3 rossz szokás, ami a bőröd szépségének is árt

2021.június.29.

Ugye neked sincs olyan bőrápolási rutinod, amivel tudod, hogy rosszat tehetsz magadnak? Bár a bőrünk alapvetően rugalmas, folyamatosan regenerálja és gyógyítja magát, sok esetben fokozottan sérülékeny. Ha pedig nem megfelelően használunk egy terméket, eszközt, vagy nem a bőrünkhöz passzoló arcápoló kezelést választunk, még a legjobb szándékkal is árthatunk a bőrünknek. Nem is beszélve a káros UV-sugarakról, a szennyeződésekről, az allergénekről és a stresszről. Mindezek mellett talán nem is gondolnád, de még bizonyos hétköznapi szokások is legalább annyira ártanak a bőröd szépségének, mint bármilyen elrontott bőrápolási rutin vagy külső behatás.

3 rossz szokás, ami a bőröd szépségének is árt
Fotó: ajkai dávid

1. Túlságosan maximalista vagy

Teljesen természetes, ha arra vágysz, hogy szép és egészséges bőröd legyen, azonban ne ess túlzásokba! Ne akarj makulátlan és tökéletesen sima bőrt, hiszen nem létezik. Idővel mindenkinek lesznek ráncai, amikkel bár sokféle módon szembe lehet szállni, ésszerűbb arra törekedned, hogy elsősorban egészséges bőröd legyen. Ha mondjuk száraz vagy napfoltos az arcod, válassz kimondottan ezekre a problémákra ajánlott készítményeket, és alakíts ki hosszabb távra is egy számodra ideális bőrápolási rutint.

2. Mások külsejével vagy elfoglalva

A közösségi média világában elkerülhetetlenül özönlenek felénk a sztárok és influencerek tökéletesre retusált, filteres képei, amik óhatatlanul sokakat arra ösztönöznek, hogy csak a hibát keressék magukban. Ha te is gyakran hasonlítgatod magad másokhoz, akkor nézd meg azoknak az ismert embereknek a fotóit, akik vállalják a valós kinézetüket, és elismerik, hogy az ő külsejük sem tökéletes. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy ne azzal foglalkozz, más hogy néz ki, hanem azzal, hogy saját magad elfogadd, és jól érezd magad a bőrödben.

3. Csak a rossz dolgokat látod magadban

Nagyon könnyű beleesni abba a hibába, hogy túlságosan kritizáld magad. Ha odaállsz a tükör elé, és meglátsz az arcodon egy pattanást, talán azt gondolod, hogy az egész világ elől elbújnál inkább, és ha más meglátja, biztosan nem fog csinosnak találni. Az ilyen hozzáállás pedig azon túl, hogy rombolja az önbizalmad, szorongáshoz vezet. Ahelyett, hogy folyamatosan a legrosszabb opció járna a fejedben, törekedj az igényes megjelenésre, minden más apró hiba pedig másoknak valószínűleg fel sem fog tűnni.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói