Kihagyhatatlan robotkiállítás az Etele Plázában

2022.március.17.

Futurisztikus élményvilág költözött az Etele Plaza rendezvényközpontjába.

World of Robots
A World of Robots kiállításon megismerhetjük a már használatban lévő kórházi és éttermi robotokat is
Fotó: Etele plaza

Az okospláza ad otthont Európában először a régió legnagyobb robotkiállításának. Márciustól három hónapon keresztül várja a látogatókat a World of Robots interaktív kiállítás az Etele Plaza rendezvényközpontjában. Az európai turné első országában a legújabb fejlesztésű humanoid gépektől kezdve egészen a robotizált játékokig ismerkedhetnek meg a technológiai vívmányokkal a látogatók.

A régió legnagyobb robotkiállítása számos érdekességgel várja a jövő technológiájának szerelmeseit. A kiállításon a BME Mechatronika Szakosztály vezetőségi tagjai egy időfalon mutatják be, hogy honnan hová fejlődtek a robotok és hogy miben jobb egy robot és miben egy ember. Megismerhetjük a nemzetközi viszonylatban már használatban lévő kórházi és éttermi robotokat és eljátszhatunk a gondolattal, hogy milyen lehet a mindennapi életben ennyi robottal találkozni. Tényleg egy robot felszolgálót szeretnénk egy étteremben? Valóban egy robottól fogjuk majd megtudni, hogy mikor megy a repülőgépünk? Vajon néhány éven belül a humanoid robotok a mindennapjaink része lesznek? Ezekre és megannyi más kérdésre is választ ad a kiállítás!

Sakkozni már nagyon régen lehet robotokkal, sakkautomatákkal. Valahogy mindenkinek csúcs szellemi tevékenységként van kódolva a sakkozás, a robotok mégis igen jól teljesítenek ebben a műfajban. Amit nehezebb programozni, az az emberi kiszámíthatatlanság, érzelmek.
Fotó: Etele plaza

A sci-fi rajongók pedig különösen örülni fognak az eredeti filmes relikviáknak, mint például a Vasember, R2D2, a Terminator vagy a Robotzsaru. A méretes, nagy játékfilmes koncepció robotok mellett, interaktív robot állatok, és a digitális kultúrához köthető kiemelkedő újítások várják a látogatókat, sőt még egy marsjáró koncepció robot is bemutatásra kerül. Mindezek mellett a szervezők többek között transformereket, irányítható focilabdákat, rakodó tank robotot és rajzoló robot karokat válogattak össze a világ számos pontjáról. A Magyar Honvédség jóvoltából kiállításra került egy igazán lenyűgöző tűzszerészeti robot is, amit az éles bombák megkeresése és szétszerelése során alkalmaznak.

Az Etele Plaza életében is nagy szerepet játszik a technológia és a különböző okos megoldások, így a helyszínválasztás egyértelmű volt a nemzetközi kiállítás számára. Az információs pultnál például a vásárlók kedvence, a magyarul is beszélő humanoid Pepper robot segíti az eligazodást. Az okospláza egyik leghasznosabb kiegészítője az applikáció, amely nemcsak a parkolóhely keresést segíti, de el is navigál minket a keresett üzletekhez.

Az Etele plaza Budapest legmodernebb bevásárlóközpontja, ahol a legújabb technológia vívmányival lépten-nyomon találkozol majd
Fotó: Etele plaza

Az Etele Plaza egy 55 ezer négyzetméteres modern, környezetbarát épület, mely tágas terekkel és több mint 150 üzlettel várja a vásárlókat. A pláza 1300 parkolójának 130 elektromos állomásán elektromos autók töltése is lehetséges. A látássérülteket az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné vakvezető okosbot segíti. Így a vásárlás sokkal könnyebb a fogyatékkal élőknek, amiért jelenleg a GLAMOUR-napok is kampányol Illés Fanni olimpiai bajnok, paralimpiai úszó segítségével. A családosok számára külön kialakított étkezőterület digitális játszószőnyeggel, vagyis egy padlóba integrált, interaktív játékokkal ellátott érintőképernyős felülettel várja a kicsiket. A ház bejáratainál interaktív LED-fal került elhelyezésre; az épületben számos USB-csatlakozóval ellátott pad található meg. Emellett a Gasztro Placc területén és teraszán elhelyezett bútorok beépített mobiltöltőkkel vannak felszerelve.

Egy modern plázában természetesen a mozi kialakításánál is szempont volt, hogy a legfejlettebb technológiákat ötvözzék a legmagasabb szintű kényelmi szolgáltatásokkal. Az ETELE Cinema harmadik generációs mozitermeiben Dolby Atmos hangrendszer, dönthető székek és lenyűgöző látványvilág fogadja a nézőket.

A World of Robots kiállítás és az Etele Plaza kicsiknek és nagyoknak, családoknak és iskolás csoportoknak egyaránt izgalmas szórakozást kínál. Jegyek a helyszínen és a jegy.hu oldalon kaphatók.

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói