18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„A nők ugyanúgy akarják a szexet, mint a férfiak”, avagy végre egy kis botrány a Sárkányok házában

Kétségtelen, hogy a Sárkányok háza messze progresszívabban reprezentálja a nőket, mint ahogy azt a Trónok harca tette, az új rész szexjelenetei egyedülállóan nőies megközelítést kaptak. Ha még nem láttad a negyedik részt akkor légy óvatos, mert ez a cikk rengeteg spoilert tartalmaz.

A Sárkányok háza alkotói számára rendkívül fontos volt, hogy a negyedik epizód sokkoló szexjelenetét női szemszögből mutassák be
A Sárkányok háza alkotói számára rendkívül fontos volt, hogy a negyedik epizód sokkoló szexjelenetét női szemszögből mutassák be
Fotó: HBO

A Sárkányok háza eddigi pár része alatt már traumatizálta a nézőket a királynő meggyilkolásával és kinyitotta a bicskát a zsebükben egy tizenkét éves kislány feleségjelöltnek ajánlásával, de úgy tűnik, a botrányok java még csak most érkezik. Félreértés ne essék, mindenki tudja, hogy a megbotránkozás az egyik fő oka annak, hogy szeretünk visszatérni Westerosba. Azonban a Sárkányok háza esetében az a legjobb az egészben, hogy a sorozat alkotói minden sokkoló jelenetet arra használnak, hogy kritikával illessék a patriarchális társadalmat.

Nem is lett volna igazi a Targaryen-sztori egy kis incesztus nélkül, így ezen inkább meg sem lepődjünk, ezt a tényt tegyük is félre egy pillanatra, a lényeg ugyanis a részletekben rejlik. Daemon herceg visszatér, hogy valamilyen módon visszavághasson bátyjának: hamarosan szemet is vet Rhaenyra hercegnőre, hiszen unokahúga érett nővé cseperedett, mióta utoljára látták egymást. Az éj leple alatt kiszökteti a városba a lányt, többek között azért is, hogy egy bordélyban megmutassa neki, hogy a szex nem csak arra való, hogy utódok szülessenek, a nők és a férfiak egyaránt élvezhetik. Daemon rövidesen megcsókolja Rhaenyrát – és itt válik igazán érdekessé a jelenet.

Mosogatásból élt és az anyukája padlásán lakott a Sárkányok háza színésznője, Milly Alcock

A nő nézőpontja

Daemon szexuális közeledése nemcsak meg sem döbbenti Rhaenyrát, kifejezetten tetszik neki és amikor a herceg ezt észreveszi, teljesen elképed. „Úgy gondolja, hogy ez sokkoló a lány számára, akit azonban felizgat a dolog. És amikor ez megtörténik, nincs semmije. Alapvetően nem tudja kezelni, hogy ne ő irányítson.” – meséli az epizód koncepciójába betekintést engedő videóban Claire Kilner rendező, akinek az egyedülálló, női szexualitást ünneplő megközelítés köszönhető.

Távozik a Sárkányok háza szíve és lelke, kiakadtak a rajongók

A fiatal nők ugyanúgy akarják a szexet, mint a fiatal férfiak.

– teszi hozzá, kiemelve a jelenet üzenetét. A rendezőnőnek elmondása szerint több évtized férfiak által rendezett szexjeleneteit kellett tudatosan elfelejtenie ahhoz, hogy a negyedik epizód jelenetei egyértelműen női szemszögből jelenjenek meg a képernyőn.

Arról nem is beszélve, hogy a nagybátyjával való kavarást követően végre elindult egy figyelemre méltó (és imádnivaló) szerelmi szál a hercegnő és Ser Criston között, aminek tűkön ülve várjuk a folytatását.

Hallgasd meg az alkotók mondanivalóját a negyedik részről:

Rekordokat dönt a Sárkányok háza, érkezik a 2. évad

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról