Rúzsa Magdi: „Fel kellett kötnöm a gatyámat, hogy végig tudjam csinálni"

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hármas ikreinek születése után tavaly nyáron állt újra színpadra Rúzsa Magdi énekesnő. Most elmeséli, hogyan birkózik meg az új élethelyzetével, és hogyan próbál egyszerre helytállni anyaként és előadóművészként.

Rúzsa Magdi élete teljesen átalakult, mióta megszülettek hármasikrei
Fotó: Annoni Zita / GLAMOUR

Sokáig úgy érezte, nem biztos, hogy képes lenne összeegyeztetni a karrierjét és az anyaságot. Aztán jött egy pont az életében, és teljesen megváltozott ezzel kapcsolatban Rúzsa Magdi véleménye. A GLAMOUR 2022. decemberi számában őszintén mesélt az anyasággal kapcsolatos érzéseiről.

Korábban milyen gondolataid voltak a karrierrel és az anyasággal kapcsolatban?

Amikor még építettem a karrieremet, teljesen más volt az elképzelésem arról, mennyire fér majd ebbe bele a családalapítás, nehezen tudtam elképzelni, hogy lehet ezt az életet akár több gyerek mellett is csinálni. Volt olyan időszak az életemben, amikor komolyan feltettem magamnak a kérdést: meg tudnék-e adni mindent egy gyereknek, amire szüksége van? Harmincöt éves koromra éreztem azt először, hogy megérettem erre a feladatra, mégiscsak van bennem valami, amit szeretnék továbbadni, és rájöttem, hogy nem akarom kihagyni az életemből az anyaságot. Aztán jött a megdöbbenés, kiderült, hogy nem egy, hanem rögtön három baba van a pocakomban. Bevallom, dobtam egy hátast, abban a pillanatban nem láttam magam előtt, hogyan fogom három gyerekkel menedzselni az életemet. Ha valaki annak idején azt mondja nekem, hármasikreim lesznek, valószínűleg kinevetem. Utólag már úgy érzem, hogy ez egy áldás, mostanra értettem meg az életemmel kapcsolatban, hogy miért alakult így: mindenkire annyit mér a jóisten, amennyit elbír. Mindenkinek előre megvan írva az útja, az égiek pontosan tudják, hogy mikor mi vár rád, nem véletlen, hogy most épp arról beszélgetünk, milyen az életem három egykorú kisbabával, és nem arról, milyen három különböző korú gyerekkel.

Milyen az élet három egykorú pici babával?

A várandósságom első pillanatától csak az érdekelt, hogy egészségesek legyenek, megfogadtam, bármennyire fáradt leszek a későbbiekben, nem fogok panaszkodni, de nem titkolom, hogy nagyon sok energia, erő és szervezőkészség kell hozzá, és mellette ott van a karrierem, egyszerre két helyen kell helytállnom. Bevallom, az idei turnéidőszak és a mindennapok közötti egyensúly megtalálása rengeteg kihívást tartogatott, néha úgy éreztem, nem bírom fizikailag. Sokat éjszakáztam a babákkal, számtalan nem várt helyzetben kellett helytállnom, elég komoly mélyvíz volt, de sikerült végigcsinálni. A családom támogatása – akik minden helyzetben a biztos háttérországomat jelentik – és a zenekarom profizmusa nélkül ez nem sikerült volna. Igencsak fel kellett kötnöm a gatyámat, hogy végig tudjam csinálni.

Rúzsa Magdi tündéri fotót osztott meg hármasikreiről

Rúzsa Magdi tündéri fotót osztott meg hármasikreiről

Néha azért jut idő magadra is?

Három gyerek mellett nincs idő magammal foglalkozni. Ha éppen nem velük vagyok, akkor koncertre kell mennem, ilyenkor átáll az agyam az anyukaszerepről az előadóművészre. Bízom abban, ahogy egyre nagyobbak lesznek, egyre több mindent tudok majd becsempészni az életembe. Ez a hozzáállás segít túllépni a nagyobb kríziseken, ilyenkor veszek egy mély levegőt és megyek tovább. Mindig arra gondolok, mennyire hálás és szerencsés vagyok, hogy három egészséges gyerekem van. Nem volt egyszerű a várandósságom sem, nagy volt bennem a kétség, hogy rendben legyenek a babák, mellette pedig próbáltam a karrieremre is koncentrálni, minden energiát belepakolni. Ez a befektetés idén nyáron ért be igazán, a szülés után úgy tudtam minden alkalommal a színpadra állni, hogy előtte nem kellett próbálnom a zenekarral, és ezért nagyon hálás vagyok. Ezek a dolgok visznek előre és lendületet adnak, bármennyire fáradt vagyok. Aztán ránézek a gyerekeimre, és olyan boldogság van a lelkemben, amit korábban még soha nem éreztem.

Sokat változtál, amióta anyuka vagy?

Nagyon más lettem, ezt helyre is kell valahol tenni majd magamban, hogy megtaláljam azt, hogy ebben az egészben hol is vagyok én, mert egyelőre azt érzem, hogy most minden energiámmal csak a gyerekekre és az énekesnői feladatokra koncentrálok. A játékos Magdi háttérbe szorult, előbb vagy utóbb neki is helyet kell majd csinálnom.

Rúzsa Magdi csodál minden nőt, anyát, akik fáradságot nem kímélve, szeretettel és gondoskodással fordulnak a gyermekeik felé
Fotó: Annoni Zita / GLAMOUR

„A leglehetetlenebb helyzetben talál ránk a szerelem” - Interjú Rujder Viviennel, az Átjáróház színésznőjével

„A leglehetetlenebb helyzetben talál ránk a szerelem” - Interjú Rujder Viviennel, az Átjáróház színésznőjével

Több gyerek esetében az egyik dilemma: hogyan tudom a szeretetemet egyszerre többfelé irányítani?

Talán ez jelenti az egyik legnagyobb kihívást. Bármennyire is szeretnéd, nem tudsz mind a háromnál minden pillanatban ott lenni. Amikor felveszed az egyiküket, vérzik a szíved, hogy a másik kettőt nem tudod a karodban tartani. Ezeket a helyzeteket kell okosan megoldani úgy, hogy ne tépjük szét egymás lelkét. Nagy tanulás nekem, hogy helyén tudjam kezelni: nem lehet egyszerre mindegyikükkel ugyanúgy jelen lenni.

Mire tanít még téged ez az időszak?

Világéletemben türelmetlen ember voltam, mióta anyuka vagyok, folyamatosan tanulom a türelmet. Ha elveszíted, magával ránt a káosz. Képzeld el azt, amikor három gyereket etetsz egyszerre. Ha elveszíted a türelmed, elveszítetted a figyelmüket, és onnantól kezdve hiszti és visítás van. Megtanultam egyszerre többfelé figyelni, olyan vagyok, mint egy polip, ezerfelé kell legyen a füled, a szemed, a karod. Komolyan mondom, néha úgy érzem, négy Arénakoncertet képes lennék letolni egymás után, nem okozna akkora kihívást, mint az, hogy menedzseljem a három gyerek mindennapi dolgait, egy-egy etetést, fürdetést, altatást.

A színpadon ki tudsz úgy kapcsolni, hogy az énekesnő, előadóművész éned legyen előtérben?

A színpadon teljesen felszabadulok, de ehhez elengedhetetlen, hogy pontosan tudom, kire hagyom őket. A születésüktől kezdve tudatosan készültem arra, hogy a legjobb légkört teremtsem meg nekik, ha heti egy-két alkalommal visszamegyek a színpadra, olyan emberekre bízzam őket, akikben maximálisan megbízom. Ez a tudat óriási biztonságot jelent, így tudok a színpadon felszabadulni.

Hogy élted meg a visszatérést?

Kicsit féltem, hogy bírom majd fizikálisan. Egy énekesnő életében kulcsfontosságú szerepe van a has- és rekeszizomnak, a várandósságom nem feltétlenül kedvezett ennek, különböző trükkökkel, technikákkal készültem arra, hogy a közönség ebből ne vegyen észre semmit, és minden hang a helyén legyen. Plusz a hormoningadozás sem tesz túl jót. Ez a turné mindenféle szempontból nagy tanulás volt, büszke vagyok, hogy végig tudtam csinálni.

Rúzsa Magdi mindig is türelmetlen embernek vallotta magát, mióta anyuka lett, folyamatosan tanulja, hogyan lehet még türelmesebb
Fotó: Annoni Zita / GLAMOUR

Foglalkoztatott, hogy a szülés után mit szólnak a külsődhöz az emberek?

Nem, én ettől egyáltalán nem tartottam, mert pontosan ismerem, milyen a közönségem, akiket hosszú-hosszú évek óta dédelgetek. Másrészt szerencsés helyzet, most kicsit soványabb vagyok, mint a terhességem előtt voltam. Három gyermeket tápláltam a testemből, ezért fogytam le ennyire, de nem bánom. Ha a tükörbe nézek, elégedett vagyok, jól érzem magam. Nyilván a szétnyílt hasizom regenerálódása hosszú idő lesz, szeretnék újra izmos lenni, tudom, hogy szép lassan minden vissza fog rendeződni.

„Rendben van, hogy azzá váljunk, akik lenni szeretnénk” - Exkluzív interjú Sarah Fergusonnal

„Rendben van, hogy azzá váljunk, akik lenni szeretnénk” - Exkluzív interjú Sarah Fergusonnal

Mit üzensz azoknak a nőknek, akik hasonló kihívásokkal élik a mindennapokat?

Soha nem az számít, mit mondanak mások, hanem az, mi mit érzünk a szívünkben. Ha valaki úgy teljesedik ki, hogy hamar visszamegy dolgozni, ettől ne érezze magát rossz anyának, mint ahogy azért se, mert úgy dönt, otthon marad. A döntéseket nekünk kell meghozni. Csodálok minden nőt, anyát, akik fáradságot nem kímélve, szeretettel és gondoskodással fordulnak a gyermekeik felé. Most értettem meg csak igazán, mennyire csodálatosak vagyunk mi, nők mindannyian! Soha nem arra a kérdésre kell keresni a választ, milyen lenne, ha más életet élhetnénk, hanem az épp aktuális helyzetet kell úgy alakítani, hogy abban megtaláljuk a boldogságot.

Érzékenyek, okosak, nők - olvass róluk még többet:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Te mennyire beszéled jól a Z-generáció szlengjét?

Kvíz: Te mennyire beszéled jól a Z-generáció szlengjét?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

PR

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

PR

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

PR

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)