A bőröd megmentője: a tengeri só

2020.július.23.

A tengeri só már az ókori Rómában is ismert volt jótékony hatásairól, és ma is egy fontos eleme a bőrápolásnak. Szerencsére külsőleg alkalmazva korántsem kell úgy vigyázni vele, mintha ételekkel fogyasztanád, így bátran élvezheted a tengeri sós pakolások áldásait!

A bőröd megmentője: a tengeri só
Fotó: Northfoto

Tudnod kell!
A tengeri só elősegíti a bőr saját regenerációját, és minden bőrtípusra alkalmazható. Ha esetleg attól tartasz, hogy szárítani fog, ne aggódj, hiszen ennek épp az ellenkezője igaz, épphogy visszaállítja a hámréteg természetes pH-értékét, így segít annak puhításában.

Ami mégiscsak a bőrtípusodtól függ
Ha száraz a bőröd, a tengeri só segít a pórusaid lezárásában, így akadályozva meg a nedvesség párolgását. Ha zsíros a bőröd, a tengeri só szabályozza a faggyúmirigyek működését, csökkentve ezzel a zsíros érzetet. Amennyiben bőrproblémákkal, pattanásokkal küzdesz, gyulladásgátló hatását figyelheted meg.

Viszlát méreganyagok!
A tengeri só beindítja a bőr anyagcsere-folyamatait, serkenti a vérkeringést és kiüríti a szervezetedből a felhalmozódott méreganyagokat. Ezekre kifejezetten szuperek a pakolások, melyek a sószemcsék miatt még radírozó hatással is bírnak.

Kíváncsi vagy a végeredményre?
Lágy, puha és üde bőr. Ints búcsút a fakóságnak, és köszöntsd a rengeteg ásványi anyagot, amit a testedbe juttatsz! Ha rendszeresen használsz tengeri sós készítményeket, lassíthatod az öregedés folyamatait, fertőtlenítheted a bőröd felső rétegeit, csökkentheted a gyulladást, és az elhalt hámrétegektől is könnyedén megszabadulhatsz.

Ez is érdekelhet

Ezt a meleget valahogy túl kell élni! Jöhet egy jegeskávé!

Ezt a meleget valahogy túl kell élni! Jöhet egy jegeskávé!

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint