Új lemezzel indítja az őszt a csodás hangú Pátkai Rozina jazzénekesnő!

2016.október.3.

Pátkai Rozina az az énekesnő, aki Magyarországtól Amerikáig felhívja magára a figyelmet csodás hangjával, előadásával, személyiségével. Ő az, akiről már mindannyian hallottunk, akit tehetsége a legjobb énekesnők közé emelt. Pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerekkel rendelkező, magyar énekesnő, aki több mint négy éve robbant be a zenei köztudatba. Számos nemzetközi verseny díjazottja, zenekarával - különböző felállásokban - a bossa nova, a brazil dallamvilág képviselői, de az improvizáció is közel áll hozzájuk. Rozina és zenekara 2014 augusztusában nyerte el dzsessz dal kategóriában először az amerikai Independent Music Awards szakmai díját, majd az azt követő évben első nagylemeze, a Vocé e Eu és a Samba Chuva (2015) kislemezén megjelent saját dal, az Ai, Nao (Tóth M. - Bán Zs.) is szakmai díjban részesült.

A klasszikus bossa nova album után most itt a várva várt új anyag, a saját szerzeményekből álló Paraíso na Terra című nagylemez, amelynek dalait szintén a latin dallamok inspirálták, de immár egy egyéni zenei világ megteremtésének lehetünk fültanúi. A megszokott kvartett mellett cimbalmon Lukács Miklóssal, tangóharmonikán Orosz Zoltánnal, az ütőhangszereknél Dés Andrással, szaxofonon Aved Jánossal, elektromos gitáron Fenyvesi Mártonnal, a zongoránál Tálas Áronnal és a New York-i trombitás Wayne Tuckerrel pszichedelikus vizekre is evezünk. A zenei anyagot főként Pátkai Rozina, Ávéd János és Tóth Mátyás jegyzi, a portugál szövegekért a József Attila-díjas Bán Zsófia írónő felel, de találunk a listán angol, francia és spanyol nyelvű megzenésített verseket is, Jane Tyson Clement New York-i költőnő, Szabó Ádám író és a legendás Garcia Lorca tollából. A dalok különleges hangszerelésein a lemez producere, Fenyvesi Márton dolgozott a zenekarral.

2016. december 17-én a Budapest Jazz Clubban nemcsak az új lemezből hallhatsz ízelítőt, hanem Rozina rajzait és montázsait is megtekintheted a koncerthelyszín kiállítóterében. Ha ugyanaz a művészi igény jellemzi képzőművészetet, mint az új zenei anyagot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy meglepően izgalmas vizuális élményben lesz részünk, amely feltárja a kedves, mosolygós énekesnő hullámzó, egyensúly-kereső énjét.

Honlap: http://www.rozinapatkai.com
Facebook: https://www.facebook.com/rozinapatkai/

Ez is érdekelhet

Szemrángás: Mi lehet az oka?

Szemrángás: Mi lehet az oka?

Divat Shoppingtipp

Bújj paplanba! A szezon aduásza a steppelt kabát, mutatjuk a 10 legjobb darabot!

Bújj paplanba! A szezon aduásza a steppelt kabát, mutatjuk a 10 legjobb darabot!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma legyél szeretetteljes - Október 21.

Napi horoszkóp: Ma legyél szeretetteljes - Október 21.