Öngyilkos barátja születésnapján akasztotta fel magát a Linkin Park énekese

2017.július.21.

Még mindig felfoghatatlan, hogy a Linkin Park énekes öngyilkos lett, Chester Bennington halála mindenhol vezető hír, és egyre több fájó részletet tudunk meg.

Chester Bennington, Linkin Park
Fotó: Rexfeatures

Ahogy beszámoltunk róla, éppen zenekara turnéjának szünetében akasztotta fel magát az énekes Los Angeles-i otthonában. A Linkin Park pont a tragikus napon jelentette meg a legújabb klipjét mindössze pár órával Bennington halálának híre előtt. Rengeteg rajongó jelent meg az énekes otthonánál, hogy megemlékezzenek ikonukról, eközben a zenész barátai, családja is megérkezett a helyszínre.

Chester Bennington egy régebbi interjújában elmesélte, hogy szülei válása után, 11 éves korától drogozott, és súlyos alkoholproblémái is voltak abban az időben, amikor a Linkin Park befutott. Az énekes azonban még 2011-ben úgy nyilatkozott, hogy évek óta tiszta, azonban az félig-meddig nyílt titok volt, hogy az utóbbi időben visszaesett. Valószínűleg egyáltalán nem véletlen, hogy egyik legjobb barátjának és ikonjának a születésnapján lett öngyilkos. Bennington ugyanis éppen Chris Cornell születésnapján vetett véget életének. A Soundgarden grunge-legendája idén májusban szintén a koncertturnéja idején akasztotta fel magát egy szállodai szobában.

Chester Bennington Leonard Cohen Hallelujah című dalát énekelte Cornell temetésén:

Chester Bennington Chris Cornell temetésén
Fotó: Getty Images

A Linkin Park énekese többször is fellépett Cornell-lel közösen, és a szakmai kapcsolaton túl is jó barátok voltak. Bennington játszott Cornell temetésén is ugye, de közeli ismerősei szerint a Linkin Park énekese képtelen volt feldolgozni barátja halálát. Ugyan mindenki látta rajta az utóbbi időben, hogy súlyos problémái vannak, mégis úgy gondolták, hogy a stabil családi háttere megóvja őt a komolyabb bajtól. Sajnos nem így lett.

Chris Cornell és Chester Bennington duettje, a Temple of the Dog Hungry Strike című dalának feldolgozása:

Ez is érdekelhet

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói