Szigeti Zsófi egy szuper magyar márkát mutat be, amely újrahasznosítja a régi ruhákat

2019.július.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szigeti Zsófi, a Shaibo énekesnője Amszterdamba költözött, ahol zeneakadémián tanul. Blogjában bemutatja egy külföldi egyetemista mindennapjait, a kétlaki élet kihívásait, és rengeteg érdekes tapasztalatát, tippjét osztja meg veletek. Az előző bejegyzést itt olvashatjátok!

Sziasztok! Elindult a műanyagmentes július, és arra gondoltam, hogy ebben a bejegyzésemben ezzel illetve általánosságban a környezetvédelemmel fogok foglalkozni. Sok helyen bevezették már a papír szívószálakat, vagy például Amszterdamban a legtöbb élelmiszerboltban már választhatsz, hogy az ingyenes műanyag zacsiba szeded a zöldségedet, vagy a drágább újrahasznosított textiltáskába.

Az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések mind nagyon méltányolandóak, de a környezetvédelem, tudatosság szerintem nem itt kezdődik.

Ha csak a saját életvitelemre, szenvedélyeimre gondolok, akkor a szépségiparnál kezdeném a sort. Krémecske, arcpakoláska, csak egy bronzosító meg szempillaspirál és már ott tartunk, hogy személy szerint nekem kb. 5-6 doboznyi smink cuccom, kencém van (már nem mintha annyit sminkelném magam). Ezek az évek során halmozódtak fel, puszta kíváncsiságból, aztán azóta is maximum fél évente egyszer használom azt a bizonyos rúzst, vagy lila szemceruzát.

Számomra a szépségápolási termékekről való lemondás, hiúságomból kiindulva nem volt könnyű, de tök jó megoldásokat találtam azóta is, amit merek ajánlani mindenkinek:

Például az arckrémek, lemosók, bármilyen pakolás, minden amit az arcunkra kenünk:

Először is, a drogériás termékek az esetek legnagyobb százalékában nem nyújtanak jelentős megoldást, hiszen a mindenki számára elérhető (tehát boltban megvásárolható) termékek nem tartalmazhatnak olyan és annyi hatóanyagot, amelyek ténylegesen segítenének bőrünkön vagy hajunkon, hiszen ezekre a ténylegesen működő hatóanyagokra bárki lehet allergiás, és akkor annak a bizonyos kozmetikai cégnek igen nagy kártérítéseket kellene fizetnie.

Tehát ha valakinek bőrproblémája van, mindig az a jó döntés, ha bőrgyógyász és/vagy kozmetikus ajánl krémet és azt használja.

Én is a kozmetikusomtól kapom az arckrémemet és a lemosómat, és ugyanazokat a tégelyeket használom már fél éve, ő a saját óriás tubusából tölt ki nekem, ha elfogytak.

Ha hajról van szó, akkor Mikivel nálunk befutó a Lush szilárdsamponja. Néhány hete kaptam a Lush-tól egy kis csomagot, amiben a samponon kívül volt még fogkapszula, arcpermet és napvédő por. Ezeket még mindig teszteljük és majd írok róluk részletesebben Instagramon, de a sampont már jó négy hónapja használtuk (ugyanis addig elég) és imádjuk. Nincs csomagolás, a kád szélén tartjuk, felkapjuk, megdörzsöljük és a kezünkön maradt habbal hajat mosunk, imádom utána a hajam illatát és textúráját is, abszolút tudom ajánlani.

A másik óriás a ruhaipar. Néhány éve sikerült elköszönnöm a fast fashion bevásárló-túráktól, aminek egyébként is csak az volt az eredménye, hogy pont ugyanazokban a ruhákban jártam mint mindenki más és már nem lepődtem meg, hogy naponta egyszer-kétszer azért szembe jött velem a pólóm...

Ahelyett, hogy jönnék a magyar tervezőkkel (ami azért nem fog elmaradni) tudom, hogy a H&M-ben, Zarában és hasonló helyeken megvásárolt daraboknál nincs olcsóbb, de attól még ott is lehet kevesebbet vásárolni és minden harmincharmadik fehér basic pólóra költött pénzt félretenni.

Zárásként szeretnék nektek megmutatni egy teljesen új márkát, a Hiraeth-et. Ennél a márkánál minden darabból egyetlen egy készül, újrahasznosított, használt anyagokból, KÉZZEL. A képen látható póló egy gumis lepedőből, egy férfi ingből és egy szoknyából kivágott anyagból áll össze. Lénárdt Laura a márka alapítója és ő tervezi, illetve készíti is a ruhákat. Múlt héten volt a márkabemutató, ahol ezt a pólót, illetve még egy topot is sikerült beszereznem és imádom. Egyébként ez a felső 3000 forint volt, szóval abszolút fast fashion árkategóriában mozog, annyi különbséggel, hogy teljesen egyedi és környezetbarát. 

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

10 alkalom, amikor Sydney Sweeney meztelenruhában lopta el a show-t

10 alkalom, amikor Sydney Sweeney meztelenruhában lopta el a show-t

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője