Kiknek jó választás a hialuronsavas kezelés?

Szponzorált tartalom

2019.december.23.

Arcunk öregedése természetes, elkerülhetetlen folyamat, amelyet számos életviteli és genetikai tényező befolyásol. Vannak, akik kifejezetten szeretik kezdődő nevetőráncaikat, de sokan legszívesebben megállítanák az idő kerekét. Most Dr. Papp Ildikó, a Körúti Orvosesztétikai Centrum esztétikai bőrgyógyásza, és Dr. Molnár Miklós, a Perfect Age plasztikai sebész szakorvosa mesél ezekről az eljárásokról.

Kiknek jó választás a hialuronsavas kezelés?
Fotó: Allergan

Ma már léteznek olyan biztonságos, minimálisan invazív beavatkozások, amelyekkel késleltethető vagy lassítható a bőr látható öregedéséhez köthető esztétikai problémák kialakulása, vagyis nem szükséges drasztikus eszközökhöz fordulniuk a fiatalodni vágyóknak. Természetes hatása miatt az egyik legnépszerűbb arcfiatalító eljárás a hialuronsavas feltöltés, amelynek során az arc különböző rétegeibe juttatott hatóanyaggal jelentős és tartós változás érhető el. Dr. Papp Ildikó esztétikai bőrgyógyász szerint azoknak a pácienseknek, akik szeretnének néhány évet letagadni, legkésőbb 30 éves koruk körül érdemes elkezdeniük a szépészeti kezeléseket, később ugyanis sokkal nehezebb elérni a kívánt végeredményt.

A bőrfiatalítás eszközeként közismertté vált hialuronsav rendkívül sokoldalú, használható akár korrekciós célokra is. A Körúti Orvosesztétikai Centrum tulajdonosa elmondta, a fiataloknál is igen gyakoriak a hialuronsavas kezelések. Huszonéves vendégeiknél elsősorban a szem alatti karikák, ajakfeltöltés, valamint az állív korrekciója a jellemző. Ők gyakran konkrét elképzeléssel vagy fotókkal érkeznek a rendelőbe, a korosztályban nagyon trendi például az úgynevezett "szupermodell-look".

Az orvosesztétika már nemcsak nők kiváltsága, egyre több férfi vendég is aláveti magát hasonló kezelésnek, hiszen az ápolt megjelenés a munkaerőpiacon is évről évre nagyobb jelentőségű. Az ismert közéleti személyiség, Till Attila többször nyíltan beszél a Papp doktornő által elvégzett hialuronsavas feltöltésekről, és a pozitív változás környezetének is feltűnik. "Biztos vagyok benne, hogy a legjobb kezekbe kerültem, és nagyon örülök, hogy rászántam magam a beavatkozásra" – vallja a műsorvezető.

Fotó: Allergan

A hialuronsavas feltöltés elérhető és megfontolandó alternatíva a rendszeres kozmetikai kezelések mellett is minden olyan nőnek és férfinak, aki fiatalodni szeretne, vagy korrigáltatná valamely arcrészét, amivel nem elégedett. A feltöltés gyorsan, személyre szabott kezelési terv alapján, akár egy ebédszünet ideje alatt elvégezhető. Dr. Papp Ildikó nemzetközileg elismert esztétikai bőrgyógyász specialista és tréner 26 országban oktatta a hialuronsavas töltések eljárását, amelyet az USA-ban sajátított el. Széleskörű szépségmegoldásokkal és minőségi alapanyagokkal várja vendégeit exkluzív környezetben, a Budapest szívében elhelyezkedő Körúti Orvosesztétikai Centrumban.

Mi szükséges a sikeres hialuronsavas kezeléshez?

Dr. Molnár Miklós plasztikai sebész szakorvos szerint a sikeres hialuronsavas kezelés három alappillére a hatékony konzultáció, a megfelelő szakember és a minőségi termék.

Az eljárás kimenetelében mind az injektornak, mind a szépülni vágyónak szerepe van. A páciens részéről elengedhetetlen, hogy igénye legyen a változásra, megérjen a feltöltésre, és tudja, mit akar. Fontos, hogy meg is tudja fogalmazni, min szeretne változtatni, mi az, ami zavarja, hiszen az orvos ezekből az információkból kiindulva tud a későbbiekben építkezni. Az első lépés tehát a konzultáció, ahol az ügyfél elképzelése találkozik a feltöltést végző specialista szakmai tapasztalatával. A 25 éve plasztikai sebészként tevékenykedő Dr. Molnár Miklós minden kezelés előtt legalább 30 percet szán arra, hogy egy közös tükör előtti beszélgetésen mindkét fél számára kirajzolódjon, pontosan mi az ügyfél igénye, és ez milyen technikai lehetőségeket jelent a kezelésben. A kommunikáció már az első pillanattól kulcsfontosságú – hangsúlyozza a szakorvos.

Az alapos tervezésen kívül lényeges kérdés, hogy ki hajtja végre a feltöltést. Olyan orvost válasszunk, aki igazolhatóan minőségi képzésben részesült, és a szakvizsga megszerzése után is rendszeresen jár továbbképzésekre, kongresszusokra, ezért tisztában van az aktuális trendekkel, tudományos kutatásokkal. Érdemes először ismerőseink körében rákérdezni, és családtagjaink, barátaink ajánlása alapján meghozni a döntést. A láthatóan sikeres kezelésen átesett vendégek véleménye mérvadóbb lehet, mint a témában íródott internetes blogok.

Az Európai Unióban jelenleg több mint 17-féle hialuronsav van kereskedelmi forgalomban. Akadnak közöttük alacsonyabb, közepes és nagyon jó minőségűek is, nem mindegy tehát, hogy a kezelés során melyiket injektálja a szakember. Szép, tartós és biztonságos eredményt közismert nemzetközi vállalatok termékeivel érhetünk el, amelyek mögött felszerelt laborok és jól dokumentált kutatások állnak. Dr. Molnár Miklós évi mintegy 3000 hialuronsavas kezelést végez, 2002 óta elkötelezett az Allergan termékei mellett. A világvezető márka az elmúlt 25 év legszélesebb portfóliójával rendelkezik: természetes és hosszan tartó hatású formuláin túl ergonomikus kialakítású fecskendőivel is élen jár, melyek segítik a precíziós injektálást. A cég magas minőségbiztosítást garantál a gyártástól a kiszállításon át a felhasználásig, és rendszeres továbbképzésekkel, információs anyagokkal magas színvonalú orvosedukációt biztosít. Az Allergan folyamatos és látványos fejlődése miatt biztonságos választás – mondja Dr. Molnár.

További információért látogasd meg a Juvéderm Magyarország Facebook oldalát, vagy kövesd őket Instagramon.

Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!