Programajánló: BKF Art Kickoff 2012

2012.január.20.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola január 20. és 24. között művészeti képzéseinek első nagyszabású bemutatkozó eseményére invitál a Design Terminálba. A BKF Art Kickoff 2012 négynapos eseményén, a főiskola művészeti képzései eddig még nem tapasztalt gazdagsággal és aktivitással tárják a közönség elé munkájukat, szakmai elképzeléseiket és az iskola progresszív oktatási szemléletét.

A nyitott és ingyenes programsorozat célja, hogy a pályakezdők vagy épp pályamódosítás előtt állók számára tájékozódási lehetőséget adjon, miközben a hallgatói munkák és művészeti műhelyek formabontó prezentációival a kreatív szakma és a művészeti élet iránt érdeklődő nagyközönség felé is bepillantást engedjen az intézményben folyó munkába.

A BKF Alkalmazott Művészeti Intézetének (AMI) és Médiaművészeti Intézetének (MMI) együttműködésével létrejött esemény szakmai kurátora Szalontai Éva (AMI) főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas textilfestő és nyomottanyag-tervező művész, a Kézműves szak festett-nyomott textilművesség szakirány vezetője és Asbót Kristóf (MMI) televíziós rendező, belsőépítész, a Mozgóképkultúra és médiaismeret szak oktatója.

Ízelítő a programokból:

- Kedvenceink –
Gőbölyös Luca közreműködésével bemutatkozik a Fotográfia szak, a helyszínen kialakított profi műteremben a vállalkozó szellemű látogatók kedvenc tárgyaikkal, barátaikkal modellekké válhatnak.

- Arduino – média design fizikai számítástechnika workshop Harsányi Réka média designer vezetésével.

- Villámtalálka tanárainkkal - A fotográfia és média design tematikájú villámrandevún Gőbölyös Luca, Seres Szilvia és Murai András, a Grafika és filmes tematikájú villámrandevún Július Gyula, Kardos Sándor és Szabó Gábor és a Festő-nyomó; öltözék- és kiegészítő; szövő és kerámia témájú randevúnkon Baráth Hajnal, T. Doromby Mária, Sárosi Krisztina és Koleszár Ferenc fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket.

- Tanítható televíziózás? - A Televíziós műsorkészítő szak tanárainak pódiumbeszélgetése. Résztvevők: Jakupcsek Gabriella, Benda László, Szabó Gábor, Fodor Imre. Moderátor: Born Ádám rendező, szakvezető

- Sárkányok szárnyán - Bodóczky István képzőművész, tanár sárkányépítő workshopja.

- Hogyan tovább? – Mi az eladható, ki vásárol ma design-terméket, melyek a kollekció-építés nehézségei? Neves designerekkel (Majoros Zita, Fehér Beatrix, Csergő Noémi, Páger Bernadett, Fónagy Dóra és Luu Anh Tuan) Bordács Andrea művészetkritikus, esztéta beszélget.

- A lélek és a humor szerepe a téralakításban – Z. Halmágyi Judit (ZHJ) építész beszélget vendégeivel: Gaspar Bonta, Martinkó József - építészetkritikus, Mohácsi András - szobrász, a MOME docense, Vadász Orsi - építész (Sporaarchitechts).

- Rögtönfilm - Villám filmkészítés élőben. A helyszínen a látogatóktól kapott témából hallgatóink tanári közreműködéssel (Asbót Kristóf, Bereményi Géza, Gárdos Péter, Kardos Sándor, Miklós Mari, Rozgonyi Ádám) forgató-, majd technikai könyvet írnak. Alig egy óra alatt a jeleneteket leforgatják, közös vágás után a kész filmet lezenélve, főcímmel, stáblistával helyben be is mutatjuk. Moderátorok: Jakupcsek Gabriella, Báron György

- Kamera – fény – (mozgó)kép, műtermi világítási gyakorlatok, valamint Kardos Sándor és Szabó Gábor operatőrök beszélgetése.

- Kézzel fogható 3D - A Leonar3Do útja az ötlettől a világhírig. Rátai Dániel, a Leonar3Do világhírű fiatal tervezője mutatja be találmányán keresztül, hogyan lehet egy egyszerű asztali számítógépből 3D-s virtuális teret és munkakörnyezetet létrehozni.

- Mozgás! Animációs játékok M Tóth Éva és Gauder Áron közvetítésével, betekintés az Animáció szak életébe.

A részletes programot ide kattintva találjátok.

Ez is érdekelhet

Most egy 35 éves álomszép ruhában ragyogott Bella Hadid Cannes-ban

Most egy 35 éves álomszép ruhában ragyogott Bella Hadid Cannes-ban

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!