Súlyos drogfüggőségéről mesélt a Stranger Things színésze, Jamie Campbell

Sikeresnek lenni a legnagyobb felelősség és teher, amit el tudsz képzelni. Jamie Campbell, a Stranger Things 33 éves színésze megjárta a poklot, ma pedig tiszta és józan emberként idézi vissza, mennyire megérte felvenni a harcot a drogokkal és az alkohollal szemben.

Millie Bobby Brown és Jamie Jampbell a Stranger Things 4. évadának forgatásán
Millie Bobby Brown és Jamie Jampbell a Stranger Things 4. évadának forgatásán
Fotó: Netflix/Glamour

Ártatlannak tűnő mellékszereplőként indult Stranger Things-karrierje a negyedik évad első etapjában, majd kiderült, hogy One/Vecna valójában a sorozat szuper-főgonosza. A szerepre nem is találhattak volna alkalmasabb színészt, mint Jamie Campball, aki korábban olyan mainstream sikerszériákban tűnt fel, mint a Harry Potter, az Alkonyat vagy A végzet ereklyéi. Ahogy sokan ebben a korban, ő sem vette könnyen a hirtelen jött népszerűséget és sikert, és egyik pillanatról a másikra azon kapta magát, hogy a húszas évei elején súlyos drog és alkohol függőséggel küzd.

A színész a kezdetektől nagyon nyíltan vállalja a nyilvánosság előtt a problémáját, ezzel támogatva a hasonló helyzetben lévő fiatalokat. „Úton vagyok a gyógyulás felé” – nyilatkozta még 2019-ben. „A legelső dolog, amit megtanítanak, amikor felépülsz, hogy legyél magaddal nagyon őszinte az olyan érzésekkel kapcsolatban, mint a bűntudat, a szégyen, a félelem, a szorongás. (…) A legfontosabb és egyben a legnehezebb dolog az, hogy pontosan megfogalmazd magadban, mit érzel.”

Jamie Campbell a Stranger Things New York-i bemutatóján
Fotó: Getty Images / Roy Rochlin / Stringer

Elsírta magát a Stranger Things színésze, Joseph Quinn, miután kiálltak mellette a rajongók

Most pedig, 33 évesen a Twitteren emlékezett meg róla, milyen elképesztően nehéz volt neki és a közvetlen környezetének, amikor 12 évvel ezelőtt még a drogok és az alkohol határozta meg az életét.

„Olyan rosszul voltam, hogy végül kórházban kötöttem ki a mentális állapotom miatt. Most, hét és fél és év után tiszta és józan vagyok. Rengeteg hibát követtem már el az életemben, de minden egyes nap esély az újrakezdésre. Jóvátenni a hibáinkat és fejlődni.” Részéről mindez pedig nem csak egy vallomás vagy visszaemlékezés volt, hanem támasz azoknak, akik függőséggel küzdenek. „Aki arra ébred, hogy »Istenem, ne, már megint?« ígérem, van kiút. Hálás vagyok, hogy ott lehetek, ahol vagyok, és nagyon hálás vagyok a józanságomért. Hogy élhetek.”

A Stranger Things színésze szerint nagyon is él a halottnak hitt karaktere

Forrás: buzzfeednews.com

Ez is érdekelhet

Újra hódít a válltömés, a női erő szimbóluma, ami némi csavarral tért vissza

Újra hódít a válltömés, a női erő szimbóluma, ami némi csavarral tért vissza

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói