Púdermentes podcast: Most úgy érzed, hogy mélyrepülés az életed? Itt az ejtőernyő hozzá!

2022.február.4.

Megvan az érzés, mintha még tartana a január elsejei másnap? Újévi fogadalmak… talán még emlékszel rájuk miket írtál fel, de érdekes módon idén sem gazdagítottad egyik konditermet sem, a nasik is mindig bekerülnek a bevásárlókosárba és a csodálatos megújulás helyett még a szokásos életszínvonalad sem könnyű fenntartani, de legalább minden rossz szokásod megmaradt. Ne aggódj, mind azt kívánjuk, bárcsak lehetne téli álmot aludni!

Púdermentes podcast
Púdermentes podcast

Kutatások is igazolják, hogy a legrosszabb napok az évben január végén, február elején vannak. Eddigre szépen elfogy a maradék lendület is, és hiába fojtogat a tettvágy, a Netflix&kanapé opció valahogy mindig győztesen kerül ki a hatékonysági harcban. Szépen felgyűlnek az adósságok, sokszor most szembesülünk az évvégi kiadások mértékével. A munkaundor hűséges kísértetként követ mindenhová, ha pedig véletlenül most tartanák az év legnagyobb buliját, inkább otthon maradnál pizsamában, csak ne kelljen hajat mosni… Eddig bőszen bólogattál, akkor nem kérdés, hogy sorstársak vagyunk.

Érdekes, hogy ez az érzelmi ingadozás a fiatal korosztályt, azon belül is a nőket jobban megérinti. A természet és a hormonháztartás is hadat üzen a hangulatunknak, ugyanis a természetes fény hiánya, továbbá a szürkeség miatti megugrott melatonin szint is hozzájárul a zombiüzemmódhoz.

Viszont nincs annyi időnk, hogy elpazaroljunk hosszú heteket az életünkből, úgyhogy muszáj ellenszert kifejleszteni! A szokásos tuti recept, vagyis a rendszeres mozgás, friss levegő és D-vitaminos terápia mellett hoztam egy saját listát, ami hatásos lehet:

Csinálj meg bármit, amire képes vagy

Semelyik életviteli tanácsadó, magazin vagy YouTuber nem lát bele az életedbe, ezért nem is univerzálisak a tanácsai. Lehet, hogy jól esne egy nagytakarítás, könnyen tanulsz nyelveket vagy végre le mered tölteni az egyik randi appot, de az is lehet, hogy nem. A lényeg, hogy tűzz ki magad elé bármilyen apró célt, amit tudsz teljesíteni és örömmel veregeted vállon magad utána. Merj kicsit is álmodni, ne csak nagyot.

Kihívások időkorláttal

Az új célok valóban szuperek, csak véghez vinni legalább olyan nehéz, mint elkezdeni őket. Ha nem bízol magadban – ahogyan én sem – szorítsd magad határidők közé. Akár kérj meg valakit, hogy nézzen a körmödre, rajtad kívül valaki más is kérje számon rajtad a teendőidet. Szinte biztos, hogy gyűlölni fogod az egészet, de csak addig a pillanatig, amíg nem végeztél vele!

Létezik ám a küszöbön túl egy egész civilizáció!

Belegondoltál, hogy a barátaid is ugyanettől szenvednek? Lehet, hogy már kerestek is csak visszamondtál minden meghívást? Talán nagyobb szükségük van rád, mint fordítva? Emeld fel a telefont és keress fel egy régi barátot, szervezz osztálytalálkozót, társas estet, látogasd meg a családodat, vagy csak legyél különösen kedves azokkal az idegenekkel, akikkel kapcsolatba kerülsz. Meglátod, a közösséghez való tartozás beindítja majd a boldogsághormonok termelését.

Napi fél óra örömidő

Általában magunkkal vagyunk a legfukarabbak, ha tudatos szórakozásról van szó, vagy csak simán elfelejtjük jól érezni magunkat és konstatáljuk, hogy eltelt pár óra telefonnyomkodással. Harminc perc egy bögrés süti elkészítésére, alkotásra, tükör előtt éneklésre, guggolás-kihívásra, Facetimera a csajokkal vagy meditálásra… teljesen mindegy, csak tudatosítsd magadban, hogy ez az idő a te ajándékod.

Miért nincs kalendáriumod?

Mostantól legyen! Olyan jó, hogy a várakozást fel lehet dobni minden nap egy kis aprósággal. Beszéld meg a pároddal, barátaiddal vagy akár magaddal, hogy minden napra adjatok egymásnak valami meglepetést – nem feltétlenül tárgyi ajándékot – és máris ott a tökéletes motiváció: a másik mosolya. Jöhetnek bele szép szavak, programötletek, vallomások, finomságok… indítsd be a kreativitásod!

Alakul már a hangulatod? Amennyiben szükséged van további motivációra, nézz bele a Púdermentes epizódba, ahol tovább fejtegetjük a témát:

Szerző: Havasi Virág

Ez is érdekelhet

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő