Művészi körmök, látványos frizurák: ezek lesznek 2022 legnagyobb szépségtrendjei

2022.január.14.

Az elmúlt hónapok sok szempontból voltak kihívásokkal teliek. Egy dolog azonban tavaly sem maradt el: az aktuális szépségtrendek, amik még a legszürkébb és legmagányosabb hétköznapokat is képesek voltak színesebbé varázsolni. Szerencsére idén is számos szépségtrend kezdi meg a hódítását, és biztosan te is találsz köztük olyat, ami bearanyozza a napjaidat. De mikről is van szó pontosan?

Művészi körmök, látványos frizurák: ezek lesznek 2022 legnagyobb szépségtrendjei
Fotó: Getty/Glamour

1. Lila köd

Az idei év színe a Pantone meghatározása szerint a levendulakék árnyalat, pontosabban a 17-3938 Very Peri, ennek köszönhetően pedig a lila árnyalatok a szépségápolás terén is hódítani fognak. Sőt, a lila szín népszerűsége már most rohamos tempóban növekszik, ugyanis többek közt a lila rúzsok és szemhéjfestékek is sokkal kelendőbbek, mint egy évvel korábban.

2. A parfümök visszatérése

A pandémia kezdetével sokunk vált meg a napi parfümhasználattól, jellemzően a jóval több otthon töltött idő miatt. Idén viszont újra előtérbe kerülnek a parfümök, ráadásul főként a jellegzetesebb és merészebb illatokkal. Már most sok neves parfümöket is forgalmazó márka jelentősen több parfümöt értékesített, mint a tavalyi évben, ez a tendencia pedig az előjelzések szerint idén folyamatosan folytatódni fog.

Íme a 3 legnépszerűbb női parfüm a TikTok-on

3. Minden, ami ragasztható

Azt már tavaly is tapasztalhattuk, hogy az arcmatricák és a felragasztható sminkek egyre népszerűek, de az idei év teljesen új szintre emel minden olyan ragasztható terméket, ami a külsőnket érinti. Népszerűbbek lesznek a fogékszerek, a kristályos szemsminkek, de strasszos pedikűrt is várhatóan sokkal többen fognak kérni, mint eddig. Ha pedig esetleg te is rajongsz a csillogó dolgokért, akkor ez az a szépségtrend, amit idén biztosan ki kell próbálnod.

4. Látványos frizuraváltoztatás

Függetlenül attól, hogy egyrossz szakítás végét jelzi, vagy egy új munkahelyre való belépésről van szó, nagyon gyakori reakció, hogy egy látványosan más frizurával kezdjünk bele az életünk egy új fejezetébe. Ez történt például akkor is, amikor Emma Watson a Harry Potter-filmek végét követően azonnal levágatta a haját, vagy Selena Gomez tépett bob frizurára váltott a Justin Bieberrel való szakításakor. 2022-ben pedig akár tudatosan, akár nem, de mindannyian szakítani akarunk a világjárvánnyal, amit akár te is kifejezhetsz egy jelentősen más frizurával.

2022 rövid frizuratrendje a bixie - te is bevállalod ezt a vagány fazont?

5. Művészi körmök

Egy szép, letisztult, egyszínű manikűr is remek választás, de a körömtrendek élén idén a művészien festett körmök állnak. Már most 115%-kal növekedtek a Pinteresten az olyan keresések, amelyek a kézzel festett, gyönyörű mintás, például az univerzumot idéző körmökre irányultak, és ez az arány várhatóan hamarosan csak még tovább fog nőni.

6. Wellness pillanatok

A világjárvány kevés előnye közé tartozik, hogy megszületett a „beauty snacking”, vagyis a mindennapi életbe beépülő apró wellness pillanatok koncepciója. Lényege, hogy az otthoni folyamatos munkavégzést olyan apróságokkal szakítsd meg, mint egy fújás egy frissítő arcpermetből, egy kézmasszázs vagy mondjuk egy nyugtató forró fürdő. Ezek a rutinok idén csak még népszerűbbek lesznek, és ha te is alkalmazod őket, valószínűleg sokkal harmonikusabban telnek majd az otthon töltött dolgos napjaid.

Ez is érdekelhet

Visszatér a Hazug csajok társasága! Minden, amit az Eredendő bűnről tudnod kell

Visszatér a Hazug csajok társasága! Minden, amit az Eredendő bűnről tudnod kell

Divathírek

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Roxforttól a kifutókig - Emma Watson legstílusosabb vörös szőnyeges pillanatai

Divathírek

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el

André Leon Talley divatikontól búcsúzunk - A Vogue egykori kreatív igazgatója 73 éves korában hunyt el