Négyféle kapcsolatot élhetsz meg életedben: te melyik típusba tartozol?

2022.július.9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden egyes ember, akit az élet az utadba sodor, tanít neked valamit, attól függetlenül, hogy párkapcsolat lesz-e az ismertségetekből. Ha azonban ez történik, akkor elmondható, hogy négy különböző kapcsolattípus létezik, amellyel találkozhatsz. Azonban nem feltétlenül kell átélned mind négyfélét, ha nem szükséges a lelki fejlődésedhez. Néha talán több ideig is ragaszkodsz hozzájuk, mint ameddig szükséges lesz rá – de vajon melyik lesz számodra az igazi?

A párkapcsolatok négy típusa:

Híd

Ebben a kapcsolattípusban a másik fél arra készít fel téged, hogy egy új életszakaszba lépj. Meglehetősen rövidként és intenzívként lehet jellemezni a kapcsolatotok. Lelkiállapotodat tekintve arra készít fel, hogy bele merj vágni valami újba, jobba. Így kellő figyelmet fordítasz a megfelelő lépések megtételére. Az első néhány lépés után a másik feled elkezd köddé válni. Egy ilyen kapcsolat gyakran gyorsabban szűnik meg, mint amilyen hirtelen betoppan az életedbe. Zavarban vagy, és nem igazán tudod megérteni, miért kellett ennek így történnie. Az ok egyszerű: teljesítette rövid, ám mégis mélyreható küldetését és szabadon távozott. Általában, miután a "híd" kilép az életedből, úgy érzed, minden káosz körülötted. Talán elköltözöl egy másik városba, munkahelyet váltasz vagy keresel egy új hobbit. Ha ilyen kapcsolat végére érsz, biztos lehetsz benne, hogy vár rád valamilyen változás – mentálisan, lelkileg, érzelmileg vagy fizikailag.

Utas

Az utas a párkapcsolatok leggyakoribb típusa. Tarthat nagyon hosszú ideig (akár egy életen át) vagy néhány évig. Azért utas, mert hosszabb ideig él veled. Az utas kiemelkedően sokat tanít neked. A legtöbb ilyen kapcsolatot a féltés alapú szeretet jellemzi, ami azzal jár, hogy sokat vitatkoztok, mintha két külön világ lennétek. A leginkább fájó pontjainkat is felhozza úgy, mintha ez számára örömet okozna. És mivel te utastárs vagy, ugyanígy teszel. Ez a kapcsolattípus cseppet sem nyugodt, éppen ellenkezőleg. Egymás ellenőrzése, kölcsönös függőség, féltékenység, irigység és másokhoz való hasonlítgatás a velejárója. Ez a kapcsolat elengedhetetlenül fontos, hiszen segít szembenézni a régi rejtett sebekkel és érzelmi traumákkal. Az ilyen jellegű kapcsolat hossza attól függ, egymás problémáira megtaláljátok-e a gyógyírt. Ha nem, akkor segít, hogy eljuss valakihez, akivel nem kell nagy drámákat megélned.

Lelkitárs

A lelki társad olyan személy, akihez sokkal erősebben kötődsz, mint bárki máshoz. Valóban képes megérinteni a lelkünk legnagyobb mélységeit is. Minden természetes vele, és nyugodtak vagytok. Úgy érzed, egy hullámhosszon vagytok anélkül, hogy hosszas magyarázatokba bonyolódnál. Ritkán vitáztok, és akkor is gyorsan elsimítjátok a nézeteltéréseteket. Olyan neked, mint a legjobb barátod, aki egyben a szerelmed is. Amikor találkoztok, azonnal érezed, hogy fontos lesz számodra, és a köztetek fennálló kapcsolatot senki nem tudná tönkretenni. A lelkitársad sokat tanít neked, de már nincs szükség arra, hogy fájdalmas tanulságot vonj le a kapcsolatotokból.

Kapcsolat, ami kitárja a szívedet

Ez a legritkább kapcsolattípus. Nincs mindenkinek szüksége rá, hogy megtapasztalja. Kinyithatja a szívcsakrádat és egy másfajta világ kapuját nyithatja meg előtted. A szívedet kitáró személy hozza a legnagyobb változást az életedben, mert másodpercek alatt mindenki szeme láttára tárod ki neki a szíved. Úgy érzed, mintha szinte egy lennél vele – hasonló élettörténet, gondolatok, érzések, álmok és tervek, mindent megoszthatsz vele. Váratlanul kihozhatja belőled a feltétel nélküli szeretetet. Olyan, mintha a feltétel nélküli szeretet be lenne zárva a személyiséged legmélyebb részére, de a szívedet kitáró személy azonnal, könnyedén előhozza belőled.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ő itt tényleg Zendaya? Így festett a színésznő az első nyilvános fotóin

Ő itt tényleg Zendaya? Így festett a színésznő az első nyilvános fotóin

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)