Grisbì: egy falat olasz női szenvedély minden nap! (x)
Hirdetés
Egy 120 éve indult női álom és egy ellenállhatatlan keksz találkozása: a Grisbì a krémes töltelékkel, fenntartható szemlélettel és izgalmas ízekkel az énidő új olasz receptje minden modern nőnek.
Ezeket láttad már?
Matilde Vicenzi és a Grisbì: az olasz nő, aki 120 éve megtanította a világnak, milyen a valódi édességélmény
Van valami egészen különleges abban, amikor egy nő mer nagyot álmodni – főleg akkor, ha egy századfordulós Itáliában teszi mindezt. Matilde Vicenzi pontosan ilyen nő volt: karizmatikus, határozott és szenvedélyes. 1905-ben megalapította saját pékségét, és ezzel nemcsak egy családi vállalkozást indított útjára, hanem generációknak mutatta meg, hogy a minőséghez, az ízekhez és a női kitartáshoz semmi sem fogható. És ami talán még ennél is fontosabb: megmutatta, hogy a nők helye igenis ott van a vállalkozói szférában, méghozzá az élvonalban.
A ma már világszerte ismert Vicenzi manufaktúra továbbra is őrzi Matilde örökségét: a kézművesség tiszteletét, a fenntartható és lokális alapanyagok szeretetét, valamint azt a megingathatatlan hitet, hogy a sütemény több mint nassolnivaló – hangulat, élmény, sőt néha terápia egy hosszú nap után. A vállalat ma is olyan elkötelezettséggel dolgozik, amely tökéletesen rezonál a modern nők értékeivel: figyel a környezetre, támogatja a helyi termelőket, humánus tartásból származó tojással dolgozik, és folyamatosan fejleszt, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes süteményt.
És akkor megérkezik az a falat… a Grisbì.
Aki egyszer megkóstolta, az pontosan tudja, milyen érzés: mintha kinyílna a világ. A Grisbì ugyanis nem „csak” töltött keksz, hanem egy kis selymes, omlós luxus, ami miatt minden nő egy pillanatra lelassítja a napját. Vajas tészta, benne lágyan krémes töltelék – az a fajta édesség, amely mellett nem lehet úgy elmenni, hogy „ma nem nassolok”.
A kínálat pedig egyszerűen ellenállhatatlan:
• citromos – ha frissességre vágysz
• klasszikus csokoládés – az örök kedvenc
• mogyorókrémes – igazi komfortíz
• kókuszos – napsütéses mediterrán hangulat
• kávés – a latte mellé kötelező
• pisztáciakrémes – a desszertvilág zöld ékszere
És mert a Vicenzi pontosan érti, hogy a modern nő étkezési szokásai sokszínűek, a Grisbì ma már glutén- és laktózmentes változatokban is elérhető: citromos és duplacsokis verzióban. Sőt, gondoltak a vegán közösségre is: a Gianduja krémes vegán Grisbì ugyanolyan gazdag és csábító, mint a klasszikusok.
Ezek a finom falatok mind azt bizonyítják, hogy a kényeztetés jár – akár egy hosszú meetingnap után, akár egy csajos estére készülsz, akár csak szeretnéd megünnepelni önmagad. Mert a Grisbì nem csak édesség: egy elegáns, csomagolt „énidő”.