„Felszabadító volt páncél nélkül játszani”, árulta el a Sárkányok háza sztárja

Egy westerosi esküvő után senki nem él boldogan, a Sárkányok házában sem. De aggodalomra semmi ok, ez a tragédia szerencsére nyomába se ért a Vörös Násznak. Vagyis talán Ser Criston számára igen. Ha még nem láttad az ötödik epizódot, akkor légy óvatos, mert ez a cikk rengeteg spoilert tartalmaz.

Ser Criston Cole hatalmas port kavart maga körül a Sárkányok háza elmúlt két epizódjában
Ser Criston Cole hatalmas port kavart maga körül a Sárkányok háza elmúlt két epizódjában
Fotó: Profimedia

Ser Criston Cole (Fabien Frankel), a királyi testőrség főparancsnoka és Rhaenyra hercegnő személyes védelmezője a Sárkányok házában, aki a negyedik és ötödik epizód során jókora érzelmi válságba kerül. Miután a hercegnő kielégítetlen szexuális vágyától fűtötten elcsábítja a lovagot, a dorni származású Cole élete gyakorlatilag a feje tetejére áll. Nemcsak megszegte esküjét és bemocskolta a fehér köpenyét, a szíve is összetört.

Szenvedélyes szerető, szélsőséges érzelmek

A hercegnő és a lovag látható módon mély érzelmeket táplálnak egymás iránt, a kapcsolatuk jövőjéről azonban egészen másképp vélekednek. Rhaenyra egyezséget köt jövendőbeli férjével, Ser Laenorral (aki egyben az unokatestvére), ami látszólag kiskapuként szolgálhatna a boldogságukhoz, hiszen kötelességüket teljesítve egybekelnek, de titokban mindketten együtt maradhatnak szerelmükkel. Persze ez közel sem lesz ennyire egyszerű.

Fabien Frankel és Milly Alcock a Sárkányok háza negyedik részében
Fotó: Profimedia

A hazafelé tartó hajóúton intim párbeszéd zajlik a szerelmesek között. Ser Criston áldozatos munkával került a pozíciójába, így most, hogy a Rhaenyrával töltött éjszakával mindezt kockára tette, kész mindent feladni és elmenekülni vele, abban reménykedve, hogy így jóvá teheti bűnét. Arra kéri a hercegnőt, hogy szerelemből házasodjon, és ne a koronáért, Rhaenyra számára azonban a kötelesség nagyobb prioritást élvez: „Én vagyok a korona, Ser Criston.” Amikor a hercegnő mesél neki a Ser Laenorral kötött egyezségről, Ser Criston vérig sértődik a gondolattól, hogy Rhaenyra „szajhája” legyen.

Fabien Frankel a Vulture-nak adott interjújában elmesélte, hogy ezt a jelenetet először úgy írták meg az alkotók, hogy Ser Criston páncélt visel. Hosszas vacillálás után azonban végül úgy döntöttek, hogy a lovagot (a szexjelenetet leszámítva) most először láthatjuk az egyenruhája nélkül. „Nagyon felszabadító volt számomra, hogy páncél nélkül játszhattam el ezt a jelenetet.” – árulta el a színész. A döntés dramaturgiailag is fantasztikusnak bizonyult, hiszen a hercegnő védelmezője érzelmileg is először vetkőzik le: itt nem a királyi testőrt láthatjuk, hanem valakit, aki gyengéden és gondoskodóan fordul a Rhaenyra felé.

A visszautasítást követően azonban Ser Criston teljesen elveszíti a fejét. Nemcsak elárulja Rhaenyrát mostohaanyjának, Alicent királynőnek, de dühében halálra is veri Ser Laenor szeretőjét az esküvői lakomán, miután a férfi azt javasolja, hogy együtt védelmezzék a négyes titkát. A történtek annyira felzaklatják, hogy majdnem végez is magával, de a királynő szerencsére megakadályozza őt. A sorozat jövő héttől egy időugrással halad majd tovább, mi pedig kíváncsian várjuk, mit tartogat a folytatás kedvenc karaktereink számára.

Még több Sárkányok háza:

Ez is érdekelhet

Harry herceg szerint meg vannak számlálva a napjai a királyi család tagjaként

Harry herceg szerint meg vannak számlálva a napjai a királyi család tagjaként

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós