15 romantikus film- és sorozatjelenet, amibe újra és újra beleszeretsz

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bár már közeleg a karácsony, tulajdonképpen semmilyen ünnepre nincs szükség ahhoz, hogy újraéld a tévé- és filmtörténelem legromantikusabb jeleneteit. Minden nap tökéletes arra, hogy elmerülj a romantikus pillanatokban, különösen most, hogy az utóbbi hónapokban annyi negatívumot láthattunk a hírekben és a közösségi médiában. Így hát itt az ideje, hogy kikapcsolódj, és újra felidézd a filmtörténelem legemlékezetesebb romantikus jeleneteit.

1. Kőgazdag ázsiaiak: az eljegyzés

Henry Golding karaktere, Nick a repülőgép folyosóján tör előre, hogy feltegye a nagy kérdést Constance Wu karakterének, Rachelnek, miután a családja rettenetesen megbántotta a lányt pusztán azért, mert nem olyan gazdag, mint ők. A jelenet már önmagában is bájos, de a pontot az i-re a csodaszép jegygyűrű teszi fel.

2. Titanic: „repülök”

Mindegy, hogy csak egyszer vagy milliószor láttad, akkor is érdemes újranézni, ahogyan Jack és Rose a hajó orrához áll, és Rose azt mondja, „repülök”. Ha ehhez még hozzáadjuk Celine Dion My Heart Will Go On című dalát, garantált, hogy néhány pillanat alatt elolvadsz.

3. Szerelmünk lapjai: tánc az utcán

A Szerelmünk lapjai szinte minden jelenete megállná a helyét a listán, de mindezek közül is az egyik legszebb talán, amikor Noah (Ryan Gosling) és Allie (Rachel McAdams) hazafelé sétálnak az első randevújukról, és az utca közepén táncolnak, amivel tulajdonképpen kezdetét vette a szerelmi történetük.

4. Így jártam anyátokkal: 45 nap

A sorozat igazán romantikus, csöpögős pillanatait kétségtelenük Lily és Marshall szolgáltatták, azonban az a beszéd, amit Ted Mosby mond a jövendőbeli feleségének és gyermekei anyjának, pontosan olyan, ami miatt az Így jártam anyátokkal sorozatnak sikerült 9 évadon keresztül a képernyőhöz láncolni a nézőket.

5. Harry és Sally: Harry szerelmi vallomása

Harry (Billy Crystal) és Sally (Meg Ryan) szeretlek de néha utállak kapcsolata felölel mindent, ami a legtöbb romantikus filmben egy párral megtörténhet, és az egészet az a jelenet teszi a legcsodálatosabbá, amikor évek után egy szilveszteri buliban Harry végre bevallja Sallynek, hogy szereti.

6. Szívek szállodája: Luke és Lorelai első csókja

Luke (Scott Gordon-Patterson) egy ideig hallgatott érzéseiről, de végül szembesítette Lorelait (Lauren Graham) azzal, hogy szereti és vele akar lenni, majd megcsókolták egymást. Ugyan a pillanatot Kirk (Sean Gunn) tönkretette, de ennek ellenére mindig öröm újranézni, ahogyan szikrázik köztük a levegő.

7. Büszkeség és balítélet: Mr. Darcy második lánykérése

Lehetetlen felsorolni a legromantikusabb filmes jeleneteket anélkül, hogy ne ejtenénk szót a Jane Austen klasszikusából készült Büszkeség és balítéletről, különösen arról a pillanatról, amikor Mr. Darcy (Matthew Macfadyen) másodszorra is - ezúttal már sokkal romantikusabban - megkéri Lizzie kezét.

8. Igazából szerelem: „számomra te tökéletes vagy”

Az Igazából szerelem tucatnyi romantikus története közül talán a legikonikusabb és legromantikusabb, amikor Mark (Andrew Lincoln) szerelmét kifejezve kijelenti Julietnek (Keira Knightley), hogy „számomra te tökéletes vagy”.

9. 500 nap nyár: randi az Ikeában

Joseph Gordon-Levitt és Zooey Deschanel megmutatta nekünk, hogy néha a legindokolatlanabb helyeken és szituációkban is kerekedhet egy fantasztikus randi, mint például a svéd húsgolyók otthonában.

10. A Grace klinika: Derek liftes lánykérése

Derek (Patrick Dempsey) és Meredith (Ellen Pompeo) kapcsolata mindig is a maga sajátos módján volt romantikus. Éppen ezért volt kellőképpen megható és szívmelengető, amikor Derek a liftet CT-képekkel kitapétázva megkérte Meredith kezét.

11. 10 dolog, amit utálok benned: Kat verse

Lehetne vitatkozni, hogy az a legromantikusabb jelenet a filmből, amikor Patrick (Heath Ledger) a focipályán szerenádozik Katnek még a büntetést is bevállalva, igen, ez az a pillanat, amikor mindannyian beleszerettünk Heath Ledgerbe, vagy a film vége, amikor Kat előadja a versét. Nos, mi mégis az utóbbira szavazunk, mert ki ne érzett volna már hasonlót, hogy annyira utált már valakit, hogy igazából szerette?

12. Jerry Maguire - A nagy hátraarc: kiegészítesz engem

Minden idők egyik legtöbbet idézett szerelmi vallomása: "kiegészítesz engem" és "már a belépéskor nyertél". Kell még többet mondanunk?

13. Jóbarátok: a bankett videó

Kétségtelen, hogy a Jóbarátok tele van ikonikus és bizony nagyon sok romantikus jelenettel, de amikor videós bizonyítéka van annak, hogy Ross már milyen régóta szerelmes Rachelbe, az az egyik legkedvesebb.

14. Szólíts a neveden: az első csók

Az idilli olasz tájak és az Elio (Timothée Chalamet) és Oliver (Armie Hammer) közötti pezsegő vonzerő, minden pillanata romantikus ennek a filmnek, de amikor Elio és Oliver először megcsókolják egymást a mezőn, hát kevés hozzá fogható pillanatot láttunk képernyőn.

15. Fel: Ellie és Carl montázs

Létezik ennél szívmelengetőbb és szívmarcangolóbb animációs film ennél? Carl és Ellie közös életének a montázsa egy gyönyörű betekintés két ember életébe, akik végtelenül szerették egymást.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

glamour plusz ikon Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ez a 3 lépés választ el a ránctalan bőrtől - Arcápolási tippek, nemcsak nőknek (x)

Ez a 3 lépés választ el a ránctalan bőrtől - Arcápolási tippek, nemcsak nőknek (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)