Osvárt Andrea folyton menyasszonyi ruhába bújik, de egyáltalán nem tervez esküvőt

2014.december.18.

Osvárt Andrea tavaly már elvihette a legjobb színésznőnek járó díjat a Women of the Yearen, idén pedig ismét jelöltétek őt. Az Olaszországban sztárként kezelt színésznő széles ismertséget itthon a tavaly bemutatott, nagysikerű Megdönteni Hajnal Tímeát című film főszereplőjeként szerzett. Jelenleg egyre több időt tölt Magyarországon, de emellett több külföldi produkciót is forgat, és csütörtöktől látható a mozikban új filmje, a Zűrös olasz esküvő is. Az újabb jelölés és a film kapcsán beszélgettünk vele.

Már nem először van esküvőd a filmvásznon. Gondolkodtál már azon, milyen lesz a saját esküvőd a való életben?
Nem, egyáltalán nem, nem is tervezek esküvőt, és sohasem foglalkoztatott a gondolat, már gyerekként sem. Egész életemben sminkeltek, öltöztettek, sokat voltam reflektorfényben, úgyhogy ha lesz esküvőm, akkor az valószínűleg egy nagyon kicsi, szűk körű esemény lesz valamilyen eldugott helyen.

Rengeteget forgatsz, de eddig kevés filmed jutott el a magyar közönséghez. Szerinted a héten bemutatásra kerülő Zűrös olasz esküvőt miért fogják szeretni a nézők?

Nos, remélem, hogy értékelni fogják benne az egyedi olasz humort. Nekem eleinte nagyon furcsa volt, kellett idő, hogy megszokjam, és ma már nagyon szeretem azokat a csetlő-botló karaktereket, melyeket magyar filmben nem igazán láthatunk. Szerintem, ha valaki szereti a francia vígjátékokat, akkor ez a film is tetszeni fog neki.

Te mit szeretsz benne leginkább?
Azt, hogy nem egy bugyuta komédiáról van szó, nem a szórakoztatás az egyetlen célja, hanem van egy nagyon szívhez szóló üzenete, egy szép, elgondolkodtató befejezése. Szerintem ez egy nagyon szép film.

Egyre többet vagy itthon. Végleg haza költözöl?

Semmi sem kizárt. Két éve már, hogy nagyon sok időt töltök itthon, és nagyon jól érzem magamat. Emellett viszont továbbra is sokat utazom, hetente ülök repülőn, és jelenleg is két filmet forgatok külföldön. Még mindig a külföldi karrierem a meghatározó tehát, de sosem tudhatjuk, mi lesz, majd meglátjuk.

Mesélnél arról a két filmről, amiket éppen forgatsz?
Most ősszel fejeztem be egy görög filmnek a forgatását. Egy drámáról van szó, amelyben egy nagyon szép női főszerepet alakíthatok. A Facebook oldalamon már megosztottam róla egy színfalak mögött-videót. A másik egy teljesen más film, egy német vígjáték, amiben egy ragadozó típusú nőt játszom.

Mit szóltál ahhoz, hogy a tavalyi győzelmed után a GLAMOUR olvasók ismét jelöltek a Women of the Yearen a legjobb színésznő kategóriában?
Őszintén szólva, csodálkoztam, mert a Hajnal Tímea óta nem forgattam hazai produkciót, és külföldi filmemet sem mutatták be itthon. Talán láthatták más filmjeimet a tévében. Nagyon örülök a jelölésnek, mert ez azt jelenti, hogy a magyar közönség vár tőlem még a jövőben jó szerepeket. Remélem, hogy az előbb említett német és görög film is bekerül a hazai mozi forgalmazásba.

Hol tartod a tavalyi Women of the Year-díjadat?
Most is itt van velem szemben, a polcomon, a többi díjam között.

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról