5 dolog, amit mindenképp tisztíts meg a hétvégén

Promóció

2017.augusztus.25.

Őszintén, milyen gyakran cserélsz ágyneműt? Használsz több mosogató szivacsot különböző dolgok tisztítására? Bár mindenki szeret rendben és tisztaságban élni, vannak olyan műveletek, amit csak ritkán csinálunk, vagy eszünkbe se jut. Pedig kórokozók bárhol lehetnek. A higiénia nem egyenlő azzal, hogy sterilizáljuk a környezetünket, hanem hogy megakadályozzuk a baktériumok kialakulását a legkedveltebb gócpontjaikon.

1: Konyhai törlőkendők

A kórokozók szeretik a nedves, meleg környezetet, ideális számukra a konyharuhák, törlőkendők és szivacsok mikroklímája. Rendszeresen, magas hőmérsékleten (legalább 60 fokon) kell tisztítanunk a konyharuhákat és nem árt, ha gyakran cseréljük a mosogató szivacsot. Ahogy az éttermek konyháin, úgy otthon is javasoljuk, hogy más színű szivacsot használj az edények mosogatására és a pult tisztítására.

2: Mosogatógép

A tisztító berendezéseink tisztításáról gyakran elfeledkezünk. Kinek jut eszébe rendszeresen átmosni a mosó- vagy mosogatógépét? Pedig a Finish kutatása szerint egy mosogatógépben átlagosan 8000 tányért mosunk el egy évben – ez jelentős szennyeződést, és lerakódást jelent. Rossz előjel, ha az edények koszosak maradnak a program után is, kellemetlen szagot áraszt a gép, vagy vízkövesedni kezd. Ilyenkor érdemes beruházni mosogatógép-tisztító tablettára.

3: Hűtő

Évente 2-4 alkalommal érdemes kimosni a hűtőt. Munkahelyeken, ahol sokan használnak egyet, akár 1-2 havonta is. Ha tartunk a vegyszerektől a hűtőben, fél adag víz és fél adag ecet is megteszi: antibakteriális hatása van, de biztosan nem károsítja a hűtőben tárolt élelmiszereket.

4: Párna

Két év használat után a párna súlyának akár 10%-a is lehet por, poratka és más szennyeződés. Undorító ugye? A legtöbb párnát simán gépben is moshatjuk, nem árt legalább háromhavonta megtenni, hogy nyugodtan aludhassunk.

5: Elektronika

Tisztítottad már a billentyűzeted? Az egered? A telefonod kijelzőjét? Pedig ezek a legszennyezettebb területek, ráadásul folyamatosan érintkezünk velük. Ki ne hallotta volna, hogy a billentyűzeten több a kórokozó, mint a wc ülőkén. Elő a tisztítókendőkkel!

További hasznos és érdekes információkat a http://www.hatekonymosogatas.hu oldalon és a Finish weboldalán találhatsz a mosogatásról.

Ez is érdekelhet

Hihetetlen: ezek a színészlegendák végül kimaradtak a Harry Potter-filmekből

Hihetetlen: ezek a színészlegendák végül kimaradtak a Harry Potter-filmekből

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Sztárhírek

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt