Siklósi Örs halhatatlan marad: az AWS 29 évesen elhunyt frontemberére emlékezünk

2021.február.8.

Február 5-én elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere. Egy srác, akinek a nevét 2018 óta mindenki ismeri, hiszen zenekara az Eurovíziós Dalfesztiválon döntősként képviselte Magyarországot. Egy srác, aki mindig mezítláb, bombasztikus energiával vette be a színpadot, aki úgy énekelt, hogy attól mindenkin futkosott a libabőr. Egy srác, aki a koncertek alatt vadállat, a közönség soraiban viszont laza, vicces, előzékeny haver volt. Egy srác, akit a legtöbben zenészként, de a szerencsésebbek magánemberként is ismerhettek – és nem csak egy tehetséges énekest, de barátot, szerelmet, gyermeket is gyászolnak most benne.

Örsnél 2020 nyarán diagnosztizálták a leukémiát, a kezelések sokáig jól haladtak. Közeli ismerősei biztosra vették, hogy felépül, ám januárban hirtelen romlásnak indult állapota. Épp akkor, amikor elhatározta, hogy ország-világ előtt mesél betegségéről, hogy kihozza első szólólemezét, hogy megjelenteti a zenekara 5. nagylemezét. A demók készek – Örs már betegen énekelte fel a dalokat –, a koncertek időpontjai lekötve, a történet itt mégis véget ér.

Az, hogy Örs elment, nem csak szűk családi- és baráti körét, de az egész magyar zenésztársadalmat megrázta. Egy 29 éves, csupa szív, életrevaló ember halála felfoghatatlan, alapjaiban rengeti meg azt a világképet, amit felépítettünk magunk köré. Harag és fájdalom keveredik, röpködnek a miértek, és mintha mindenki azt várná, hogy kiderüljön, ez csak egy rossz álom volt.

Valószínűleg amolyan önvédelemi mechanizmus, hogy az ember minden tragédia mögött az igazságot keresi. Hiszen az nem történhet meg, hogy ok nélkül, ilyen rövid földi élet után, ilyen méltatlanul érjen véget egy történet. Ez a veszteség felfoghatatlan, és megsebzi a hitünket mindenben, amit eddig szentnek és sérthetetlennek tartottunk: hogy aki jó, arra vigyáznak az égiek.

Örs, mondd, miért épp te, és miért ilyen fiatalon? A közösségi médiát három napja ellepték az Örsről készült fotók, a nosztalgikus közös történetek, az AWS koncertfelvételei. Úgy tűnik, ő az az ember, akivel minden ismerősnek van egy jó sztorija, és akinek a dalai mindenkit megszólítottak valamilyen módon. Felfoghatatlan, amin a legközelebbi baráti és családi kör keresztülmehet, a tragédia mégis globális, amit egy kicsit mindenki magáénak érez. És azt hiszem, ez az, amit ő itt hagyott nekünk.

Örs halhatatlan – amit kaptunk tőle, az velünk marad, azt semmilyen igazságtalan betegség nem veheti el tőlünk. Életigenlő egyénisége, a metálzenébe vetett hite, végtelen pozitivitása örökéletű, és őszintén remélem, hogy a jövő generációi számára is példaértékű marad.

Nyugodj békében, Te csoda – ahogy másokat neveztél mindig – , és koccints egyet ott fenn Lemmyvel.

Ez is érdekelhet

Semmittevés művészien? Így sajátíthatod el a hollandok népszerű szokását

Semmittevés művészien? Így sajátíthatod el a hollandok népszerű szokását

GLAMOUR Horoszkóp

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.