Premier! Nézd meg nálunk először ÍV vadonatúj klipjét!

2016.június.3.

Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan izgalmas női előadó új klipjét mutathatjuk be, mint amilyen ÍV. A Mindig vársz Katona-Zsombori Éva első magyar nyelvű dala.

Évi szólókarrierje 2013-ban egy felkéréssel indult, amikor ByeAlex megkérte, énekelje vele a készülő lemeze Bocs, hogy című dalát. Évi korábban kisebb underground zenekarok tagja volt, majd megalapította a PLÜSSS lány triót, melynek tagjai között Horányi Juli is szerepelt. Bár a formáció csak egy évet élt meg, American Boy című Kanye West feldolgozásukkal elnyerték a Jazzy Rádió dalversenyének közönségdíját is. 2012-ben a ValamiZsuzsi frontleányaként ugrott fejest a pop-iparba, most pedig már ÍV-ként ismert.

2014-ben édesanya lett, de szupermamiként jut ideje énekesnői karrierje gondozására is. Így született meg a Dal elődöntőjébe bekerült Fire című száma is, mely ÍV és Tóth Lóránt zeneszerző sok éves együttműködésének az eredménye.

Megkértük Évit, hogy válaszoljon pár kérdésünkre új klipjével kapcsolatban:

Ez az első magyar dalod, hogy jött ez a váltás? És miben más magyarul énekelni, mint angolul?
Már írtam magyar szöveget régebben az underground zenekaromnak, de valóban, azóta mióta szólóra váltottam, ez az első magyar számom. A dalt is és a szöveget is Tóth Lóránt jegyzi, és nagyon hamar rákaptam az ízére, mert szuper különleges hangulata van: egyszerre nosztalgikus, fülledt és mai-friss. Angolról magyarra nem azért váltottunk, mert szükség volt rá, mert valaki sürgette volna, vagy külső körülmény miatt, hanem egyszerűen addig akartunk ezzel várni, míg megtalál az a magyar szöveg, amivel igazán tudtunk/tudok azonosulni. Ez a dal végül a kezdetektől magyarnak íródott, így nem volt kérdés, hogy milyen nyelven énekeljem. Nem mondhatnám, hogy egész más angolul énekelni, nekem legalábbis könnyen megy a váltás, épp ugyanolyan jó érzés mindkettő, hiszen ezek a saját dalaim. Azok a dalok, amikhez igazán közöm van.

Mesélj kicsit a forgatásról, a koncepcióról!
A forgatás nagyon izgalmas volt, mert bár már jó pár éve a szakmában dolgozó művészekkel kollaborálva jött létre klip, mégis ez az első olyan klip, amit szándékosan, és hivatalosan zenei képnek forgattak, tehát számukra ez egyfajta premier, s éppen ezért ők is izgatottan vágtak bele a közös munkába. A MOME-ről ismerjük egymást, és nemcsak a régi barátság miatt vállalták el, hanem mert érdekelte őket a dal, így az ötletek is könnyen jöttek. Az első szavak és képek, amik beugrottak az ötleteléseken az éjszaka, a város, a fülledtség, az erotika, az érzékenység, az érzékek, az egyszerű és a bonyolult, a finom és a konstruktív voltak. A cél az volt, hogy egy olyan képi világot teremtsünk, ami nem történetmeséléssel szeretné a dal hangulatát erősíteni, és nem kell sokat mutatni belőlem, hogy szexi és titokzatos legyek. A fények és a vetítés mindezt az elképzelést erősítik. Előbb körvonalazódtak a színek, a színpaletta, amiből kiindulva, és utána otthon kísérletezve, a szám fejlődését, elemeit boncolgatva születtek meg az animációk. Majd jöhetett a vetítés/klipforgatás és utána az utómunka, amibe szintén sok animáció került. Ez nem az a klip, amit nagyon boncolgatni kellene, ez egy image videó, ami a vetítés, az animáció színvilágával, vizuális elemeivel erősíti és egyesíti a zenét az előadóval.

Árulj el valamilyen kulisszatitkot is!
A forgatásra egy kölcsön helyszínt kaptunk, amit különben nem használnak csak raktárnak, így nagyon hideg volt, és én eleve betegen mentem. Végül gyógyszerekkel és hősugárzóval oldottuk meg valamennyire a kellemes hőfokot. Az egész stáb profin, gyorsan, lényegre törően és nagyon kreatívan állt a feladathoz, és személy szerint maximálisan elégedett vagyok a végeredménnyel. Imádom!

Mik a terveid erre az évre, és jövőre?
Nyárra egy több állomásos akusztikus turnét tervezünk, munkacímén: romkocsma turné :) A lényege, hogy jobban megismerjük egymást a közönséggel, hiszen a kis színpadok sokkal elérhetőbbé, megfoghatóbbá teszik az előadót, ezzel pedig erősítjük a rajongói bázisunkat. Tervezünk még magyar dalt, aminek az a különlegessége, hogy lassabb hangvételű, elgondolkodtató dal lesz, és feltehetően én írom a szövegét is. Nyár végére pedig egy angol nyelvű dallal jövünk ki. Év végén újra szóba jöhet az eurovíziós jelentkezés, de addig még sok dolgunk lesz :) Most megtaláltam a megfelelő managementet, hogy kiaknázzuk a lehetőségeinket, és ezen az úton haladunk tovább gőzerővel!

Kattints ide és nézd meg a klipet:

Rendező/vágó: Góg Emese, operatőr: Borbély Ádám, animáció: Szmicsek Levente, smink: Kemény Fruzsi

Ez is érdekelhet

A Nyilas csillagjegy igazi győztes típus, méghozzá ezért

A Nyilas csillagjegy igazi győztes típus, méghozzá ezért

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói