Zsüd új klipjében az utca válik nappalivá - Itt a 2 AM

2021.március.1.

A producer, dalszerző, énekes Zsüd elektro-pop produkciójában szívesen kísérletezik műfaji keresztezésekkel, merít a berlini elektronikus szcéna dallamosabb világából és a drámai filmes elemekből egyaránt.

"Ez a dal az éjjeli alkotás magányos hangulatkapszulája. Megvan annak a különleges atmoszférája, amikor minden sötét, és minden csöndes körülötted, mindenki más alszik, csak te dolgozol valamin, ezt szerettem volna rögzíteni. Szerettem volna lefejteni erről az érzésről a trendeket, ezért bújtam vissza egy blues-osabb világba. A nagybőgőt Hudák Zsófiának köszönhetjük, míg a dal egyetlen mondata Deli Soma (Middlemist Red) szájából hangzik el", avat be Zsüd.

A klip hangulata film noir stílusban, a 40-es évek világát megidézve támogatja a dal smooth-jazzes karakterét. A szám tempójához és hangulatához illően egy éjszakai, lassú elmélkedést jelenít meg. A dal sötét, de éber belső utazás, amit minden művész ismer, így a két színházzal is övezett Nagymező utcai szakasz ennek tökéletes fizikai reprezentációja. Ahogy a kreatívok soha nem pusztán a négy fal között alkotnak, egy közterület, utca, vagy akár egy teljes kerület is lehet ugyanolyan otthonos, mint a nappali, ahonnan elindultunk, és ahonnan hozzuk magunkkal a gondolatokat.

Ezt a kint létet, de mégis befelé figyelést igyekszik visszaadni a klip egy utcán berendezett antik nappalival, ahol a két főszereplőnk "utazik". A videó az "Ez is Terézváros" videoklip-pályázat keretében jött létre.

"A kivitelezéshez egy 16 m2-es guruló platformot építettünk, amelyen berendeztünk egy antik nappalit, az egysnittes videó teljes egészében ebben a térben vagyunk végig. Plusz érdekesség, hogy a koronavírusnak köszönhetően eredeti férfi főszereplőnkről le kellett mondanunk és ez a forgatás napján derült ki. A regényszerű megoldás végül egy általános iskolás volt osztálytársam személyében érkezett, akivel a forgatás előtti időszakban vettük fel újra a kapcsolatot online, és mivel volt olyan kedves, hogy beugrott a szerepre, így 18 év elteltével konkrétan a forgatáson találkoztunk újra először", árult el néhány kulisszatitkot a forgatásról Zsüd.

Zsüd bemutatkozó nagylemeze március 12-én érkezik, amelyben több stílus keveredik. Addig is itt az új dal és klip, nézd meg nálunk először a 2 a.m.-et:

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói