5 hiba, amit szőrtelenítés közben elkövethetsz

2013.június.3.

Benőtt szőrszálak, torz szemöldök és még sorolhatnánk azokat a nehezen helyrehozható szépségápoli bakikat, amikről sokszor te magad tehetesz. Nyugi, mi nem bűnbakot keresünk, hanem segíteni szeretnénk!

Glamour szerkesztőség
Fotó: Thinkstock

1. Nem igazán használsz bőrradírt
A bőrradírozás a legszuperebb dolog amit azért tehetsz, hogy mesésen sima legyen a bőröd... és elkerülhesd a szőrbenövést. Ha már van benövésed, akkor se kezdj el pánikolni. Tégy egy kevés bőrradírt a problémás részre és ezzel nyisd meg a duzzanatot. Radírozás után soha ne felejts el hidratálót is használni, de már kaphatóak direkt szőrbenövést gátló készítmények is.

2. Grimaszolsz miközben szemöldököt formázol
A szemöldökszedés fájdalmas. Mi is szenvedük, ne hidd hogy nem. De! Ahhoz, hogy olyan ívelt és formás legyen a szemöldököd mint például Marilyn Monroenak volt, el kell lazítanod az arcod. Ha kicsit is megemeled a szemöldököd szedés közben, azonnal torzul a végeredmény. Ha nagyon fáj, akkor hűtsd le szedés előtt és közben is állj meg ha kell.

3. Reggel borotválsz
Hiszed vagy nem, a lábaid reggel- miután felkelsz, kicsit duzzadtabbak. Te biztosan nem látod a különbséget, de a végeredmény ezt bizonyítja. Ilyenkor kevésbé veszed észre az apróbb szálakat és máris kész az egyenetlen borotválás.

4. Túl sokszor szőrteleníttetsz
Azonnal ott vagy a szalonban, ha picit is látszanak a szőrszálak? Helytelen! A bikinivonalon legalább három milisnek, az egyébb területeken legalább két milisnek kell lenniük a szálaknak a sikeres szőrtelenítés érdekében.

5. Menstruáció közben is szőrözöl
A hormonális változások és az, hogy ilyenkor sokkal vizesebb a tested, fájdalmasabbá teszi a szőrtelenítést. Ilyenkor nemcsak nem kellemes a folyamat, de nagyobb az esélyed a véraláfutásokra is. Válassz a ciklusodtól távolabbi időpontot, ha lehet.

Megbízunk az X-Epilben
1. X-EPIL SOS Szőrbenövekedést gátló spray 150ml 1279 Ft
2. X-EPIL Szőrtelenítés utáni gél 100ml 799 Ft

Ez is érdekelhet

7 apróság, amiért nem lesz az igazi a mézeskalácsod

7 apróság, amiért nem lesz az igazi a mézeskalácsod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói