5 dolog, amit nem tudtál a Szex és New Yorkról

2021.június.15.

Tulajdonképpen bármikor újra és újra tudjuk nézni az egyik kedvenc sorozatunkat, a Szex és New Yorkot, de kellene is hozzá bármi különösebb ok, hogy elővedd a díszdobozos (tudjuk, hogy neked is olyan van) dvd-t és megnézd valamelyik szezont?

szex és new york
szex és new york

Na, ugye, hogy nem! Nincs is annál tökéletesebb este, mint amikor összedobsz magadnak egy finom koktélt, és kényelmesen betelepedsz a tévé elé Carrie, Samantha, Miranda és Charlotte társaságában. Ezt a Vogue is így gondolja, éppen ezért össze is szedett 5 olyan dolgot a híres HBO sorozatról, amit biztosan te sem tudtál eddig róla, íme:

1. A ruhák és a dekor

Annak ellenére, hogy a sorozatban főként dizájner ruhákat láthattunk a szereplőkön, Carrie ikonikus rózsaszínű tütüjét, amit a show kezdésekor visel, egy vintázs boltban találta 5 dollárért Patricia Field stylist: "Egy showroomban voltam, és egy vödörben láttam meg a szoknyát, amiben minden 5 dollárba került. Megvettem, gondoltam valamire csak jó lesz" – mesélte a Vogue-nak.

A másik véletlenszerű kellék Carrie fürdőszobatükre, aminek elég aranyos a története is: Sarah Jessica Parker és férje, Matthew Broderick pont ezt a tükröt nézegették az otthonukba, de végül úgy döntöttek, nem veszik meg. SJP később mégis visszament érte, mire az eladó közölte, "eladták valami sorozathoz". Nyilván teljesen kiakadt, amikor meglátta a forgatáson.

2. Samantha Kim Cattrall nélkül?

Kim Cattrall háromszor mondta vissza a felkérést Samantha szerepére: "Olvastam a könyvet, de félredobtam, annyira lehangolónak találtam. Majd felajánlották a szerepet, elolvastam ismét, de még mindig úgy éreztem, ez nem nekem való. Egyszerűen nem fogtak meg a szereplők. Több találkozó után tudtak róla csak meggyőzni, hogy Samantha nem csupán egy buta kétdimenziós karakter, úgyhogy végül igent mondtam", mesélte Kim Cattrall. Egyébként először mást is választottak ki a szerepre, ekkor még Samantha karaktere nem volt teljesen kialakítva. Csak később döntötték úgy a producerek, hogy idősebb legyen a többi lánynál és ehhez pedig Cattrall lenne a legjobb választás.

3. SJP + WG = ???

Azt tudjuk, hogy Carrie nagyon sokat pasizott a sorozatban, azonban SJP csak egyetlen egy sorozatbeli kollégájával randizott. Ez az illető nem más volt, mint Willie Garson! A meleg Stanford Blatchet alakító színésszel 10 évvel korábban találkozott Sarah Jessica Parker egy vak randin. Garson és Parker sokáig flörtöltek egymással, de a végén úgy döntöttek, inkább csak barátok lesznek, ami a sorozatból is jól látszik. "Vicces, mert egy interjú alkalmával mesélte, hogy minden egyes barátja meleg, kivéve Willie Garsont", nyilatkozta egyszer a színész jó barátjáról.

4. Egy pár Manolóért bármit

Mindenki tudja, hogy Carrie-nek a cipők a legnagyobb szerelmei. Azonban azzal, hogy éveken át minden áldott nap órákig magas sarkúban járt, nagyon tönkretette a lábát: "Majdnem 10 évig konkrétan magas sarkúban futottam. 18 órákat forgattam és sosem vettem le. Gyönyörű cipőket viseltem, egyik jobb volt mint a másik, és egyszer sem panaszkodtam", mesélte Parker. Később orvoshoz kellett mennie, és csak ekkor derült ki, hogy mennyi kárt is okozott magának ezzel: "A lába olyan dolgokat tesz, amit nem kellene, mondta az orvos. Az a csont ott, azt maga növesztette oda, nem kéne ott lennie", árulta el a színésznő.

5. Az ötödik elem

Carrie rengetegszer elmondta a show narrátoraként, hogy New York nemcsak a sorozat helyszíne, hanem legalább annyira fontos szereplője is, mint a négy női karakter. Míg rengeteg helyszín valódi, addig a főhősök lakcíme például a valóságban nem létezik. Carrie lakása Manhattan Upper East Side-ján van a 73. utcában, a valós helyszín viszont, ahol a jeleneteket felvették, a West Village-ben található, és természetesen a belső tere sem hasonlít Carrie Bradshaw "visszafogott" kétszobás otthonára. A valódi ingatlan 381 négyzetméteres, 6 kandallója és 10 szobája van! 2012-ben egy ismeretlen vásárlónak adták el 9,85 millió dollárért (ami nagyjából 2,703 milliárd forintnak felel meg), majd a rákövetkező évben az illető továbbadta 13,25 millióért (azaz, 3,636 milliárd forintért).

Ez is érdekelhet

Szekeres Adrien lánya, Emily megmutatja kedvenc szettjét

Szekeres Adrien lánya, Emily megmutatja kedvenc szettjét

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)