Az Inglot's Got Talent sminkverseny GLAMOUR különdíját Varga Virág kapta

Szponzorált tartalom

2021.március.3.

Ismét óriási sikerrel zárult az Inglot’s Got Talent 2021 sminkverseny, amire rengeteg nevezés érkezett amatőr és profi kategóriákban egyaránt. Az idei Circus of Beauty tematikában a varázslatos hangulatú cirkuszi porond és a szépség tündöklése kapott főszerepet. Ezúttal is hat mentor és hat kategória várta a fiatal tehetségeket és versenyzőket, akiket az ország kiemelkedő sminkmesterei támogattak a verseny során.

Fotó: Instagram

Az INGLOT az alkalomra exkluzív limitált sminkkollekcióval és TikTok kihívással is készült, a díjátadóra pedig online került sor Kiss Virág vezetésével. A versenyben résztvevő pályázatok közül a Glamour magazin szerkesztősége is kiválasztott egy ígéretes alkotást, amit a “Cover Page Beauty” különdíjjal jutalmazott. Az elismerés idén Varga Virág munkáját illette szépségszerkesztőink szerint, akivel rövid interjút is olvashattok itt.

Mesélj egy kicsit magadról! Mióta foglalkoztat a sminkelés világa?

Varga Virág vagyok, sminkes és szépségtanácsadó. Még csak két éve dolgozom sminkesként, pedig már egész fiatal korom óta az életem szerves része. Az INGLOT már a kezdetektől végigkíséri a karrierem: 2018-ban még amatőr kategóriában megnyertem az INGLOT által hirdetett sminkversenyt, 2019-ben nagykövet lehettem, 2020-ban Beauty kategóriában 3. helyezést értem el az Inglot's Got Talenten, idén pedig 4. helyezett lettem a ’Wet Look’ kategóriában és a GLAMOUR különdíjat is megkaptam, ami óriási megtiszteltetés nekem.

Mi jellemzi az alkotási stílusod? Közel állnak hozzád ezek a látványos sminkek?

Fura lesz ez egy sminkverseny kapcsán, de alapból nem érzem közel magamhoz a sminkelésnek ezen vonalát. Lenyűgöző alkotások születnek a színpadi smink/versenysmink kategóriában, óriási odafigyelést, kreativitást és pontosságot igényel, de én abszolút a beauty-t és az editorialt érzem a terepemnek. Szeretem, ha a smink lágy, könnyű, légies. Nem törekszem feltétlenül az ideális formák elérésére, inkább arra fektetem a hangsúlyt, hogy mindenkiben megtaláljam a maga tökéletességét. Az editorialon belül pedig kifejezetten élvezem, hogy ott aztán nincsenek szabályok.

Több kategóriában is indultál az idei Inglot's Got Talent versenyen, mely ezúttal is egy igazán sokoldalú témára, a cirkusz elbűvölő világára épült. Mi inspirálta az általad készített sminkeket?

Itt is igyekeztem inkább az egyszerűségre törekedni, már amennyire ez egy verseny keretén belül lehetséges, mert mégis csak az mindenki célja, hogy felfigyeljenek az alkotására és kitűnjön a többi közül. Készítettem felső fehér tüllből, organzából és tollból, nyak- és kardíszt, valamint fejdíszt is a versenyre, ezeket használtam fel a különböző sminkekhez, ezek adták meg a színvilág alapját. A letisztult kiegészítőkön felül a sminkjeimet is ezen a vonalon képzeltem el, bár felhasználtam klasszikus cirkuszi karaktereket, (például a bohócot) igyekeztem beauty oldalról megközelíteni őket, a cirkusz sztárját megalkotni, aki beragyogja a színpadot.

Azért azt fontos hozzátennünk, hogy míg a hétköznapi beauty rminket akár 15-20 perc alatt is el tudjuk készíteni, itt egy sokkal komplexebb és hosszadalmasabb munkafolyamatról van szó. Mi jelentette számodra az igazi kihívást?

Szeretem az alkotás adta szabadságot, nagyon élvezem a sminkelésnek azt a részét, amikor egy arcon, mint egy vásznon dolgozik az ember és akkor, ott, a sminkelés közben találja ki, hogy mit is szeretne valójában. Itt viszont a verseny alatt minden munkámat gondosan megterveztem előre, facecharton megrajzoltam őket és az elkészítés során szigorúan követtem a megrajzoltakat, addig nem nyugodtam, amíg pontosan azt nem láttam viszont, amit a fejemben elképzeltem.

Melyek azok az aktuális beauty trendek, melyekkel leginkább azonosulni tudsz?

Imádom a természetes összhatást, ha látszódik a bőrkép és nincs maszkhatása a sminknek, szeretem a krémes textúrákat, a szeplőket, a felborzolt szemöldököt és a glossy hatást minden mennyiségben. És ha ennél különlegesebbre vágyom, akkor előkerülnek a gyöngyök, strasszok, glitterek, flitterek, a kiegészítők határa tulajdonképpen a csillagos ég.

Tökéletes sminkre vágysz? Íme Virág TOP 3 tippje!

1. Minden esetben kezdd a bőröd ápolásával! Anélkül semmilyen smink sem működik szépen. Nem várhatunk csodát semelyik alapozótól sem, ha nincs megfelelően ápolva és hidratálva a bőr alatta.

2. Az egyik kedvenc, örökérvényű mondásom, amit én is előszeretettel alkalmazok: „Less is more”, azaz a kevesebb néha több. Ezt mindig tartsd szem előtt!

3. Ne ragaszkodj feltétlenül a szabályokhoz, viseld azt, amiben igazán jól érzed magad, a magabiztosság teszi teljessé a sminket és a megjelenést.

Ezekre az alapdarabokra szükséged lehet hozzá!

A legnagyobb kedvencem - azt hiszem, nem csak az én kedvencem, hanem mindenki nevében beszélhetek - az ikonikus 77-es géles szemhéjtus. A legintenzívebb fekete tus, amit valaha használtam.

AMC zselés szemhéjtus (77) INGLOT 6990 Ft
AMC zselés szemhéjtus (77) INGLOT 6990 Ft

Szintén egy klasszikus alapdarab: a Duraline. Az egyik sminkemhez ennek a segítségével készítettem pigmentből tusvonalat, de rendkívül sokféleképpen használhatod!

Duraline sminkfixáló folyadék INGLOT 5990 Ft
Duraline sminkfixáló folyadék INGLOT 5990 Ft

Ennek a stick pirosítónak csodás krémes textúrája van és igazán természetes hatást kölcsönöz, szebben mutat a bőrön, mint a por alapú társai. Igazi must-have a neszesszeredbe!

Starlight pirosító stick (304) INGLOT 8990 Ft
Starlight pirosító stick (304) INGLOT 8990 Ft

Ez is érdekelhet

3 ok, amiért a ruhás szex igenis jó!

3 ok, amiért a ruhás szex igenis jó!

Sztárhírek

Meghan Markle 40. születésnapján olyan show-t nyomott, hogy sírva fogsz nevetni

Meghan Markle 40. születésnapján olyan show-t nyomott, hogy sírva fogsz nevetni

Szépséghírek

Top 20: Jennifer Aniston legjobb frizurái

Top 20: Jennifer Aniston legjobb frizurái