.

A népszerű magyar klasszikus zenei tévés tehetségkutató legújabb, hatodik évada idén a Virtuózok V4 + Közös nyelven zenélünk címet viseli. A november 27-től, Magyarországon a Duna tévén látható műsorfolyam a Visegrádi Négyek - Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország – valamint Szerbia regionális együttműködésén alapul és a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulhat meg. A műsor és oktatási program célja, hogy ne csak a résztvevő országok klasszikus zenei sokszínűségét, hanem a határokon átívelő közös közép- és kelet-európai kultúránkat is népszerűsítse.

Ez is érdekelhet

5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói