10 rajzfilm, amit tuti te is kívülről tudsz

2021.július.5.

Ugye te is rajongtál legalább az egyik Disney-hercegnőért kicsi korodban? Lefogadjuk, hogy a róla szóló mesét kívülről tudod. Meg még legalább fél tucat másikat.

10 rajzfilm, amit tuti te is kívülről tudsz
Fotó: Rexfeatures

Sokan úgy gondolják, hogy felnőttként mesefilmet nézni már ciki, de ez butaság! Nem kell megvárnod, hogy a gyereked legyen, a mesenézés felnőttként is elképesztően szórakoztató, nem beszélve arról, hogy ami gyerekkorodban nem tűnt fel, - a titkos felnőtteknek szóló poénok -, az újabb meglepetéseket tartogat.

Összeszedtük azokat a meséket, amiket a szerkesztőségünk tagjai kívülről fújnak, és bátran ajánlják, hogy te is nézd meg újból.

<div id="glamour:coupon:4118"></div>

Micimackó kalandjai, 1977

Fotó: Profimedia

A lassú észjárású Micimackó, a mindig bánatos Füles, és teljesen bepörgött Tigris, vagy a feszt ideges Nyuszi története igazi klasszikus, generációk nőttek fel rajta, de egyáltalán nem veszített a bájából. A dalokat pedig évek múltán is mindenki kívülről fújja, ha gyerekként megnézte párszor. A Micimackó nem akar túl sokat, és talán ettől lett annyira szerethető és befogadható.

Macskafogó, 1986

Érdekes, hogy ha meglátunk egy egeret mondjuk a házunkban, akkor sikoltozva rohanunk ki a világból. Ellenben a rajzfilmekben imádjuk az egereket, Mickey és Minnie már 90 éve a kedvenceink, és valljuk meg, hogy a legtöbben inkább Jerrynek szurkoltunk Tom ellenében. A Macskafogó a macska-egér harcban szintén a kisebb pártjára áll. Ez a voltaképpeni kémparódia minden pillanatában hibátlan, rengeteg beszólása azóta szállóigévé vált: "nyomja meg a piros gombot és nyugodjék békében", "mehetünk vissza a balettbe ugrálni". Igazából illik kívülről fújni elejétől a végéig.

Legjobb dalok a 2000-es évekből, amiket te is biztos rongyosra hallgattál - Vol. 2

Legjobb dalok a 2000-es évekből, amiket te is biztos rongyosra hallgattál - Vol. 2Roger nyúl a pácban, 1988

Fotó: Profimedia

A félig élőszereplős, félig animációs film nagyon formabontó ötletnek tűnt a nyolcvanas években. Hihetetlen volt gyerekként, hogy lehetséges átmenet a kétdimenziós rajfilmek és a háromdimenziós világ között. A Roger nyúl a pácban tökéletesen teremtette meg ezt az illúziót. A régi film noirokat idéző történet kifordításában a szerelmes, balfácán színész Roger nyulat gyilkossággal vádolják, ebből a csávából kell kimásznia, és meg kell küzdenie a valós és rajzolt világgal is. Mai szemmel is tele van rengeteg eleven ötlettel, és a karakterek 30 évvel később is imádnivalóak.

Coco, 2017

Fotó: IMDB

Ez az az animációs film, amit bármikor bárhányszor megtudnánk nézni. A történet nagyon egyedülálló. Igazából egy kissé elvont, de mégis nagyon megható alkotásról beszélünk. A főszereplő Miguel, akinek minden álma az, hogy egyszer híres zenész legyen, azonban a családja valamilyen oknál fogva megtiltja ezt neki. Azonban a fiú nem adja fel, álmait kergetve végül egy szerencse folytán pontosan abba a világba csöppen, amibe mindig is szeretett volna.

Anasztázia, 1997

Fotó: IMDB

Ez a film valószínűleg sok lánynak volt a kedvence, ugyanis Anasztáziáról szól, aki kislánylént hercegnő volt, pompa és ragyogás vette őt körül. Egy hatalmas ünnepséget tartottak a palotában, ahol nyilvánvalóan Anasztázia volt a legfényesebb csillag. Azonban Raszputyin, aki száműzetéséből tért vissza, bosszút forralt, így minden egyszer csak rémálommá vált, és Anasztázia emlékei szertefoszlottak, aminek a felkutatásáról szól a rajzfilm.

10 felejthetetlen kosztümös film, amit mindig szívesen újranézel

10 felejthetetlen kosztümös film, amit mindig szívesen újranézelAladdin, 1992

Fotó: Rexfeatures

Igen, ez az a Disney mese, ami biztosan minden lány kedvence volt, nincs olyan, aki ne emlékezne a varázsszőnyeges utazásra, ami azt a felejthetetlen dalt adta nekünk, aminek a refrénje úgy szól, hogy "Egy új élmény". Az Aladdin pedig ennyi év után, akár hány évesen is egy új élményt nyújt ahányszor megnézed.

Oroszlánkirály, 1994

Nem létezhet ez a lista talán az egyik leghíresebb Disney mese nélkül. A fiatal kisoroszlán, aki próbálgatja a határait, de aztán a gonosz nagybátyja úgy manipulálja, hogy végül saját apjának, az állatok királyának a halálát okozza akaratán kívül. A legismertebb dal belőle? Kétségtelenül a Hakuna matata.

Micimackó és a zelefánt, 2005

Igazából minden egyes Micimackó mesét felsorolhatnánk, hiszen akármennyiszer újra és újra lehet őket nézni, és mivel meg is tesszük, ezért a nagyját tényleg kívülről tudjuk. De mind közül talán az egyik legédesebb a zelefántos történet, aminek tulajdonképpen Zsebibaba és egy cuki kis elefánt a főszereplője.

Macskarisztokraták, 1970

Fotó: Rexfeatures

Annyira nagyon cuki ez a mese, hihetetlen hogy már lassan 40 éves! Mint minden Disney rajzfilm, ez is tele van felejthetetlen dalokkal, és a kedvenc idézetünk belőle? "Minden ember macska nem lehet, pedig a macska tudja csak a nagy titkokat". Imádjuk!

˝Miféle mű-kutyakakát?˝ - 20 elég bugyuta vígjáték, amit mégis imádunk

˝Miféle mű-kutyakakát?˝ - 20 elég bugyuta vígjáték, amit mégis imádunkShrek, 2001

Fotó: Rexfeatures

Hát persze, hogy is hagyhatnánk ki a Dreamworks szenzációs animációs filmjét? Még mindig kevés olyan mese van, ami annyira meg tud nevettetni és olyan szórakoztató lenne, mint Shrek, Fióna és Szamár története. Minden jelenet isteni, és a poénok hatalmasakat ütnek, akármikor szívesen újra nézzük, még most azonnal is.

Ez is érdekelhet

Szerelem első látásra a Sugarbird új kollekciója

Szerelem első látásra a Sugarbird új kollekciója

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját