Így szabadulj meg biztonságosan az orrszőrtől - A legfontosabb, hogy ne tépd ki!

2022.június.20.

Ha az orrszőrzet eltávolításáról van szó, talán az első gondolatod az lehet, hogy a csipeszedhez nyúlsz, és egyszerűen kitéped a nem kívánt szálakat. Ezzel azonban több kárt okozhatsz, mint jót, ugyanis az orrszőrzetednek is van funkciója, méghozzá az, hogy védelmet nyújtson az orrüregedbe bejutó baktériumok ellen. Ha nem lenne, sokkal valószínűbben kapnál el bármilyen légúti fertőzést vagy tennéd ki magad az orrmelléküreg-gyulladás kockázatának.

Így szabadulj meg biztonságosan az orrszőrtől - A legfontosabb, hogy ne tépd ki!
Fotó: GLAMOUR

Tehát teljesen megszabadulnod nem szabad tőle, de néhány módszerrel korrigálhatod a hosszát, látványát, ha zavarónak tűnik, anélkül, hogy veszélyeztetnéd vele az egészségedet:

1. Vágd le ollóval a nem kívánt szálakat

A legjobb és legbiztonságosabb megoldás arra, hogy megszabadulj a nem kívánt orrszőrzettől, az egyszerűen az, ha levágod a feltűnő szálakat. Ehhez ideális esetben érdemes egy hajlított ollót használnod, hogy a nehezen elérhető szálakhoz is hozzáférj. Mielőtt belevágnál a műveletbe, fújd ki az orrodat, és alaposan tisztítsd le az ollót.

Erbe Solingen körömvágó olló, notino.hu

2. Használj elektromos orrszőrnyírót

Az ollóval történő vágáshoz hasonlóan az elektromos orrszőrnyíróval is egyszerűen és biztonságosan eltávolíthatod az orrszőrzeted zavaró részét. Ez a módszer nemcsak fájdalommentes, de az ollóhoz képest időt is takaríthatsz meg vele. Ami bónusz, hogy már kifejezetten nőknek gyártott orrszőrnyíróból is többféle márka termékei közül válogathatsz.

Vízálló professzionális szemöldök és orrszőrvágó TOUCHBeauty, amazon.de

3. Válaszd a lézeres szőrtelenítést

Hormonális változások miatt, vagy az életkor előrehaladtával előfordulhat, hogy az átlagosnál sűrűbb és zavaróbb az orrszőrzeted. Ebben az esetben a legjobb választás számodra a lézeres szőrtelenítés, de még ha van is otthon hozzá készüléked, akkor is inkább bízd szakemberre, hiszen az orrüreged érzékenyebb terület, mint mondjuk a lábszárad.

Nagyon fontos!

Tilos csipesszel kitépni az orrszőrzetedet, sőt a gyantázással sem érdemes próbálkoznod! Ez a két módszer ugyanis nemcsak hihetetlenül fájdalmas, hanem veszélyes is, mivel a szőrtüszők teljes eltávolítása növeli a fertőzésveszélyek kockázatát, allergiás rohamot válthatnak ki, a helyükön pedig kellemetlen dudorok jelentkezhetnek. Mindezek elkerülése érdekében, ha úgy érzed, hogy megszabadulnál az orrszőrzeted egy részétől, feltétlenül a biztonságos módszerek egyikét válaszd.

Ez is érdekelhet

Mi a jó csók titka? 5 tanács, hogy biztosan ügyesen csináld

Mi a jó csók titka? 5 tanács, hogy biztosan ügyesen csináld

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói