Több női kiválóság is szerepel a Highlights of Hungary idei jelöltjei között

2021.január.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Újabb 55 példaértékű magyar történettel lett gazdagabb a Highlights of Hungary kincsestára. A non-profit kezdeményezés 2013 óta gyűjti össze az adott év leginspirálóbb magyar teljesítményeit, széles körben terjeszti jó hírüket és díjazza a legjobbakat. Lássunk néhányat az idei jelöltek közül!

Nincsenek kategóriák, csak a kiválóság számít. A Highlights of Hungary a magyar kreatív szektor, közélet, kultúra, sport, környezetvédelem, innováció fontos képviselőit, sikeres kezdeményezéseit hozza össze egy platformon és épít közösséget köréjük. Teszi mindezt a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén. Hagyományokhoz híven, idén is egy tíz főből álló nagyköveti csapat segített az aktuális jelöltlista összeállításában. Különböző területek elismert képviselői, közös bennük, hogy nyitott szemmel járnak a világban és azonnal észreveszik az értékes embereket, inspiráló történeteket.

Mádai Vivien kedvencei közé főként női történetek tartoznak.

A televíziós személyiség kisgyermekes anyaként azonnal beleszeretett a @nemakarokbeleszolni Instagram oldalba, amelynek működtetői – három kisgyermekes anyuka – sok humorral, vicces vagy éppen komolyabb hangvételű videókkal próbálják felhívni a figyelmet a másokat bántó viselkedési mintákra, előítéletekre. A vagány anyukák olyan ügyesen közelítenek a témákhoz, hogy egy év alatt több mint 90 ezer követőt gyűjtöttek maguk köré.

Lehet, hogy sokaknak nem tűnik fel, de a számok jól mutatják, milyen kevés női szobor található Budapesten. A főváros közel 1200 szobra közül mindössze 35 ábrázol olyan nőket, akiknek nevük is van, és nem csak meztelen testek vagy allegorikus alakok. A Hosszúlépés, városi sétákat szervező vállalkozás tavaly hirdette meg a Wonder Woman Budapest elnevezésű mozgalmat azzal a célkitűzéssel, hogy több nőnek legyen szobra a városban. Szeretnék elérni, hogy ezzel a gesztussal visszatérjenek az emberek emlékezetébe azok a nők, akik felépítették és naggyá tették Budapestet.

Duricza Katalin újságíró olyan témákat feldolgozva vált sikeres írónővé, amelyekhez sokáig senki nem mert hozzányúlni. A 90-es évek dunaszerdahelyi maffia terrorját, a brüsszeli csillogás és alvilág kétarcúságát szemtanúk és áldozatok vallomásai alapján formázta lebilincselő olvasmánnyá. A Rendes lányok csendben sírnak című regénye sokáig a sikerlisták élén állt, a Vígszínház műsorára tűzte a mű színpadi változatát és a könyvből hamarosan film is készül.

Martinkó József designkritikus a magyar divatvilágból hozott két inspiráló példát.

A Nanushka divatmárka és a NohaStúdió együttműködése egy nógrádi kis település asszonyainak ad munkát, akik a Nanushka 2020-as tavaszi kollekciójához gyártanak kézi készítésű, magastüzű kerámia gombokat és kiegészítőket. Újraélesztették a helyi értékeket, hagyományokat, s azzal, hogy a márka a műanyag alapanyagokat lecserélte természetes kiegészítőkre, újabb lépést tett a fenntartható divat irányába.

A fehérnemű a női ruhatár egyik alapkelléke, a divattrendek itt is folyamatosan változnak. A this is Redy magyar márka olyan fehérneműket gyárt, amelyek jól együttműködnek a nők életvitelével a nehéz napokon. A menstruációs bugyikat a ciklus első napjaiban is nyugodtan hordhatják a nők, biztonságban érezhetik magukat benne. Elfelejthetik a környezetszennyező, eldobható eszközöket, ezáltal csökkentik az ökológiai lábnyomukat. A márka szívügye egy szerethetőbb, nyíltabb kommunikáció kialakítása a nőkről, a menstruációról, a fenntarthatóságról.

Marsalkó Dávid felfedezettjei között is megtalálható egy különleges magyar ruhamárka, ami egyben egy művészeti platform is.

Két huszonéves irodalomrajongó, Bárány Bence és Csányi Péter hozta létre a Vates márkát nem kisebb célkitűzéssel, minthogy divatba hozzák a költészetet a Z generáció tagjai számára is. Termékeiken a magyar irodalom legendás alakjai és kedvenc soraik szerepelnek, tavaly év végén pedig megállapodtak néhány legendás magyar mese licenszeléséről. Így többek között Dr. Bubót, Gombóc Artúrt és a Kockásfülű nyulat hozzák vissza a köztudatba a saját modern arculatunkban a termékeiken.

A teljes jelöltlistát ide kattintva lehet elérni: https://highlightsofhungary.hu/private/jeloltek-2020

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az 50 éves Heidi Klum meztelenruhája az egyik legmerészebb, amit valaha láttunk

Az 50 éves Heidi Klum meztelenruhája az egyik legmerészebb, amit valaha láttunk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Elegáns, érzéki és friss: Lily James a Versace új reklámfilmjében (x)

Elegáns, érzéki és friss: Lily James a Versace új reklámfilmjében (x)

PR

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

PR

A legjobb tippek a stressz okozta bőrproblémák ellen (x)

A legjobb tippek a stressz okozta bőrproblémák ellen (x)

PR

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)