Igazi stílusikon szerepel a GLAMOUR májusi divatanyagában: Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Schoblocher Barbi üde színfolt a magyar könnyűzenében: nem csak elismert énekes, de valódi stílusikon, akitől rengeteg inspirációt meríthetünk. A GLAMOUR májusi számában egy divatanyagban is feltűnik, most pedig bővebben is mesélt mindennapjairól.

Gyerekkor

Mikor arról kérdezem a bajai származású énekest, milyen volt a gyerekkora, gondolkodás nélkül vágja rá, hogy csodálatos. Bár a családjában senki sem zenél aktívan – egyedül nagynénje tanult zongorázni– szülei teljes vállszélességgel támogatják karriere építésében. 11 évesen már énektanárhoz járt, majd bekerült az iskola amatőr színtársulatba, ahol leggyakrabban naíva szerepekben nyűgözte le közönségét. Az itt elsajátított színpadi tapasztalat kikövezte az utat a jazz főiskolára, ahol tovább tökéletesítette azt a bizonyos énekhangot, amit már jól ismerünk a Blahalouisiana dalokból.

Természetesen Barbi életében is megvoltak a legmeghatározóbb zenei mérföldkövek:

„Britney Spears-en nevelkedtem. A mai napig imádom, lehet, hogy nélküle nem léptem volna erre a pályára. Aztán 15-6 éves koromban felfedeztem a gitárzenét, a suli pedig jazzes irányba terelt. Kamaszkoromban nagyon sok 30Y-t hallgattam, 20 éves korom felett Kovács Kati és az LGT nyűgözött le leginkább, de örök kedvencem a Kings of Leon is.”

Inspiráció

„A dalszerzés folyamata viszonylag új az életemben, még csak most bontogatom a szárnyaimat. Mindig is írtam szövegeket, de csak magamnak terápiás céllal, és mindig tele voltam dallam ötletekkel, de csak egy pár éve kezdtek el ezek dal formát ölteni. A legnagyobb múzsám a szívfájdalom és az őrlődés. Soha egy mondatot nem jegyeztem még fel úgy, hogy minden rendben volt. Ha sok érzelem felgyülemlik bennem, azt ki kell adnom. Ehhez az írás és az éneklés a legjobb eszköz számomra. Persze a telefonom tele van olyan hangjegyzetekkel is, amiket akár a legboldogabb pillanatomban dúdoltam fel magamnak. Ezek közül néhány téma beragad, újra és újra visszatér, aztán valamilyen környezeti hatás vagy inspiráló találkozás által formálódik. Egy ilyen régi dallamfoszlányból született dal hallható lesz az új Blaha-lemezen is.”

Barbi azt is elárulta, hogy míg korábban főként Szajkó Andris írta a magyar szövegeket, az új lemezen három dalt is ő szerzett. Persze a végső döntés mindig közös: ha valaki bedob egy jó ötletet, a zenekar közösen formálja sajátjává azt.

Divat

Barbit régebben szinte kizárólag fekete-fehérben láthattuk, de az utóbbi időben egyre szívesebben visel színeket. A kék, a krémszín és a rózsaszín különösen közel állnak a szívéhez, és rajong a légies, „leples” anyagokért, amik éneklés közben vele együtt táncolnak a színpadon. Ékszerek közül a kisebb, letisztult arany kiegészítőket kedveli – különös tekintettel a REVI darabjaira - , kalap viszont minden mennyiségben jöhet!

Kalap: Vecsei Millinery, fürdőruha és lepel: Anna Amelie és lepel
Fotó: Hegyi Júlia

„A kalapjaim szinte kivétel nélkül a tehetséges Vecsei Zsófi által készültek, akit lassan 8 éve tudhatok a barátnőmnek. Előtte is hordtam és imádtam a kalapokat, de lényegében neki köszönhetem, hogy ennyire erősen az imidzsem részévé vált ez a kiegészítő. Minden szezonra és szinte minden nagyobb koncertre készül valami különleges kalap vagy fejdísz, amit közösen álmodunk meg. Nagyon szeretek öltözködni, nagyon szeretek olyan ruhát viselni, amiben jól érzem magam. Fontos, hogy a színpadon is kényelmesen tudjak mozogni, és közben szépnek és szexinek érezzem magam. Ez rengeteg erőt és magabiztosságot ad ahhoz, hogy még jobban kibontakozhassak.”

Fotó: sinco

Itt vásárol

Nem véletlen, hogy Barbi ruhái nem jönnek szembe velünk a fast-fashion boltok kínálatában: az énekes legszívesebben vagy second-handben vásárol, vagy magyar divattervezők kollekcióiban nézelődik. Az utóbbi időben kedvencei a régi velúr kabátok és ingek, és a karantén alatt – részben a kényelem miatt – megszerette az oversize darabokat is.

Fotó: sinco

„Az itthoni tervezők kollekcióiban mindig megtalálom a hozzám illő darabot. Nagyon szeretem Aeront és Nanushkát vagy Tomcsányi Dóri ruháit. Dóri egyik előző kollekcióját rajtam fotózták be, én voltam az egyik ”múzsája”, ahogy ezt ő nevezni szokta. Legutóbb pedig Hegedűs Dóri DÜSK bemutatkozó kollekciójának egy projektjéhez álltam modellt Martin Wandának. Nagyon szeretem, ahogy ez a kreatív közeg találkozik, engem mindig inspirál és mindig tanulok valami újat miközben szuper dolgok születnek.”

Fotó: sinco

Ezt csinálja most

Barbiék jelenleg a negyedik Blahalouisiana lemezen dolgoznak, aminek felvételeihez rendhagyó módon a mátrai MANK alkotóházba vonulnak. Az elmúlt félévfőként a dalírásról és a várakozásról szólt: az énekesben rengeteg kreatív energia halmozódott fel, és nagyon szeretné már színpadon is átadni azokat. Az új lemezről Barbi annyit árult el, hogy sokszínű lesz és valószínűleg egy picit el fog térni a megszokott Blahás hangzásvilágtól, ugyanis most hosszabb időt szánnak a felvételekre, és többet kísérleteznek. Terveik szerint már a nyár előtt debütál az új klipjük, úgyhogy érdemes figyelemmel kísérni a zenekar Facebook-oldalát!

Repülj vissza Barbival a 90-esévekbe, keresd a szuper divatanyagot a GLAMOUR májusi számában!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a budapesti utca lett a világ egyik legszebbje

Ez a budapesti utca lett a világ egyik legszebbje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)