A GLAMOUR kommentelési szabályzata

2019.augusztus.7.

A cikkhozzászólás moderált. Alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet, de a hozzászólásokat morális, ízlésbeli és technikai korlátok közé szorítjuk. A Glamour az általa megbízott moderátorokra ruházza a jogot, hogy eltávolítsák azokat a hozzászólásokat, melyek sértik az itt olvasható szabályokat, megszegik a moderálási alapelveket, vagy törvénybe ütköznek. A moderátorok a szabályok súlyos vagy többszöri megszegése miatt a felhasználó kitilthatják az oldalról.

A moderátorok moderálási jogokkal és felelősséggel felruházott felhasználók. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat úgy, hogy tevékenységüket a moderálási alapelvek alapján, annak szabály- és szokásrendszerét betartva végzik. Döntéseiket indokolhatják, és csupán oly mértékben avatkozhatnak bele a cikkhozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátorok előre lefektetett alapelvek alapján véleményezik és kezelik a hozzászólásokat. A moderátor dönti el, hogy mely hozzászólások, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja az éles viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

Szabályok
- Hozzászólásodban nem helyezhetsz el olyan információkat, melyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.

Tartalmi felelősség
A cikkhozzászólásokban közzétett adatokért, szövegekért, sem más információhordozókért a Glamour teljes felelősséget nem vállal, csak abban a mértékben, ahogy azt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódexe előírja. Az oldalon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban a Glamour semmilyen ellenőrzést nem folytat, így semmilyen értelemben nem vonható felelősségre az elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.

A konfliktusmentes hozzászólás használata érdekében
1. A legfontosabb alapelv a vélemények különbözőségének tiszteletben tartása! Ne személyeskedj és csak olyat írj hozzászólásaidban, amit személyesen is felvállalsz! A személyeskedő hozzászólásokat töröljük.

2. Az oldalon – tekintettel arra, hogy különbözőek vagyunk sok féle nézettel – kerülendők a könnyen konfliktushoz vezető témák, mint pl. politika, rasszizmus, stb.

3. Ne "flood"-olj, közlendődet ne juttasd ismétlésekkel többször, ne áraszd el ugyanazzal a mondandóddal az oldalt és az ide látogatókat!

4. Nagybetűt – ha lehet – ne használj komplett mondatok írására, mert azt a látszatot kelti mintha kiabálnál, zavaró.

5. A konkrét személyek minősítésével kapcsolatos észrevételeidben kerüld az adott személyre vonatkozó nyílt kritikát, mivel nem szeretnénk olyan vitákba bonyolódni, amelyekhez az ilyen hozzászólások vezethetnek.

6. Azok a felhasználók, akik több alkalommal is személyeskedéssel sértenek másokat vagy több alkalommal is súlyosan megsértik a honlap működését meghatározó alapelveket, átmenetileg (1 hónap) vagy véglegesen is kitilthatók.

7. A moderálással kapcsolatos észrevételeidet – a személyeskedésre vonatkozó alapelvek betartása mellett – a glamour@glamour.hu címre küldheted el.

Ez is érdekelhet

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós