Biztonságos barnaság: Így használd az önbarnító krémet a természetesen ragyogó bőrért

2022.május.19.

Narancssárga bőrszín, foltos hajlatok és végtagok, eltüntethetetlen nyomok? Igen, a mi fejünkben is élnek még ilyen emlékképek az önbarnítókról. Azonban ha tisztába vagy vele, hogyan kell helyesen használni, könnyen kiküszöbölheted az apró hibákat. Arról nem is beszélve, hogy alkalmazásukkal elkerülheted a hosszú órákig tartó, veszélyes napozást vagy szoláriumot, amiért végtelenül hálás lesz a bőröd.

Biztonságos barnaság: Így használd az önbarnító krémet a természetesen ragyogó bőrért
Fotó: Getty/Glamour

Nézzük is lépésről lépésre, hogyan érheted el az egységes, és természetes hatású napbarnított hatást önbarnítóval!

Mindenekelőtt minden más

Kezdj a szőrtelenítéssel, manikűrrel, esetleg hajfestéssel, mielőtt bármi másnak nekilátnál! Ezek a tevékenységek ugyanis könnyen eltávolítják a már felkent önbarnítót, ezért a legjobb, ha lefekvés előtt látsz neki.

Radírozz!

A száraz bőrfelszín sokkal jobban magába szívja az adott terméket, ezért fontos, hogy egy alapos radírozást beiktass, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsd. Fordíts különös figyelmet a könyök, térd, boka és sarok környékére, hiszen ezek azok a területek, amik a leginkább kiszáradásra hajlamosak. Ebben az esetben válassz mindenképpen olajmentes radírt! Az olajok könnyen megmaradnak a bőr felszínén, ami szintén foltosodáshoz vezet. A cél most egy teljesen tiszta, “terméktől mentes” bőrfelület.

Pink Grapefruit tusoló radír THE BODY SHOP 5690 Ft/200 ml
Fotó: The Body Shop

Hidratálás

Zuhanyzás után várj legalább tíz percet, hogy biztosan teljesen száraz legyél, csak ekkor hidratálj testápolóval! Ha valahol vizes marad a tested, nem tudod egységesen eloszlatni a testápolót, ami szintén foltokat okozhat.

BIO+ tápláló testápoló VAGHEGGI 15 956 Ft/200 ml

Kezdd az arcoddal!

Mivel az arc esetében nem igazán tudsz kesztyűvel dolgozni, legjobb, ha a tiszta kezeiddel viszed fel az önbarnítót, majd utána azonnal kezet is mosol. A barnítónak egységesen, mindenhova fel kell kerülnie. Nem hagyhatod ki a szem körülötti részeket, a nyakat, a füleket, és a fül mögötti bőrfelületet sem, hiszen ha összekötöd a hajad, látszani fog a különbség.

Self Tan Luxe önbarnító cseppek arcra ST.TROPEZ 15 490 Ft/30 ml
Fotó: StTropez

Alulról felfelé

Ha kész vagy az arcoddal, folytasd az applikálást a lábfejedtől indulva felfelé. Ez lesz a folyamat könnyebb része, csak arra figyelj, hogy ne maradjon felesleges termék például a lábujjak között, a hajlatoknál, a térd vagy a boka környékén. Sok önbarnítóhoz tudsz vásárolni kimondottan erre a célra kifejlesztett kesztyűt, ami megkönnyíti a dolgod: magába szívja a többletet, így biztos, hogy egyenletesen el tudod oszlatni a bőrödön.

Applikációs kesztyű önbarnítóhoz ST.MORIZ 2190 Ft
Fotó: St. Moriz

Fedő krém-réteg!

Bázisnak elengedhetetlen a hidratáló krém, és az önbarnító felvitele után is segít tökéletesíteni a végeredményt. Lazít a termék textúráján, valamint ha észreveszel apróbb hibákat, testápolóval egyszerűen ki is javíthatod őket. Akár két réteg is mehet a kényesebb területekre, mint például a csukló, könyök, boka vagy sarkak.

Viszlát, napsütés!

Egészségügyi, vagy más okok miatt már számos ismert személyiség tért át a bőrbarnítás ezen módjára. Cserháti Tamara, egykori szépségkirálynő évek óta a barnítókrémekre esküszik, megkérdeztük tapasztalatairól.

“Tipikus nyári lány vagyok, nyáron is születtem, lételemem a napfény. Régebben sokat napoztam és jártam szoláriumba is, de egy hirtelen kialakult bőrelváltozás, konkrétabban egy 5-6 ml-es, szinte fekete anyajegy a lábamon mindent megváltoztatott, amit azonnal el is kellett távolítani. Szerencsére a szövettani eredménye negatív lett, de ezek után arra az elhatározásra jutottam, hogy a szoláriumot és a napozást önbarnító krémekre cserélem.” - mondja Tamara. - “Én a Tan-Luxe termékeit használom, és eddig kivétel nélkül egyenletes és természetes volt a végeredmény. Az arcbőrre készült barnítót össze szoktam keverni a nappali vagy éjszakai hidratálómmal, hogy biztos egységesen oszlassam el az arcomon és a nyakamon is.”

The Crème önbarnító krém arcra TAN-LUXE cultbeauty.com
Fotó: Tan-Luxe

Emellett Tamara természetesen különös figyelmet fordít a fényvédelemre is: “Nem csak magam, hanem a gyerekek miatt is bárhová megyünk, keresem az árnyékos helyeket, de valamikor egyszerűen elkerülhetetlen, hogy napfény érje a bőrt. Ilyenkor mind a négyen 50 faktoros fényvédőt használunk. Ezenkívül télen-nyáron a reggeli arcápolási rutinom utolsó lépése egy szintén 50 faktoros fényvédő krém.”

Ez is érdekelhet

Biztonságos az intimpiercing? Minden, amit tudnod kell róla!

Biztonságos az intimpiercing? Minden, amit tudnod kell róla!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő