Mélyről jövő megoldás

Szponzorált tartalom

2020.április.21.

Gyümölcsös, virágos, ligetes kertek hatékony öntözéséhez is elegendő mennyiségű és megfelelő nyomású vízre van szükség. Sok esetben a víznyerés kútból történik, ezért létszükséglet, hogy a vízkinyerés problémamentes legyen.

Mélyről jövő megoldás
Fotó: automataontozorendszer.hu

Normál esetben csak néhány méter mélyről kell a felszínre juttatni a vizet, azonban ha már 6-7 méter mélységből kell felhozni, nagyobb tudású szerkezetre van szükség. Nem jelent gondot az sem, ha fúrt vagy ásott kútról van szó, hiszen minden típushoz találunk megfelelő kiemelő technológiát. A mélyből szivattyú segítségével lehet hatékonyan és gyorsan a felszínre hozni a vizet.

Automatizált öntözés

Az automata öntözőrendszer használata gazdaságos: egyszeri beruházás után, rövid időn belül megtérül a befektetés. Az automatizált öntözéssel takarékos és pontosan adagolt vízhasználat érhető el, így sokat spórolhatunk vizes költségeinken. Ráadásul az időnkkel is spórolunk, hiszen nem kell többet a kert locsolásával vesződni.
Külön előnye a rendszernek, hogy nem igényel személyes jelenlétet a működtetése. Sőt, már olyan, okos megoldásokkal dolgozó rendszer kiépítésére is lehetőség van, amelynél távolról, akár mobiltelefonról is változtathatunk a beállításokon. Az automata öntözőrendszer több részegységből áll: ezek közül az egyik legfontosabb a szivattyú. A szivattyú felel azért, hogy a víznyerő hely mélyéről a rendszerbe jusson a víz.

A mélység sem jelent gondot

A szivattyúk teljesítménye, kialakítása és ára között nagy az eltérés, ezért érdemes szakember segítségét kérni, mielőtt vásárlásba fognánk. Míg kisebb mélységekre elegendő az önfelszívó szivattyú vagy ásott kút szivattyú, addig a problémásabb helyzetekre a mélykúti szivattyúk jelentenek megoldást. Az egyik legelterjedtebb és egyben leghatékonyabb vízemelő a búvárszivattyú, vagy más néven merülő szivattyú vagy csőszivattyú.
A hermetikusan lezárt csőszerkezet teljesen belemerül a vízbe. A búvárszivattyú egyik legnagyobb előnye, hogy alkalmazásával elkerülhető a kavitáció. Ez a fizikai jelenség akkor keletkezik, amikor a gyorsulás és a nyomáscsökkenés miatt a folyadék buborékosodni kezd, gáz halmazállapotúvá válik. A buborékok jelentős károkat okozhatnak a szivattyúban.

Búvárszivattyú, a profi vízemelő

Búvárszivattyú használatával nagyobb vízhozam érhető el, ami a teljesítményre is pozitív hatással van. Ez a szerkezet szívás helyett a felszínre nyomja a megfelelő mennyiségű vizet. A búvárszivattyú hatékony és megbízható megoldást nyújt a vizes problémákra: alkalmazható ásott vagy fúrt kút esetében is.
Megfelelő szűrőrendszer kiépítésével kiváló megoldás házi vízellátásra, illetve liget, zöldséges vagy virágoskert öntözésére is. Végül, de nem utolsósorban, sokoldalúságának köszönhetően a szennyvíz szivattyúzásában is komoly segítségünkre lehet.

Ez is érdekelhet

A 3+1 legnagyobb tévhit a macskákkal kapcsolatban

A 3+1 legnagyobb tévhit a macskákkal kapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk