Stranger Things: Könnyen lehet, hogy Will Byers coming outol majd a fináléban

Ha még nem nézted meg a Stranger Things negyedik évadának záró részeit, véletlenül se olvass tovább a spoilerek miatt!

Millie Bobby Brown és Noah Schnapp, a Stranger Things sztárjai
Millie Bobby Brown és Noah Schnapp, a Stranger Things sztárjai
Fotó: Gettyimages.com

A Netflixnek a kezdetektől fontos az LMBTQ+ közösségek támogatása, és vagy komplett sorozatokat épít az érzékenyítés és az elfogadás jegyében (Fülig beléd zúgtam) vagy implicit, tehát csak finoman utal rá egy-egy sorozatában. Utóbbiba tartozik a Stranger Things is, azon belül Will Byers (Noah Schnapp) szála, aki egyre komolyabb lépéseket tesz egy lehetséges coming out felé.

Úgy érzem, nem foglalkoznak azzal, hogy nyíltan kimondják, milyen is valójában Will. Szerintem az a szépsége, hogy a nézők értelmezésén múlik, hogy Will csak nem hajlandó felnőni, lassabban érik, mint a többiek vagy tényleg meleg – fejtegette a karaktert alakító színész a Varietynek, amikor őt és kollégáját, Millie Bobby Brownt Will identitásáról kérdezték. 2022 van, és nem kell felcímkéznünk a dolgokat. Szerintem ez az igazán szép Will karakterében, hogy ő csak egy emberi lény, aki a saját démonaival és problémáival küzd. Olyan sok kölyök nem tudja, hogy ez teljesen oké így. Rendben van, ha nem tudod, és az is oké, ha nem címkézünk fel dolgokat. – jelentette ki határozottan Bobby Brown.

Leesik az állad, ha megtudod kik Maya Hawke, a Stranger Things sztárjának szülei

Vagy már túl is vagyunk rajta?

Ha visszaemlékszel, a negyedik évad első felvonásából nem derült ki, mit ábrázol Will rajza, miután végig feltekerve utazott a csapattal. A pénteken felkerült utolsó két részben azonban végre fény derült rá, hogy Will a legjobb barátait örökítette meg, amint egy sárkánnyal harcolnak. Mike-ot (Finn Wolfhard), aki az élen küzd, a csapat szívének nevezte, és azt állította, Eleven maga kérte meg a rajz elkészítésére, azonban ez nem volt igaz. Sőt, miközben Will karaktere a kívülálló, különc Elevenről és érzéseiről mesélt Mike-nak, gyakorlatilag saját magáról beszélt.

Tovább erősíti Will Mike iránti gyengéd érzelmeit, hogy Will bátyja, Jonathan az egyetlen, aki kiszúrja a dolgot, viszont nagyon diszréten nem tematizálja, egyszerűen biztosítja öccsét, hogy bármit megoszthat vele, és mindig mellette lesz. Jonathan karakterével egyébként olyan szinten nem kezdett semmit az új évad, hogy végig ott lógott a kérdés, vajon miért nem engedik el őt ahelyett, hogy a színesebb és izgalmasabb mellékszereplőket áldozzák be. Ez a jelenet azonban tökéletesen alátámasztotta Jonathan létjogosultságát, aki a támogató, figyelmes, nem ítélkező, elfogadó háttérországot szimbolizálja - akire a valóságban is hatalmas szükség van.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját