A szemed színe elárulja, milyen árnyalatú szemsminkek ideálisak számodra

2022.május.20.

Még ha sikerül is kiválasztanod a bőrödhöz leginkább illő alapozót vagy korrektort, és a legtöbb sminket tekintve megvannak a kedvenceid, akkor is kihívást jelenthet, hogy milyen színű szemsmink az, ami igazán kiemeli a szemed és az arcod szépségét. Legyen szó szemceruzáról, szempillaspirálról vagy éppen szemhéjpúderről, rengeteget dobhat a külsődön, ha egy teljes mértékig hozzád passzoló árnyalatot választasz.

A szemed színe elárulja, milyen árnyalatú szemsminkek ideálisak számodra
Fotó: Briana Greenidge

Ez a hitvallás az öltözékedre is igaz, ugyanis mindenki esetében megvannak azok a színárnyalatok, amelyek hozzá leginkább passzolnak. Ennek pontos megállapításában egy színtanácsadó segíthet, de a szemsminkek tekintetében vannak olyan általános igazságok is, amelyek kipróbálásának egyedül, otthon is érdemes adnod egy esélyt. Bár maga a szín a legfontosabb, az árnyalatokkal se félj játszani! De vajon melyik a te alap színed, amiből érdemes kiindulnod?

Barna szem

Ha barna a szemed, a meleg barna, az arany, a lila és a kék árnyalatú sminktermékek közül érdemes a leginkább válogatnod. Ami a szempillaspirált illeti, egy bordó változat is abszolút szóba jöhet. Mivel ezek az árnyalatok rendkívül sokfélék, biztosan megtalálod köztük azokat, amelyek kifejezetten a te bőrtónusod szépségét hangsúlyozzák.

Szemhéjpúder (In The Shadows) MAC 6000 Ft
Fotó: MAC Cosmetics

Kék szem

Egy kék szempár általánosságban véve is gyakran vonja magára mások tekintetét, de a narancssárga és más meleg árnyalatok azok, amelyek annyira jól kiegészítik, hogy garantáltan a figyelem középpontjába kerülhetsz velük. Hogy még teljesebb legyen az összkép, öltözködés terén is hasonlóan az élénk, meleg színek között keresgélj.

Little Round Pot szemhéjpúder BOURJOIS 3499 Ft
Fotó: BOURJOIS

Zöld szem

A zöld szemet legjobban a lila árnyalatai egészítik ki, de a meleg vöröses, terrakotta színek is igazán ütősek lehetnek. Néhány ezekben az árnyalatokban pompázó sminktermékbe még akkor is érdemes befektetned, ha csak ritkábban sminkeled ki magad.

Quartet szemhéjpúder paletta (Rosewood) CLARINS 15 990 Ft
Fotó: Clarins

Szürke szem

Ha szürkés árnyalatú a szemed, akkor a meleg barna, az arany vagy a narancs egyes árnyalataival emelheted ki a legjobban a szépségét. Ha a merészebb sminkektől sem riadsz vissza, akkor egy sötét, elegáns füstös hatású szemsmink is jó választás lehet. Az összhatás maximalizálása érdekében pedig néhány ragyogó ékszert is megéri felvenned.

Pure Color Envy Luxe szemhéjpúder paletta (Grey Haze) ESTÉE LAUDER 19 000 Ft
Fotó: Estée Lauder

Ez is érdekelhet

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint