Rebel Wilson BAFTA beszédében elárulta, miért adta le a kilókat, de nem azért, amire te gondolsz

Természetesen mindezt a tőle megszokott lehető legironikusabb módon tette. Rebel Wilson volt az idei BAFTA díjátadó műsorvezetője, és az, hogy beszédében külön kitért a fogyására, sokat elárul a hollywoodi nőket máig érintő nyomásról a testképükkel kapcsolatban.

Rebel Wilson BAFTA beszédében elárulta, miért adta le a kilókat
Rebel Wilson BAFTA beszédében elárulta, miért adta le a kilókat
Fotó: Gettyimages.com

Rebel Wilson rendkívül tehetséges komika, a médiában azonban legtöbbször a súlya határozza meg a róla kialakult párbeszédet. Talán ezért is döntött úgy, hogy a díjátadó megnyitásakor külön kitérőt tesz, hogy a kilói leadásáról beszéljen – hiszen így a saját kezébe vehette a narratíva alakítását. A színésznő valóban látványos átalakuláson ment keresztül, ugyanakkor ennél sokkal érdekesebb, hogyan változott meg ezzel párhuzamosan az, ahogyan megítélik őt.

Lehet, hogy kicsit másképp nézek ki, mint amikor utoljára láttak itt” – mondta a BAFTA nyitóbeszédében Rebel Wilson – kiváltva a közönség ünneplését –, miközben egy két évvel korábbi képpel reprezentálta jelentős átalakulását. „Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy miért fogytam le. Nos, nyilvánvalóan azért, hogy felhívjam magamra Robert Pattinson figyelmét... csak viccelek! De komolyan, nem csak egy srác miatt fogytam le, még csak az kéne... Azért fogytam le, hogy több színészi szerepet kapjak.” – folytatta a viccelődést.

Ebben az az ironikus, hogy Rebel Wilson valóban több felkérést kapott a fogyása óta, amint azt korábban elárulta egy interjúban. Sajnos az olyan iparágakban, mint a filmművészet, még mindig nem lehet kikerülni a nők súlyáról szóló diskurzust – pedig ideje volna már.

Bármi is legyen az életmódváltásának valódi oka, az nyilvánvaló, hogy a nők mindenütt – Hollywoodon innen és túl – szükségét érzik annak, hogy igazolják a súlyukat és megmagyarázzák, hogy miért híztak vagy miért fogytak, miért "túl kövérek" vagy miért "túl soványak" – holott a legfontosabb az, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő