Így lesz felhőtlen a bulid a Szigeten

Fesztiválozni azért jár az ember, hogy jól érezze magát, de a felhőtlen bulihoz elengedhetetlen, hogy felkészülj minden eshetőségre. Fontos, hogy tudd, hova fordulhatsz, ha baj van. A Sziget oldalán is vannak tudnivalók a biztonságos fesztiválozáshoz, de összegyűjtöttünk nektek néhány hasznos tippet, amit mindenképpen beszéljetek át a többiekkel, mielőtt nekivágtok bulizni.

Sziget fesztivál
Indulj tudatosan a Sziget Fesztiválra!
Fotó: SzigetOfficial / Rockstar Photographers / Facecook

Fontos, hogy sokat beszélgessetek a barátaiddal a fesztiválról, de ne csak azt tervezzétek meg, hogy hova mentek és mit néztek meg, hanem készüljetek fel a kellemetlen helyzetekre is, hogy ne érjen váratlanul, minél gyorsabban és hatékonyabban meg tudjátok oldani, és folytatódhat a buli. Irány a Sziget Fesztivál!

Legyen egy fix találkozási pont!

Készüljetek fel arra, hogy néhány nagyszínpados fellépő koncertjén tömeg lesz, és az is lehet, hogy vagy emiatt, vagy akár egy rossz kanyar miatt elszakadtok egymástól. Persze sokat segít egy ilyen helyzeten a mobil, már ha éppen nem merül le, vagy meghallja a másik a forgatagban. Éppen ezért a legbiztosabb az, ha az előző évezredből itt maradt megoldást is alkalmazzátok, és amint beértek a fesztiválra, megbeszéltek egy pontot, ahol találkoztok, ha nem éritek utol egymást. A fesztivál területe nagy, könnyű eltévedni, ezért érdemes már előtte tanulmányozni a térképet, és egy olyan pontot választani, amit sokan ismernek, így bárki könnyen útba tud igazítani. Lehet ez a fix pont az Információ, az óriáskerék lába vagy éppen valamelyik kiemelt programhelyszín körül előre megbeszélt pont. A lényeg az, hogy egy ilyen pontot jelöljetek ki, és ott várjátok be egymást.

Elveszett vagy talált tárgyak

A legnagyobb buli hevében előfordul, hogy eltűnik valami. Lehet az egy pulóver, kulcs, szemüveg, de akár egy táska is. És az is előfordul, hogy te találsz valami olyat, ami bizonyára hiányzik a tulajdonosának. Ilyen helyzetekben irány a Talált Tárgyak Részlege, amit az Információs pont mellett találtok. Itt lehet leadni, ha valamit vissza szeretnél juttatni a tulajdonosának, és itt tudsz érdeklődni arról is, hogy hátha leadta már valaki azt, amit nem találsz azon a helyen, ahol elhagytad.

Sziget fesztivál Fotó: SzigetOfficial / Rockstar Photographers
Fotó: SzigetOfficial / Rockstar Photographers / Facecook

Sérülések

Akármennyire óvatosak is vagytok, sérülések előfordulnak. Fontos, hogy aki segítségre szorul, azt ne hagyjátok magára. A fesztiválon folyamatos az egészségügyi ellátás, ha valaki segítségre szorul, kísérjétek el az ügyeletre a fesztiválon belül, vagy kérjétek az elsősegélynyújtó önkéntesek segítségét, akik folyamatosan járják a helyszíneket.

Vigyázz az értékeidre!

Ahogyan bármelyik buliban vagy úgy általánosságban, a fesztiválon is figyelj az értékeidre. A Sziget területén van csomagmegőrző és értékmegőrző is, ezeket érdemes használni, hogy értékeid biztonságban legyenek. Viszont jó ha számolsz azzal, hogy ezek kapacitása véges, így érdemes csak azt hozni magaddal a fesztiválra, ami valóban szükséges, nem nehéz, és nem foglal sok helyet.

Mértékkel!

A fesztivál a pörgésről szól ugyan, de oszd be jól az energiáidat, mert úgy tovább tart a buli. A Sziget egy olyan fesztivál, ahol már kora délután is vannak programok egészen hajnalig, sok a látnivaló, nagy a terület, de fontos, hogy pihenj is. Figyelj oda a megfelelő hidratálásra, iktass be olyan programokat, ahol le tudsz ülni. Ezekre például tökéletesen alkalmasak a színházi vagy éppen cirkuszi előadások. Ne felejts el eleget enni, és azt se, hogy az alkoholos italok között fogyassz üdítőt.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját