A Stranger Things színésze szerint nagyon is él a halottnak hitt karaktere

Ha van sorozat, ami bebizonyította, hogy mindig képes a meglepetésekre, akkor az a Stranger Things. Szinte még el sem gyászoltuk, hogy vége az új évadnak, és ki tudja, mikor érkezik az ötödik, ami ráadásul a záróakkord is lesz, és bizonyos karakterek halála miatt sem tértünk még magunkhoz teljesen, máris azzal kacérkodik interjú szintjén az egyik színész, hogy talán nem is halt meg.

A Stranger Things rajongói valószínűleg Eddie-t hoznák vissza legszívesebben a sorozat elvesztett karakterei közül
A Stranger Things rajongói valószínűleg Eddie-t hoznák vissza legszívesebben a sorozat elvesztett karakterei közül
Fotó: Netflix/Glamour

A nyár legjobban várt sorozata, a Stranger Things nagyon bőven beváltotta a hozzá fűzött reményeket – és még többet is. A sorozat negyedik évada ugyanis hozott néhány váratlan, és nem túl szép dramaturgiai fordulatot: ilyen volt például Eddie Munson halála, aki az első pillanattól kezdve a rajongók kedvencévé vált. (Nem véletlen, hogy mindent elkövettek a Comic Conon történt méltatlan baleset után, hogy kifejezzék a karaktert alakító Joseph Quinnek, mennyire szeretik.) De valószínűleg a szálakat mozgató, szigorú Papa halálán is kikerekedett a nézők szeme, miután Eleven – látszólag – a sorsára hagyta őt a sivatagban.

A jelenetből úgy tűnik, Eleven maga mögött akarja tudni a férfit, részéről lezártnak tekinti az ügyüket, és nem csak fizikailag, de szimbolikusan is továbblép. És most jön a de: a Papát alakító Matthew Modine nagyon nehezen tudja elképzelni, hogy a karaktere tényleg olyan egyszerűen feladta volna, ezt pedig ki is fejtette a Vulture-nek adott interjújában (via glamourgamazine.co.uk). A logikája az volt, hogy furcsának találja a férfi halálát, miután az túlélte Demogorgont, túlélte Egyest (vagyis Vecnát) - és most pont egy golyó terítené le? „Nem gondoltad, hogy ilyen egyszerű lesz, ugye?” – hangzik el Dr. Brenner szájából az egyik jelenetben az árulkodó kérdés, amit – ha nagyon akarjuk – akár tekinthetünk easter eggnek is.

Millie Bobby Brown és Matthew Modine a Stranger Things 4. évadában
Fotó: Netflix/Glamour

Sadie Sink elárulta, milyen sorsot szánnak Maxnek a Stranger Things folytatásában

Kívánságműsor Stranger Things módra

„Nem akarom elhinni, hogy vége. Mert alig várom, hogy Millie Bobby Brownnal dolgozhassak” – magyarázta a színész, aki korábban azt is elárulta, hogy minden egyes közös jelenetük előtt biztosították róla a másikat, mennyire szeretik egymást, miután a forgatókönyv csak úgy hemzsegett a súlyos párbeszédektől. És hogy mi adna vigaszt a karakterének, ha mégis kapna egy utolsó esélyt? „Ha Eleven megbocsátana neki, akkor élete hátralévő részét abban a tudatban töltené, hogy feloldozást kapott, ugyanakkor vállalnia kell a felelősséget minden régi tettéért.”

Izgalmasan hangzik, és persze ráció is van a dologban, de mi ettől függetlenül sokkal jobban örülnénk, ha a sorozat a jövőben inkább az olyan szerethető szereplőinek kedvezne, mint amilyen Eddie is.

Millie Bobby Brown élete nagy dobására készülhet a Stranger Things után

Ez is érdekelhet

Egy kis inspiráció a rakoncátlan babahajak megzabolázásához

Egy kis inspiráció a rakoncátlan babahajak megzabolázásához

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját