Lézeres szőrtelenítés: kiknél lehet a leghatásosabb a végeredmény?

Hirdetés

2021. november 29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Létezik egy hosszú évek óta tartó, örök harc a nők és a szőrszálak között, melynek során utóbbi végül mindig győzedelmeskedik. A harci eszközök listája végtelen: borotva, gyanta, szőrtelenítőkrém, epilátor, csipesz. Az eredmény viszont mindig ugyanaz: előbb vagy utóbb, de a makacs szőrszálak visszanőnek. A szépségiparnak hála azonban létezik már egy olyan megoldás, amelynek segítségével végleg búcsút inthetünk a szőrszálaknak!

Bye-bye szőrszálak!
Bye-bye szőrszálak!

Mondj örök búcsút a szőrszálaknak: próbáld ki a lézeres kezelést!

A nemkívánatos szőrszálak sok kényelmetlenséget okoznak, de a lézeres kezelés végleges megoldást nyújthat arra, hogy ne kelljen többé foglalkoznunk a szőrtelenítés kényelmetlenségével. A szőrtelenítő lézer egy olyan nagy energiájú egyszínű fénysugarat bocsát ki, amelyet elnyel a szőrben található melanin. A fényenergia az elnyelés során hőenergiává alakul, amely megégeti, ezáltal pedig roncsolja a szőrtüszőket. Az elhalt szőrtüszőkből így már nem nő ki többé szőrszál. Mivel a szőrszálak különböző növekedési fázisban vannak, ezért idővel a kihullott szőrszálak helyett a még ép szőrtüszőkből újabb szőrszálak nőhetnek ki és jelenhetnek meg a kezelt testrészen. A tartós eredmény eléréséhez ezért több kezelésre van szükség.

Mely testrészeken működik?

A leggyakoribb szőrtelenített testrészek a láb, hónalj, bikini vonal, kar, hát, áll és felső ajak, de gyakorlatilag a szemen és tetovált bőrfelületen kívül minden területen elvégezhető a kezelés.

Kinél a leghatásosabb?

A kezelés minden bőrtípusnál elvégezhető, de azoknak a pácienseknek a leghatásosabb, akik világos bőrrel és sötét színű szőrrel rendelkeznek. Ennek oka, hogy a lézerfényt a szőr, és nem a bőr pigmentje kell, hogy elnyelje, ugyanis a szőrtelenítéshez a szőrszálakat és azon keresztül a szőrtüszőket kell károsítani, nem pedig a bőrt. Emiatt akkor a leghatékonyabb a kezelés, ha adott a kontraszt, tehát a világos bőr és sötét szőr. A sötét bőr, illetve szőke, ősz és fehér szőrszálak esetében a lézeres szőrtelenítés kisebb hatásfokú.

Kockázata

A kezelésnek minimális kockázata van, de előfordulhat bőrirritáció (kipirosodás, enyhe dagadás, extrém esetben hólyagosodás), ami pár órával a kezelés után megszűnik. A lézeres kezelés a bőrt világosabbá vagy sötétebbé teheti a kezelt területen, de a legtöbb esetben ez csak ideiglenes és főleg azokat érinti, akik a kezelés előtt vagy után nem tartják be a fényvédelmet.

Előkészület

Kezelés előtt személyes konzultációt javaslunk a szakemberrel, hogy kiderüljön, a páciens alkalmas-e, illetve realisztikus elvárásai vannak-e a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban. Ilyenkor figyelembe kell venni az illető bőrének állapotát, érzékenységét, esetleges hegesedési rendellenességét.

A szemen és tetovált bőrfelületen kívül minden területen elvégezhető a kezelés

Kezelés előtti teendők

  1. Lézeres szőrtelenítés előtt vagy után legalább hat hétig el kell kerülni a napot, illetve minimum 30 faktoros fényvédőt kell használni azokon a bőrfelületeken, amiket nem takar ruha.  
  2. Barnító krémek használata kerülendő.
  3. Gyantázás, a szőrszálak csipesszel tépkedése tilos minimum négy héttel kezelés előtt.
  4. Vérhígító hatású és gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedése kerülendő, ezekkel kapcsolatban kérdezd a szakembert.
  5. Egy nappal a lézeres szőrtelenítés előtt ajánlott leborotválni az érintett területet.

Hány kezelésre van szükség?

A legtöbb esetben 5-6 kezelés ajánlott, a kezelések közötti intervallum pedig a kezelt területtől függ, átlagosan havonta végezzük a kezeléseket.

Hogyan történik a kezelés?

Speciális szemüveggel védjük a szemet, illetve a kezelt bőrfelületre a szakember érzéstelenítő krémet kenhet, hogy minimális legyen a kényelmetlenség. Ahol a lézer megüti a bőrt, a páciens úgy érezheti, mintha meleg tűszúrás érné, de ennél nem jelentősebb a kellemetlenség. Egy kis terület kezelése, mint a felső ajak pár perc alatt megvan, egy egész hát kb. egy órán keresztül tart.

A lézeres szőrtelenítés után pár óráig kipirosodott, duzzadt lehet a bőr, ezt jéggel hűtheti a páciens. Komolyabb reakció esetén a szakember szteroidos krémmel kezelheti az érzékeny területet. Kezelés után a napozás és a szolárium hat hétig kerülendő, illetve minimum 30 faktoros fényvédő krém használata ajánlott.

Hatása

A szőr nem hullik ki egyből, ez a folyamat pár napig vagy hétig tart. A kinövő szálak új szőrszálak, ezeket újabb kezeléssel tudjuk majd eltüntetni, a szőr ugyanis ciklikusan nő, ezért is szükséges több kezelés. (a lézer a frissen kinövő szőrszálakon a leghatásosabb)

Az eredmény egyénenként más és nehéz előre megjósolni. Egyeseknél bizonyos területeken akár végleges megoldást jelenthet a kezelés, a legtöbb esetben pedig tartós, évekig tarthat a hatása.

Szeretnél végleg megszabadulni a szőrtelenítés örökös problémájától? Akkor próbáld ki a lézeres szőrtelenítési technikát a New Beauty Orvos-Esztétikai Központban!

newbeauty.hu

1137 BUDAPEST, Radnóti Miklós utca 9., 1. emelet 4.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a budapesti utca lett a világ egyik legszebbje

Ez a budapesti utca lett a világ egyik legszebbje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)