Pécz Tekla: „Szeretem, ha egy ruha okosan van megtervezve”-Ismerd meg a Perwoll divatpályázat különdíjasát!

November 5-én egy nagyszabású divatbemutató keretében mutatkoztak a be a Perwoll divatpályázat döntős pályamunkái, az esemény végén kiderült az is ki nyeri a kétszázezer forintos fődíjat, a százezer forintos közönségdíjat és a GLAMOUR különdíját. Ismerd meg a GLAMOUR különdíjasát, Pécz Teklát.

Pécz Teklától nem áll távol a divattervezés. A Budapesti Metropolitan Egyetem mesterképzésén tanul divat-és textiltervező szakon, mellette pedig egy hazai divatmárka tervező asszisztense.

Miért jelentkeztél a pályázatra?

Rendszeresen kutatom a különböző pályázati lehetőségeket, egy ilyen alkalommal jött velem szembe a Perwoll Rethink pályázata. Mivel divat- és textiltervezést tanulok mesterszakon, nem volt kérdés, hogy jelentkezek a felhívásra.

Mesélsz a pályamunkádról?

A pályázat koncepciója nagyon közel állt hozzám, inspiráló volt számomra, hogy régi ruhadarabokból kellett újat alkotnom. Sokáig gondolkodtam, mire megszületett a fejemben a végső koncepció. Egy fekete ruhából és egy gyöngyös, horgolt felsőből született meg a pályamunkám. A végeredmény egy különleges, tökéletes vonalvezető, újragondolt ruhadarab lett.

A GLAMOUR különdíját Maróy Krisztina, a GLAMOUR és a glamour.hu főszerkesztője adta át. A pályamunkát a CEWES 2022 Őszi Esküvő Kiállításon mutatták be. A pályázati- és a showkoordinációért a Sonia Produkciós Iroda felelt.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy te vagy a GLAMOUR különdíjasa?

Nagyon örültem neki, nagyon szeretem és nagyra tartom Maróy Krisztina, a GLAMOUR főszerkesztőjének munkásságát, külön megtiszteltetés volt számomra, hogy személyesen adta át a díjat. Nagyon fontos pillanat volt, hiszen ez a díj nemcsak egy egyszerű különdíjat jelent, hanem egy szakmai elismerést is.

Hogy fogadta a környezeted az elismerést?

Mindenki nagyon gratulált, a családom és a párom végig támogattak, drukkoltak nekem. Sokan el sem tudják képzelni, mennyi munkával jár, mire megszületik egy kreatív alkotás. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy ilyen közeg vesz körül, mindenben mellettem állnak, örülnek a sikereimnek.

Tekla kreációjában a múlt és a jelen találkozik

Szerinted mitől lesz jó egy ruha?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, általában nem struktúrákban, hanem formai kompozíciókban gondolkodok, és azon belül nagyon szeretem, ha megmutathatom egy ruhán, hogyan lehet játszani a szabászattal. Szeretem, ha egy ruha okosan van megtervezve, mindenképp erős szakmai tudásra vall, ez az egyik alappillére a sikernek.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Közel hat éve foglalkozom divattal, ruhákkal, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat-és textilszervezés mesterkszakán tanulok. Elhivatott vagyok a szakma iránt, és komoly terveim vannak a jövőre nézve. Nem az az elsődleges célom, hogy egyszer egy saját márkám legyen, mivel pontosan tudom, hogy a valóságban ez mekkora energiával, befektetéssel, felelősséggel jár. Hiszem, hogy nem feltétlenül egy saját brand megalkotásával lehet szakmai sikereket elérni. El tudom képzelni, hogy a jövőben kreatív szakemberként támogatom valamelyik ruhamárkát és állandó csapattagként a mindennapi alkotói folyamatokban veszek majd részt.

Ez is érdekelhet

Millie Bobby Brown megmutatta pattanásos arcát

Millie Bobby Brown megmutatta pattanásos arcát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói