Szőrtelenítési módszerek, amelyek nyáron is jól működnek

Szponzorált tartalom

2022.július.29.

Nyáron a szőrtelenítés kérdésköre minden nő számára kiemelten fontossá válik – pláne, ha strandolni vagy nyaralni megyünk. Ebből a szempontból pedig valóban érdemes végiggondolni, hogy milyen módon oldjuk majd meg a szőrtelenítésünket. Most bemutatunk 4 szőrtelenítési módszert, amelyek a nyári időszakban is jó döntésnek bizonyulnak a megfelelő előkészületekkel!

Szőrtelenítés nyáron – de hogyan?
Szőrtelenítés nyáron – de hogyan?
Fotó: Notino

Borotva

A jó öreg női borotva, ami gyors és mindig kéznél van. Azonban a sok előnye ellenére rengeteg hátránya is van – főleg nyáron. Ezek közé tartozik a másnap megjelenő borosta, a bőrirritáció az érzékeny részeken és persze a benőtt szőrtüszők. Ha viszont körültekintően járunk el, a kellemetlen tünetek elkerülhetőek. Aki a borotva mellett dönt, annak érdemes borotvahabot, illetve szőrnövekedés lassítót vagy gátlót beszereznie, továbbá nem árt borotválkozás után az érzékeny bőrfelületet kezelni a kipattogás ellen. Mindig jó, ha kéznél van, nyaraláskor is remek kiegészítője lehet a többi szőrtelenítő eszközünknek, és a közhiedelemmel ellentétben nem erősíti meg a szőrszálakat.

Szőrtelenítő krém

Bizonyára mindenkinek megvan az a kép kamaszkorából, amikor hosszú perceket állt nyakig bekenve vele a fürdőben. A szőrtelenítő krém is szuper megoldás, viszont érdemes mérlegelni néhány dolgot, mielőtt belevágnánk. Előnye, hogy nagyon szépen eltávolítja a nem kívánt szőrszálakat, azonban a túl rövid szálakon nem működik elég hatékonyan, és különféle előkészületek szükségesek hozzá, ezért időigényesebb módszer. A szőrtelenítő krém tehát leginkább akkor javallott, ha már tényleg van mit eltávolítanunk vele, és megfelelő idő is rendelkezésünkre áll a használatához. Mivel mindössze 1-2 napig tartó simaságot biztosít, ezért nyaralás esetén érdemes kiegészíteni egy borotvával is.

Fotó: Notino

IPL szőrtelenítő

Az egyik leghatékonyabb eszköz a modern szőrtelenítés terén. Időigényesebb eljárás, cserébe viszont hónapokig nincs gondunk a szőrszálak eltávolításával. Korábban kizárólag professzionális körülmények között, kozmetikusoknál volt elérhető, de manapság már bárki beszerezhet egy IPL szőrtelenítő készüléket otthonra. Meglehetősen költséges mulatság, viszont hosszú távon megtérül a kiadás. Fontos, hogy az IPL csak a sötét színekre reagál, ezért a szőke és vörös szőrszálakkal rendelkezőknek macerás lehet a használata.

Gyantázás

Az egyik legelterjedtebb módszer a nyári szőrtelenítés alkalmával. Általa akár hetekig is szőrtelen lehet a felület, amelyen alkalmaztuk, viszont több hátránya is akadhat. Egyrészt ki kell számolni, mikor akarjuk viselni a fürdőruhát, ugyanis a szőrnövekedés beköszöntével az újbóli gyantázás a nagyon rövid szőrszálak esetén nem működik. Ezért néhány hétnek el kell telnie, amíg újra gyantázhatunk. A másik nagy hátránya, hogy az érzékeny bőrűeknek számára nem javasolt. Továbbá a puhább testrészeken a szőrszálak inkább beleszakadnak a bőrbe, de legalábbis nagyon nehéz eltávolítani ezeket a gyantázással. Ha tehát nyaralás előtt a gyantázás mellett döntünk, akkor dobjunk be mellé egy epilátort is, mivel a szőrnövekedés üteme eltérő lehet.

Ez is érdekelhet

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Ezért élveznek el a nők gyakrabban álmukban - tudományos oka van

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói