Színészek, akik egy forgatás közepén vesztették életüket

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Színésznek lenni nem csak csillogást jelent, hanem komoly munkát és néhány esetben tragikus véget. Azok a filmek, amelyek forgatása közben vagy épp a film miatt meghal egy színész, örök tragikus emlék marad a nézők és a stáb számára is.

Heath Ledger
Heath Ledger a Sötét Lovag forgatásán Joker szerepében
Fotó: LMKMEDIA

Kisebb balesetek előfordulnak, még a legnagyobb körültekintés ellenére is, de emberi mulasztás vagy a színészekre irányuló nyomás és hatalmas elvárás, esetleg egy-egy szerep mentális egészségre gyakorolt hatása, olyan tragédiákhoz vezethet, amelyek örökké összeforrnak egy filmmel. Emlékezzünk meg azokról, akik forgatás vagy éppen az utómunkálatok között vesztették az életüket.

Brandon Lee és Bruce Lee

Valószínűleg Brandon Lee az, akinek elsőre beugrik a neve a téma hallatán. A színész Holló forgatásán vesztette életét, miközben egy másik színész pár méterről rálőtt. Többször gyakorolták ezt a jelenetet, ugyanis Lee-nek aktiválnia kellett a táska alatt egy kapcsolót, amellyel egy ártalmatlan robbanótöltet aktiválódik benne, hogy a lövöldözést az ő oldalán is szimulálják, de egy Lee hasába fúrodott, és még aznap, 28 éves korában meghalt.

Édesapja, az ismert színész, Bruce Lee is egy filmen dolgozott 1973-ban Hong Kongban. Ekkor a színész 32 éves volt. A Halálos Játszma című filmet forgatta, de közben még dolgozott a Sárkány közbelép utómunkálatain is. Fejfájásra panaszkodott kollégáinak, akiktől kapott is gyógyszert, majd a szobájába ment aludni. Amikor nem jelent meg aznap a vacsorán, a többiek keresni kezdték, és a szobájában találtak rá - eszméletlenül. A boncolás szerint allergiás lehetett a fájdalomcsillapító egyik összetevőjére, ez okozhatott nála agyi ödémát. Rajongói nem akarták elfogadni, hogy ennyi lenne a halál oka, ezért sokáig keringtek különböző elméletek arra vonatkozóan, mi is történhetett vele valójában.

Paul Walker

A Halálos Iramban 7 forgatása alatt történt az a tragikus kimenetelű autóbaleset, amelyben Walker az életét vesztette. A színész egy általa szervezett jótékonysági eseményről indult el, egy barátja Roger Rodas vitte el próbakörre. A sofőr elveszette uralmát a Porsche felett, és először egy villanyoszlopnak, majd egy fának csapódtak, az autó pedig azonnal kigyulladt. A forgatás közepén jártak, sok kulcsjelenetet nem vettek még fel, ezért egy darabig szüneteltették a munkálatokat, majd végül digitális technológia segítségével befejezték a filmet, amit Walker emlékének dedikáltak.

Heath Ledger

28 éves korában halt meg Health Ledger, akit manhattani lakásában talált holtan a bejárónője. Ekkor a Dr. Parnassus és a képzelet birodalma című filmet forgatta. A toxikológiai vizsgálat szerint hat különféle, receptre kapható gyógyszert találtak a szervezetében, és a beszedett gyógyszerek együttes hatása okozhatta a túladagolást. Halála előtt álmatlanságtól szenvedett, többször beszélt arról, hogy egyik utolsó szerepe, a Joker nagyon megviselte a mentális egészségét, de a családja szerint a szerepnek semmi köze nem volt a halálához.

Színészek, akiket súlyosan traumatizált egy forgatás

Színészek, akiket súlyosan traumatizált egy forgatás

James Dean

Mindössze 24 éves volt James Dean, amikor 1955-ben autóbalesetben meghalt. Ekkor már felvettek minden jelenetet az Óriás című filmhez, de nem volt hozzá hang, így Dean egy korábbi, színészetet is tanult szobatársát kérték meg, hogy segítsen rajtuk.

River Phoenix

Az ígéretes színész és zenész 1993-ban, a Johnny Depp résztulajdonában lévő Viper Room nevű szórakozóhely előtt halt meg. A klubban lett rosszul, úgy tudni, előtte többféle kábítószert is fogyasztott, barátai és testvére vitték ki a friss levegőre, ahol összeesett és a mentők kiérkezése előtt meghalt. Ekkor a dark Blood című filmen dolgozott, aminek a munkálatait azonnal leállították, de végül 2012-ben adták ki.

Philip Seymour Hoffman

2014-ben az Éhezők Viadalának forgatása közben találták holtan a színészt a New York-i lakásában. A rendőrségi vizsgálat szerint halálát drogtúladagolás okozta. Úgy tudni, hogy vérében heroint, kokaint, amfetamint és nyugtatókat is találtak. Ekkor már majdnem befejezte a forgatást, ahol a halálhír után rövidebb munkanapokat biztosítottak a színészeknek, hogy legyen idejük gyászolni a kollégájukat. A színészről készült felvételek felhasználásával és digitális trükkökkel oldották meg a befejezést.

Heather O'Rourke

Minden halál tragikus, de ha egy gyerek az áldozat, az még jobban megviseli a közvéleményt is. A Kopogó szellem 3 örökre összeolvadt a 12 éves Heather O’Rouke halálával. A kislánynál 1987 elején tévesen Crohn-betegséget diagnosztizáltak, arca pedig a gyógyszerektől felpuffadt. A forgatás alatt újra megbetegedett, kórházba került, de másnap kiengedték ugyan, de miután elájult, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol életét vesztette. A hivatalos jegyzőkönyv szerint a halál oka bélelzáródás okozta szeptikus sokk volt. Gary Sherman rendezőt a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió kötelezte a folytatásra, hiába jelezte, hogy ezt a család elleni tiszteletlenségnek tartja, a stúdió a szerződésre hivatkozott, Shermannak pedig be kellett fejeznie a filmet.

Még több film:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

glamour plusz ikon Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Mutatjuk az idei nyár legtrendibb ruháit és kiegészítőit! (x)

Mutatjuk az idei nyár legtrendibb ruháit és kiegészítőit! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)